מ”מ יו”ר דירקטוריון מפעל המים, יובל לוי, סידר לדוברת שלו מהבחירות עבודה כדוברת מפעל המים

חשיפה בלעדית באתר השרון פוסט: ביקורת על התנהלותו של מ”מ יו”ר דירקטוריון מפעל המים, יובל לוי. חברים בהנהלה חושפים השבוע כי מ”מ יו”ר הדירקטוריון, יובל לוי, ניסה לסדר לדוברת שלו מתקופת הבחירות, עדי פרידמן, עבודה כדוברת מפעל המים. פרידמן, אף הספיקה להוציא הודעה לעיתונות אחת, אך עבודתה הופסקה למחרת, מיד עם היוודע הנושא להנהלת המפעל.
מאת: אירית מרק
בנוסף, עולה, כי מ”מ יו”ר הדירקטוריון, יובל לוי שכר יועץ למפעל, שקיבל סכום עתק של 460 שקלים לשעה. היועץ, עבד 100 שעות בכל חודש, בחודשים האחרונים.
לשרון פוסט נודע כי ראש העירייה, המכהן כיו”ר הדירקטוריון, הורה הבוקר, במכתב רשמי, להפסיק עבודתו של היועץ “ראש העירייה הודיע כי הוא מוכן לשלם 195 שקלים לשעה כמקובל במשק עבור שעת יעוץ, ולא 460 שקלים לשעה ובחשבון פשוט מדובר על כ-40 אלף שקלים לחודש”, סיפר אחד מחברי ההנהלה.
עוד מינוי שהופסק לאלתר, יום לאחר שהחלה לעבוד, היא פעילה של לוי מהבחירות ( השם שמור במערכת ). גם היא עבדה יום במפעל המים ועבודתה הופסקה למחרת, עם היוודע דבר מינויה.
חבר ההנהלה אמר לשרון פוסט כי העובדים במפעל די המומים “שוחחתי עם אחד העובדים היום במפעל המים והם באווירת נכאים. העובדים ביקשוני לפנות לראש העיר, לפקח על הנעשה כאן ולשמור על שמו הטוב של מפעל המים כפי שהיה עד היום”.
חבר הנהלת מפעל המים וסגן ראש העיר המיועד, אורן כהן, “כל מי שמעורב בעשייה של מפעל המים מצווה לעבוד בהתאם להנחיית ראש העיר ולחוקי המדינה. אם יש חריגות כאלו ואחרות הן מתוקנות באופן מיידי, כך היה וכך יהיה”.

מ”מ יו”ר הדירקטוריון במפעל המים, עו”ד יובל לוי הגיב לטענות “מכניסתי למפעל המים 30/1/2019 סיימתי העסקת 3 בכירים שעלות העסקתם לציבור הייתה מעל 2,100,000₪ בשנה, ללא כל הצדקה ציבורית נראית לעין. חלקם אף ציפו להמשך שרות ארוך טווח בשכר זה למרות שתרומתם הצטמצמה מאוד. בנוסף, סיימתי העסקת 2 גורמים שפעלו פחות מחצי יום בשבוע בעלות של רבע מיליון שח בשנה, מנעתי פעולות תמוהות שגרמו נזקים מיותרים במיליוני שקלים לציבור ועוד היד נטויה לסדר וארגון, ככל שלא תופרע פעולתי. בעסקת גזית שהיקפה כמאתיים מיליון ש״ח, התחיבה האגודה למימון מחצית העלויות.

יובל לוי

“הציפיות למימון חלקנו בעלות הבניה מההכנסות שקבלנו ממכר חצי הקרקע, מכר שהניב כ 19 מיליון ש״ח נטו, היו חסרות בסיס. לאגודה נדרשו אשראים של כ 70,000,000₪, אשראים שלא היו מאושרים לה בכלל. “סמנכ”ל הכספים דאז הציע תנאים בלתי אפשריים למימון בנקאי שכמעט והביאו את האגודה לשיתוק מוחלט ולהפסדים כבדים. מר פרחי, מקצוען שזכה למחמאות בדירקטוריון, הוחתם על חוזה כדין באישור המנכ”ל והיו”ר והחליף את סמנכ”ל הכספים במצב הקשה שבו האגודה הייתה. זה המקום להזכיר לציבור שהאגודה עמדה לפני חילוט חלק מהקרקע שנותר לה, עקב כך שלא יכלה לעמוד במימון העלויות בהסכם שעליו חתמה גם ראש העיר צוטט פעמיים מתבטא בדירקטוריון בחריפות רבה בעניין זה.
“עלות העסקתו של היועץ נמוכה כמעט בחצי מקודמו, שעלות העסקתו הייתה מעל 700,000₪ בשנה.
היועץ הצליח מאד בתפקידו. קבלנו אישור להלוואה הנדרשת בתנאים שמנעו נזק קיצוני מהאגודה וזכו להערכות רבות. כמובן שהצלחתו יכולה להשיב כספים רבים לציבור. “תמוה בעיני מאוד שלאור כך לא אושר לו המינוי הזמני לעבודה בקביעות, בשכר נמוך משכר יועץ מזדמן. שכרו החודשי קוצץ לחצי מההסכם, באופן לא מוסמך, שעה שהוא נחוץ ביותר לאגודה. הנזק לציבור ממעשים תמוהים אלה עצום וההיגיון לפיטוריו אינו מובן לי כלל וכלל. “דברים רבים שקורים כעת בחיי הציבור בעיר בכלל ובאגודה בפרט, נוגדים את ההיגיון הישר והתערבות הערכאות בענייני הציבור ובאגודה מעידים על כך”.
לוי מבקש להדגיש עוד כי “העסקת היועץ נעשתה באישור היו”ר והמנכ”לית”.

תגובות

תגובות