אתמול (רביעי) הצטרפה רכבת ישראל לראשונה ליוזמה של דוד לייטנר, ניצול צעדת המוות

אתמול (רביעי)  הצטרפה רכבת ישראל לראשונה ליוזמה של דוד לייטנר, ניצול צעדת המוות באושוויץ, שהנהיג אכילת פלאפל בכל שנה בתאריך 18.1, היום בו החלה הצעדה.

 

בכל חדרי האוכל של החברה במטה הרכבת ובמתחמים השונים, הוגשה מנת פלאפל במסגרת ארוחת הצהריים.

דוד, שכינויו ״דוגו״, סיפר כי כשעלה לארץ טייל בשוק מחנה יהודה בירושלים ואכל לראשונה מנת פלאפל. כדורי הפלאפל הזכירו לו את הלחמניות עליהן סיפרה לו אימו במהלך השואה.

מרוב שאהב את המנה החליט כי מאותו יום, בכל שנה, יאכל פלאפל עד שקיבתו ״תתפוצץ״.

את אכילת הפלאפל השנתית מסיים דוגו באמירת ״עם ישראל חי״ ולנו נותר רק להצטרף לתקווה ולאחל לו עוד שנים של בריאות איתנה.

בגיל 14 כשצעד בצעדת המוות לצד מעל 60,000 אסירים ממחנה הריכוז אושוויץ, בתשישות ועייפות רבה, נזכר דוד ״דוגו״ לייטנר בסיפוריה של אמו על המאכלים בארץ ישראל.  ואכן, לאחר ששרד את צעדת המוות והשואה ועלה לארץ ישראל – טעם לייטנר לראשונה פלאפל בשוק מחנה יהודה בירושלים ונזכר באותם רגעים קשים כשצעד בצעדת המוות. מאז, בכל שנה בתאריך 18.1 מציין דוד לייטנר את  אותו יום בו יצא לצעדת המוות באכילת פלאפל – על מנת להזכיר ולזכור את מאות האלפים שצעדו בצעדות המוות ולא שרדו.

גם השנה, מתנדבי נוער מד״א וחניכי קורס מגישי עזרה ראשונה הצטרפו למנהגו של ניצול השואה דוד ״דוגו״ לייטנר – והשתתפו במבצע ״דוגו״.

דוד ״דוגו״ לייטנר: “אני שמח שהקשבתם לסיפור שלי, ואני מתרגש לדעת שאתם מצטרפים למבצע דוגו דרך סיפור הפלאפל שלי. אתם ועוד רבים בארץ ובעולם זוכרים את מאות האלפים שצעדו בצעדת המוות ולא שרדו כמוני. עכשיו השליחות בידיים שלכם להעביר את הסיפור הלאה לדורות הבאים למען ידעו ולא יתנו לשכוח. אני מברך אתכם על עבודת הקודש שאתם עושים ומאחל לכם להמשיך להציל חיים, להגיע ללידות ולנסיעות טובות.”

מתנדבת נוער מד״א מאי מזרחי: “זה מרגש מאוד שאנחנו יכולים לציין את היום, להשתתף ב׳מבצע דוגו׳, לזכור ולא לשכוח את אותה צעדת מוות בה צעדו עם דוד עוד 60 אלף אסירי מחנה הריכוז אושוויץ. החלטנו להשתתף במנהג הפרטי של דוד ולהכין בעצמנו פלאפל – אותו פלאפל שדוד טעם לראשונה בשוק מחנה יהודה כשעלה לארץ. כששמעתי את דוד מדבר יכולתי לראות עד כמה זה ממלא אותו. לצערי בעוד מספר שנים כבר לא נוכל לשמוע את ניצולי השואה ממקור ראשון, לכן חשוב לנצל כל הזדמנות כדי לשמוע להקשיב לזכור ולהזכיר.”

תגובות

תגובות