ראש העיר יהודה בן חמו הפנה השבוע קריאה לכל מנהלי מוסדות החינוך בעיר וקרא להם לקחת חלק במבצע “שלהבת ירוקה בכפר סבא הירוקה”
ראש העיר יהודה בן חמו הפנה השבוע קריאה לכל מנהלי מוסדות החינוך בעיר וקרא להם לקחת חלק במבצע "שלהבת ירוקה בכפר סבא הירוקה". במכתב כתב ראש העיר כי כמי שעומד בראש עיר ירוקה ומקיימת הוא חש מחויבות אמתית וכנה לתרום בכל הקשור לנושא השמירה על איכות הסביבה והקיימות. "לקראת ל"ג בעומר המתקרב לבוא עלינו לטובה קבלו את פנייתנו ל"שלהבת ירוקה בכפר סבא ירוקה". מצד אחד אנו מצווים לשמר את החוויה והמסורת של יום מיוחד זה אך, מנגד, קיום מדורות רבות יפגע ויגרום לעלייה חדה ברמות זיהום האוויר ובריכוז הפחמן הדו חמצני. ולכן השנה נדליק מדורות שכבתיות במקום מדורות כיתתיות וכך נשמור על עירנו הירוקה וגם על הגיבוש והאחווה הראויים ליום זה".
במקביל נעשית פעילות הסברה מול ועדי הבתים והשכונות על מנת לקיים מדורות שכונתיות, לקיים סבבים על אותה מדורה וכו’.
ואכן, מנתונים של המשרד לאיכות הסביבה, עולה כי מדורות ל"ג בעומר גורמות לעלייה חדה ברמות זיהום האוויר, הגברת אפקט החממה והתחממות כדור הארץ . בתהליך השריפה נפלטים לאוויר ריכוזים גבוהים של חלקיקים המסוכנים לבריאות האדם, וכן כמויות גדולות של פחמן דו חמצני, הגורם להתחממות כדור הארץ.
ראש העיר ביקש להדגיש כי, מעבר לנושא הזה הוא רואה בצעד של קיום מדורות משותפות- עוד ערך מוסף של מדורת השבט- גיבוש קהילתי. "לא תמיד יוצא לנו להיפגש עם השכנים שגרים באותו בניין מעבר לרחוב, ולכן זוהי הזדמנות נהדרת להתגבש, להיפגש, לחלוק חוויות משותפות- כמו פעם! כאן המקום לקרוא לתושבי העיר והארץ בכלל – לקיים את המנהג המסורתי של הדלקת מדורות וגם לקחת אחריות על העתיד שלנו -על עתיד הדורות הבאים".
אלה דנון מנהלת מחלקת קיימות בעירייה, "לג בעומר הוא הזדמנות חשובה לחגוג עם השכנים והקהילה שלנו וגם ללמד את הילדים שלנו על ההשלכות הסביבתיות של הפעילות האנושית. לקיחת אחריות מעשית לצמצום הזיהום ולשמירה על סביבה נקייה הם דוגמה מעשית לילדים למה ביכולתנו לתרום לסביבה שלנו״.
הנחות מטעם המחלקה לקיימות בעיריית כפר סבא
1. אין לשרוף חומרים כמו פלסטיק, צמיגים וניילונים. יש להימנע מלזרוק למדורה כוסות, צלחות, סכו"ם חד פעמי וקלקר. שריפתם של חלק מהחומרים הללו גורמת לפליטה של חומרים מסרטנים .
2. אין לשרוף תחליפי עץ כמו מלמין, m.d.f ופורמייקה. אלו הם חומרים תעשייתיים שתהליך ייצורם כולל ערבוב עם דבקים שונים, שבעת שרפתם פולטים לאוויר חלקיקים המכילים חומרים מסוכנים. .
3. אין להשליך למדורה עצים צבועים בצבע או בלכה.
4. אין להשליך למדורה זכוכיות ואבנים. הללו עלולים להתפוצץ מחומה של האש ויכולים להוות סכנה לחוגגים סביב המדורה.
5. אין להשליך למדורה לוחות אסבסט ומוצרים המכילים אסבסט כגון: חלקי גגות, אדניות, מיכלי מים וצינורות. שריפה של מוצרים אלו גורמת לשחרור סיבי אסבסט מסרטנים לאוויר.
כמו כן מומלץ לא לשבת קרוב מאוד למדורה ולא בכיוון שאליו פונה העשן, כדי להימנע משאיפה
מיותרת של מזהמים .
6. הוא משאב סביבתי ולכן רצוי לחסוך בו. גם קורות העץ בהן
משתמשים לבנייה – מקורן בעצים חיים, וככל ששורפים יותר מהן – עצים אחרים נכרתים בכדי
להכין קורות חדשות. רצוי לשרוף מוצרי עץ שונים שכבר אין בהם שימוש, כמו רהיטים שבורים וכדומה. מלבד החיסכון בעצים, מדורות צנועות מפחיתות את הזיהום ואת הנזק שבהתחממות כדור הארץ,