עיריית כפר סבא, העיר הכי ירוקה בשרון, מובילה בימים אלו באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, מהלך ליישום חדשנות ויזמות, במסגרתו תושק תוכנית בשם GreenUp City, להאצת סטארט-אפים וקידום פיתוח טכנולוגיות בתחום הכלכלה המעגלית, בשיתוף עם חברות מקומיות ובינלאומיות.
כלכלה מעגלית היא גישה כלכלית החותרת להגדלת ערך כלכלי תוך חיסכון במשאבים העומדים לרשותנו. היא משמשת כאלטרנטיבה למודל של “לקחת, להשתמש ולזרוק” – מודל בזבזני המתבסס של שימוש בכמויות גדולות של חומרים, תוך התעלמות מיכולת המחזור שלהם וכן מזמינותם העתידית ומההשפעות העתידיות על השימוש המסיבי בהם.
הכלכלה המעגלית בעצם מציעה שינוי בשרשרת האספקה, כך שכל משאב ינוצל באופן מרבי מספר פעמים לפני שיסיים את תפקידו, תוך ביצוע שימוש חוזר מרמת חומרי הגלם ועד כל אחד ממרכיבי החומר, על מנת למזער בין היתר סיכונים כלכליים ואקולוגיים. במילים אחרות מדובר על מקסום כלכלי לטווח ארוך ולא לטווח קצר, כמו ברוב התעשיות בכלכלה בת זמננו.
במסגרת התוכנית אותה מובילות כאמור העירייה והחברה הכלכלית, יזכו מיזמים לתמיכה ולליווי אל מול גורמי העירייה השונים, על מנת לאפשר את בדיקתם של הפתרונות הטכנולוגים במרחב העירוני.
מדובר במהלך ייחודי, בו החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, בהובלה משותפת עם ארגון Sarona Innovation ובשילוב שותפויות בינלאומיות נוספות, יאפשרו יישום של פיילוטים בתחומי הכלכלה המעגלית ברוח העיר כפר סבא – כעיר ירוקה – על מנת להיטיב עם רווחת התושבים ולייעל את השירותים במרחב הציבורי.
באם אתם בעלי סטארט-אפ בתחומים כגון תחבורה חכמה, כלכלה שיתופית, אנרגיה, מיחזור, טיפול במי שפכים, ניהול אשפה, ניהול מים, בניה ירוקה וכדומה – זה הזמן להגיש מועמדותכם לתכנית.
ראש העיר, רפי סער: “העיר כפר סבא מובילה חינוך לצרכנות נבונה ולשמירה והגנה על הסביבה – בין היתר על ידי פעילות מיחזור, הפרדת אשפה במקור, תוכנית ‘אפס פסולת’, עידוד למעבר לרכבים חשמליים והפחתת זיהום האוויר. תכנית זו היא עוד נדבך בפעילות העירונית החשובה הזו, שמטרתה להגדיל את השימוש החוזר במשאבים ולשמור על כדור הארץ”.
סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחבורה, הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: “הסתיימו הזמנים בהם כפר סבא נותרה מאחור. בעיר גרים אנשי הייטק רבים. כפר סבא היא עיר חדשנית באופייה. הגיע הזמן שנהיה על מפת הסטארט-אפים בארץ, ואנחנו הולכים לעשות זאת בגדול ובאמצעות שיתופי פעולה שטרם נראו כאן. כל זאת תוך קידום הכלכלה המעגלית וערכי הקיימות”.
אלעד קנדל, מנכ”ל החברה הכלכלית: “בעולם חברות ההזנק, הקושי הגדול הוא המעבר משלב התכנון והפיתוח לשלבי ההטמעה והבדיקה. העיר כפר סבא פותחת את שעריה בפני חברות אלו ולמעשה מאפשרת מעבדה בתנאים אמיתיים, על מנת שהטכנולוגיות ייבדקו. מעבר לליווי המוכר מעולם מאיץ הסטארט-אפים והמנטורים, האקסלרטור העירוני מאפשר ממשק עם מנהלי מחלקות ובעלי תפקידים בעיר שהם המומחים בתחומם, אשר מצד אחד מבינים הן את הצורך מזווית התושב והן את הצורך והקושי ברמה התפעולית”.
אילן בוז’נה מנהל התוכנית מטעם שרונה: “אין דבר מרגש יותר מאשר להשתמש ביכולות, הקשרים והידע של קבוצת שרונה למטרה גדולה של עזרה לסטארט-אפים פורצי דרך, שישפרו את החיים על כדור הארץ. בוודאי עם שותף חזק כמו העיר כפר סבא, שהיא העיר המובילה בישראל בהתחדשות עירונית”.
לפרטים נוספים והרשמה: www.greenupcity.com