האח הגדול בלשכת מהנדסת עיריית כפר סבא, עליזה זיידלר

מהנדסת עיריית כפר סבא, עליזה זיידלר מגיבה לסערה שהתעוררה היום לאחר פרסום הכתבה ב ynet לפיה הסתדרות העובדים במרחב השרון פנתה ליועץ המשפטי של העירייה בדרישה לבירור: ״בקשה בהולה לעריכת בירור מיידי בעקבות דיווחים שהתקבלו בדבר חשד ממשי על התקנת מצלמה בלשכת מהנדסת העיר, לכאורה ללא יידוע עובדי האגף״, נכתב.

כבר הצטרפתם? > כפר סבא שלנו 

זיידלר "לאור העובדה כי נעשו לאחרונה חדירות ושימוש במחשבי ויומני האישי ללא רשותי וללא ידיעתי, באופן שפגע בפרטיותי ובפרטיותם של עובדי עירייה נוספים, החלטתי להציב מצלמה גלויה בחדרי, שמכוונת לשולחני האישי וזאת לצורכי הרתעה בלבד ומניעת כניסה או שימוש בלתי מורשה בחדרי.
למען הסר ספק, לא בוצע כל תיעוד של עובדי עירייה במהלך ישיבה במשרדי, אלא להפך, הצבת המצלמה נועדה לצרכי הרתעה ושמירה על הפרטיות.
אמשיך למלא את תפקידי במקצועיות, בשקיפות וללא מורא, לטובת האינטרס הציבורי ובהתאם לדין ולכללי מינהל תקינים".

במכתב שנשלח להסתדרות מטעם ועד העובדים נכתב כי ״גילוי המצלמה גרם למצוקה קשה, לאובדן תחושת הביטחון ולשבר אמון עמוק בין העובדים להנהלת האגף״. הוועד דורש צעדים מידיים, בהם הרחקה זמנית או השעיה של מהנדסת העיר, עד להשלמת בירור עצמאי, מלא ובלתי תלוי של הפרשה. לטענת העובדים, במצב שנוצר הם אינם מוכנים להמשיך לעבוד במחיצתה.

מעיריית כפר סבא נמסר בתגובה: ״הפנייה הועברה לגורמים המשפטיים. עם סיום הבדיקה, יימסרו עדכונים נוספים בהתאם לממצאים".