מה הנפח של מקרר ממוצע, מדוע כדאי להעדיף מדפים מודולרים, מה היתרונות של בקר טמפרטורה דיגיטלית ומה חשוב לבדוק על מנת לוודא שהמקרר שאתם רוצים לקנות חסכוני בחשמל. עופר ברקן, מנחה וקניין בערוץ הקניות, מנדב המלצות לקנייה נכונה של מקרר לבית
המקרר הביתי הראשון יוצר בשנת 1913. תחילת היה המקרר מעין ארון קרח ובשנת 1925 התחילו בייצור מקררים שיחידת הקירור הותקנה בתוכם. מאז עבר המקרר גלגולים שונים אולם במנגנון ההפעלה לא נרשמו שינויים משמעותיים. עם זאת, מבנה המקרר עבר שינויים רבים וכיום הוא חסכוני יותר בחשמל, נוח יותר לשימוש, ובחלק מהמקרים מאפשר שליטה בטמפרטורה באזורים שונים במקרר. כיום המקרר הוא מוצר חובה בכל בית בישראל ו-99.8% ממשקי הבית מחזיקים במקרר.
מאחר ומקרר הינו מוצר חשמלי שילווה אתכם שנים רבות, חשוב לדעת על מה לשים דגש כשקונים אחד כזה. עופר ברקן, מנחה וקניין בערוץ הקניות, מעניק טיפים לקנייה נכונה של מקרר לבית.
קיבולת
נפח מקרר למשפחה ישראלית ממוצעת נע בין 500 ל-600 ליטר. מקרר גדול יותר יצרוך הרבה יותר חשמל.
שימו לב שנפח האכסון ברוטו הוא לא השטח המלא שמוצע לאחסון במקרר. התייחסו רק לנפח נטו של המוצר.
גודל המקרר
לפני קניית מקרר חשוב לוודא שהמידות שלו מתאימות למטבח. יש למדוד את המקום במטבח בו אתם מתכננים להציב את המקרר (רוחב, עומק וגובה) ובהתאם לכך למדוד גם את מידות המקרר.
חשוב להשאיר מרווח של עד 15 ס"מ מאחור לשם איוורור המנוע.
יש להשאיר מרווח של 5 ס"מ בין הקיר לצד הדלת של המקרר על מנת שניתן יהיה לפתוח אותה בזווית המקסימלית.
מדפים במקרר
העדיפו מדפי מקרר מודולרים שמאפשרים להגדיל ולהקטין את המרווח שבין המדפים בהתאם לצורך. כשתרצו, תוכלו לשלוף מדף אחד החוצה ואז יווצר לכם מקום גדול בו תוכלו להניח למשל אבטיח גדול
מומלץ שהמדפים יהיו עשויים מזכוכית מחוסמת ועמידים למשקלים גדולים.
ודאו שהמדפים יציבים והדפנות שלהם מוגבהות, על מנת למנוע גלישת נוזלים.
מדף עם דפנות מוגבהות נקרא "מדף אמבטיה".
כדאי שהמדפים בדלת המקרר יהיו מחולקים לתאים. הסעיף הזה מיותר!!!
וודאו שבדלת המקרר יש מדפים, שגם הם מודולאריים, ביניהם גם מדף שמיועד לביצים.
כדאי שהמדפים המיועדים לבקבוקים יהיו מספיק גדולים ורחבים ויתאימו גם לבקבוקים בנפח 2 ליטר.
צריך לבדוק שגם בדלת של תא ההקפאה יש מדפים ושהם גדולים ופרקטיים.
מקררים רבים מגיעים עם תא הקפאה ללא מדפים בדלת וזה יוצר בעיה של איחסון ושמירה ראויה על מזון.
שיטת קירור והקפאה
במקררים מהדור הישן, גוף הקירור נמצא בדופן הפנימית של המקרר ולכן נוצר קרח בתא ההקפאה.
במקררים שיש בהם את שיטת ההפשרה De Frost קיימת הפשרה חצי אוטומטית, שלא מונעת היווצרות קרח בדפנות תא ההקפאה.
