אישה בת 66, תושבת ירושלים הילכה לתומה ברחובות הבירה – ולפתע נתקלה רגלה בשבר בריצוף המדרכה. היא איבדה את שיווי משקלה, נחבטה בעוצמה רבה בקרקע – ונחבלה קשות בכל חלקי גופה.
לדברי פרקליטה, עו"ד גבריאל מלאך, כתוצאה מהתאונה ריסקה האישה את שורש כף היד וקרעה גיד בכתף.
ד"ר שרגא רוזנר, אורתופד מומחה, אשר בחן את מצבה – קבע לה נכות בשיעור 19 אחוזים לכל חייה.
עו"ד גבריאל מלאך הגיש בשמה תביעה לפיצויים נגד עיריית ירושלים אשר בכתב הגנתה התחמקה מהאחריות למפגע.
אלא שלאחרונה הגיעו הצדדים לפשרה, לפיה תפוצה האישה על ידי העירייה ב-90,000 ש"ח.
כבוד השופט עבאס עאסי מביהמ"ש לשלום בירושלים העניק לפשרה תוקף של פסק דין.
לדברי עו"ד מלאך, מאז הנפילה סובלת האישה מכאבים עזים, ממגבלות בתנועה ומדלדול שרירים. עו"ד מלאך מוסיף כי היא עדיין נזקקת לטיפולי פיזיותרפיה והידרותרפיה, כמו גם לסיוע סיעודי ולעזרת הזולת באופן קבוע.
"טרם התאונה תפקדה התובעת באופן מלא", מציין עו"ד מלאך, "אך אחריה ובעקבותיה, היא מתקשה בתפקוד יומיומי, לרבות ביצוע מטלות כלבישת בגדים ורחצה".
תביעת הפיצויים שהוגשהמפרטת את הנזקים הרבים שנגרמו לתובעת: סבל, כאב, אובדן זכויות סוציאליות והוצאות בגין טיפולים, תרופות וסיעוד.
עו"ד מלאך טען בתביעה לרשלנות מצד עיריית ירושלים, ופירט: "העירייה לא דאגה לריצוף קטע המדרכה, לא תיחמה את מקום המפגע, לא מנעה גישה למדרכה הפגומה, לא הזהירה מפניה, לא דאגה לסלק את האבנים מהאזור ולא פיקחה על בטיחות המדרכות שבתחומי אחריותה".
עיריית ירושלים טענה בכתב ההגנה כי במדרכה האמורה לא היה קיים שום מפגע, ולכן אם התובעת נפלה ונחבלה, הרי שהיא היתה האחראית הבלעדית לכך. חרף כך, לבסוף הגיעו הצדדים לפשרה לפיה תפוצה התובעת ב-90,000 ש"ח.