מדובר בעבודות אמנותיות מיוחדות אשר האמנים, לאחר שפגשו את המשפחה השכולה, שמעו על החייל שנפל וראו תמונות שלו, יצרו עבודת אמנות אשר מבטאת את תחושותיהם. לאמנים ניתן חופש אמנותי מוחלט ובין המשפחות לאמנים נוצרו חיבורים מעניינים כאשר חלק מהיצירות משקפות זאת
פרויקט ‘קהילה זוכרת’ הינו פרויקט קהילתי כפר סבאי במסגרתו אמנים פגשו משפחות שכולות מהעיר ויצרו יצירה אמנותית אישית בהשראת הסיפור והשנה בסימן "צירות מאירות"
פרוייקט מרגש: אמנים מכפר סבא, לקחו חלק בפרויקט הקהילתי "קהילה זוכרת".
את הפרויקט יזם וועד יד לבנים, סניף כפר-סבא במשותף עם מחלקת אירועים באגף תרבות, נוער וספורט בעיריית כפר סבא.
פרויקט "קהילה זוכרת" הינו פרויקט קהילתי ייחודי שמטרתו להכיר ולהיפגש עם המשפחות השכולות, ולא רק בימי הזיכרון, ותוך כדי המפגש האישי להיחשף, ולו במעט, לתקוות-לחלומות-לזיכרונות-לקשיים-להתרגשויות-להתמודדות של המשפחה השכולה.
השנה הוחלט לקיים את המפגש בדרך שונה ולערוך מפגש אינטימי בין משפחות שכולות לאמנים מתחומים שונים. מטרת המפגשים היתה לחבר אנשים בתוך הקהילה, להיות קשובים אחד לשני, לזכור ולהנציח בהיבט של אור , הארה, אופטימיות, בחירה בחיים והמשכיות. בעקבות המפגש, יצרו האמנים יצירה אמנותית חדשה בסימן של אור אופטימיות ותקווה.
יצירת הקשר בין המשפחות השכולות לבין האמנים נוצר בעזרת נציג של י’ד לאחים’, שהתלווה למפגש הראשוני על מנת לעזור לשני הצדדים להיפתח. בתחילה, היה חשש גדול מהמפגש, חשש להיזכר, חשש לשתף אדם שאינו קרוב למשפחה בבעיות המשפחתיות. אומנם הרצון של המשפחות להנציח את יקיריהם גבר על הכל והשאיר את החשש מאחור. התברר כי בעקבות הרצון העז של המשפחות לספר על ילדיהם הנופלים, הם משתחררים מהר יחסית ומספרים את שעל ליבם. בזכות שיתוף הפעולה המופלא הצליחו יחד ליצור יצירה אמנותית מלאת רגש וסיפור גדול.
חשוב להדגיש כי לא מדובר כאן בפרויקט הנצחה אישי, אלא בעבודות אמנותיות מיוחדות אשר האמנים, לאחר שפגשו את המשפחה השכולה, שמעו על החייל שנפל וראו תמונות שלו, יצרו עבודת אמנות אשר מבטאת את תחושותיהם. לאמנים ניתן חופש אמנותי מוחלט ובין המשפחות לאמנים נוצרו חיבורים מעניינים כאשר חלק מהיצירות משקפות זאת.
ראומה כהן מנהלת מחלקת אירועים בעיריית כפר סבא, מסבירה כי, "ראשית, מטרת המפגש הינו להאיר למשפחה שכולה את החשכה מנוצרה בחייהם עקב השכול. שנית, להאיר לציבור את הכוח המרפא שבאמנות, להאיר לקהילה את הדרך של הזיכרון, להאיר לאמנים שמתנדבים בפרויקט את ההתנדבות כזכות".
מטרת יד לבנים, להפוך זאת לפרויקט שיתחדש מידי שנה וכל פעם ישתתפו בו אמנים מתחומים שונים שיפגשו עם המשפחות השכולות. הטלוויזיה הקהילתית צילמה ולוותה חלק מהאמנים בתהליך המפגש עם המשפחות וכן בהכנת היצירה לפרויקט. היצירות יוצגו במהלך החודש הקרוב באשכול פיס ברחוב הגליל- הכניסה חופשית לכל תושבי העיר.
ראש העיר יהודה בן חמו, "הפרויקט הייחודי "קהילה זוכרת" יוצר סדרת מפגשים אישיים ואינטימיים בין משפחות שכולות מהעיר כפר סבא לבין אמנים. בעיני החיבור הוא נהדר והמשפחות זוכות לכך שמישהו יחלוק עימם את הכאב והסבל ולו לשעה קלה. לדעתי מדובר בפרויקט קהילתי מחבר ומגבש ואני מקווה כי נוכל אני ודה לפנינה בורשטיין יו"ר יד לבנים כפר סבא מיוזמי הפרויקט ולראומה כהן ממחלקת האירועים בעירייה על שהובילה וקידמה את הפרויקט".
פנינה בורשטיין יו"ר יד לבנים כפר סבא, "השם "יצירות מאירות" מדגיש את ההמשכיות של המשפחות השכולות. ההמשכיות שמתאפשרת בין השאר מהאור שמוקרן עלינו מהאמנים והקהילה. אנחנו אמנם יוצאים מתוך זיכרון אבל רוצים להדגיש דווקא את החוזק".
אלי בלאלי, אביו של זיו בלאלי ז"ל אמר בנושא "בהחלט מפעל הנצחה ושיתוף הקהילה ראוי ומחזק, החשיבה נכונה וכך לדעתי המשפחות מתחזקות ותושבי העיר בהתנדבותם מחזקים את המשפחות. ישר כוח לכולם. בהחלט חשוב שאנחנו לא נמצאים רק בחושך
אנחנו רואים אור וזה הכי חשוב בעשייה והאור זה המתנדבים".