במקררים מהדור החדש יש את שיטת No Frost שמבטיחה כי לא יצטבר קרח בתא ההקפאה. במקררים אלה הקרח נמס אוטומטית מיד עם היווצרותו באמצעות תהליך חימום.
מקפיא עליון או תחתון
מקפיא עליון – ברוב המקררים יש מקפיא עליון. מקררים אלה פחות יקרים והקיבלות המקסימלית שלהם היא 650 ליטר. יש בהם מדפים רחבים מודולרים במקפיא, שמאפשרים לעצב את חלל המקפיא בהתאם לצרכים.
מקפיא תחתון – מקררים אלה בעלי קיבולת מקסימלית של 750 ליטר ויש בהם תא הקפאה גדול ונוח לגישה. ודאו שיש בתא ההקפאה מדפים מודולריים המאפשרים לארגן את החלל בהתאם לצרכים.
דלתות
Side by Side או בקיצור SBS – במקרר זה יש שתי דלתות – בצד אחד המקפיא ובצד השני תא הקירור. המדפים צרים וארוכים ופחות נוחים לשימוש.
מקרר בעל 3 דלתות – בחלקו העליון של המקרר יש שתי דלתות של תא קירור ובחלקו התחתון מקפיא הבנוי בדרך כלל כמגירה. מקרר זה מוצע בשתי ורסיות: בראשונה החלק העליון מחולק לשתי דלתות עם מחיצה ביניהם. בוורסיה השנייה החלק העליון מחולק לשתי דלתות ללא מחיצה. במקררים מהסוג השני חלל המקרר גדול יותר והגישה לכל שטח מאוד נוחה.
מקרר בעל 4 דלתות – בגרסה הקלאסית שלו יש שני תאים גדולים של קירור והקפאה ללא מחיצה, להם יש 4 דלתות. בגרסתו המתקדמת התאים מפוצלים ויש פאנל דיגיטלי שמאפשר לשלוט על הטמפרטורה של כל דלת, ובכך לקבוע כמה מהתאים יהיו לקירור וכמה להקפאה.
אחסון בקור מבוקר
כל מזון זקוק לטמפרטורה שונה על מנת לשמור על איכותו. כך למשל, טמפרטורה נמוכה מדי עשויה לפגוע בטעמו של בשר משובח ולהפוך אותו לצמיגי וקשה ללעיסה. על מנת לשמור על טריות הבשר יש לשמור אותו בטמפרטורה של 0 מעלות.
העדיפו מקרר שיש בו מגירות אחסון עם בקרי טמפרטורה ולחות. בקרים אלה יבטיחו שמירה על טריות המזון לאורך זמן של בשר, ירקות ופירות, מזון מבושל, מוצרי חלב וכדומה.
פיזור קור אחיד
אם אתם לא מעוניינים במקרר עם בקרי טמפרטורה ולחות, ניתן להשתמש במקרר בעל פיזור קור אחיד, המכונה Multi Air Flow , Surround Air Flow, וכדומה. במקררים אלה מפוזר אוויר קר ויבש בטמפרטורה אחידה בכל החלל. בדרך זו נמנעת היווצרות לחות במוצרי המזון בעקבות פתיחות מרובות של דלת המקרר.
בקר טמפרטורה דיגיטלי
צג דיגיטלי (LCD) שמיועד לבקרה על פעילויות המקרר ואחראי על פונקציות הקירור השונות. צג זה קיים לרוב במקררים חדישים. שליטה על טמפרטורות משתנות במקרר משפיעה לא רק על איכות המזון אלא אף תורמת לצריכת חשמל חסכונית.
תא קירור מהיר
תא בטמפרטורה נמוכה במיוחד שמיועד לקירור מהיר של מוצרי מזון ומשקאות.
צריכת חשמל
צריכת החשמל של המקרר הפכה לפאקטור משמעותי בבחירת מקרר. היא נמדדת ב"דירוג אנרגיה"
שיש לו סולם, מ – A ועד G. A הוא דירוג האנרגיה הטוב ביותר ו – G הוא הנמוך ביותר.