עוגת גבינה אפויה על בסיס יוגורט, מאת ג’קי חזן, יו”ר איגוד השפים בישראל, עבור Muller
המצרכים לשלב הראשון:
4 ביצים מופרדות
כוס סוכר
גביע (200 גרם) יוגורט לבן, Muller Natural
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן
2 כפות קמח
גרידה מלימון שלם
רבע כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
מקציפים בקערה את החלבונים והסוכר להקצפה עדינה.
בקערה נפרדת מערבבים את שאר המרכיבים.
מאחדים לקערה אחת את שתי הבלילות.
מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום של °160 במשך כ- 40 דקות.
מוציאים מהתנור ומקררים כ- 10 דקות. לא להיבהל! בזמן הזה, העוגה "תאבד" מהגובה שלה ותחזור לגובה המקורי של לפני האפייה.
המצרכים לשלב השני:
3 גביעי יוגורט לבן (3*200 גרם), Muller Natural
חצי שקית (50 גרם) אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד או גרידת שוקולד
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את היוגורט עם אבקת הסוכר. יוצקים מעל העוגה לאחר שהתקררה מעט.
מגרדים מעל לימון / שוקולד לפי הטעם.
אופים בתנור 5 דקות נוספות.
בתיאבון וחג שמח!