בתי הספר הזוכים בתחרות החלליות העירונית, סורקיס ויצחק שדה

בשבוע שעבר התקיימו ימי שיא לבתי הספר הזוכים בתחרות החלליות בכפר סבא, שכללו סדנת תיפוף סביבתי וקצבי על כלים מפסולת אלקטרונית, שחקני שטח, וכמובן את מפעל המיחזור הנייד של מ.א.י – מרכז המבקרים מהמתקדמים והחדשניים בעולם למיחזור פסולת אלקטרונית וסוללות

מפעל למיחזור פסולת אלקטרונית “נחת” בשבוע שעבר בכפר סבא בבתי הספר הזוכים בתחרות החלליות העירונית, סורקיס ויצחק שדה, להפנינג פופ אפ מהנה וחינוכי. הילדות והילדים שאספו פסולת אלקטרונית חשמלית וסוללות מהבית למיחזור, עברו סיור חווייתי, תוך שהם עוברים תהליך חינוכי ערכי וגם מבצעים אותו בפועל. במפעל הנייד, מ.א.י פקטורי, למדו התלמידות והתלמידים באמצעות אור, קול, שמע ומישוש – מה קורה לפסולת האלקטרונית מהרגע שהיא נאספת למיחזור ועד שהיא הופכת למוצר חדש. בדרך חדשנית זו, למדו הילדים מהי כלכלה מעגלית הלכה למעשה וקיבלו את האפשרות לקחת חלק פעיל ומעשי באיסוף ובמיחזור, ואף זכו לתמורה חברתית וערכית.

עיריית כפר סבא ותאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית פועלים יחד ליצירת שינוי חברתי-סביבתי ביחס לפסולת הכי מזהמת – פסולת אלקטרונית. במסגרת שיתוף הפעולה בין הרשות לתאגיד, הוצבו מרכזי מיחזור עירוניים חדשים לפסולת אלקטרונית וסוללות ברחבי העיר. מיקומי נקודות האיסוף, וכן מידע מפורט בנושא ניתן למצוא באתר עיריית כפר סבא ובאתר תאגיד מ.א.י.

בכל שנה מייצרים אזרחי ישראל כ-160,000,000 ק”ג של פסולת אלקטרונית. וכך, למרות שהפסולת האלקטרונית מהווה רק כ-3% מכלל הפסולת, בפועל היא מהווה כ-70% מתכולתה הרעילה, המזיקה מאוד לבריאות התושבים, כאשר כל תושב בארץ מייצר כ-17 ק”ג פסולת אלקטרונית בכל שנה.

היא עשויה מחומרים מזהמים ביותר, כגון עופרת וכספית, שעלולים לגרום למחלות במערכות העצבים והנשימה. כיום, מרבית הפסולת עדיין אינה מגיעה למיחזור. בישראל נשרפת כמות עצומה של פסולת אלקטרונית רעילה, המזהמת את האדמה, את מקורות המים וגם את האוויר, ופוגעת כאמור בבריאות התושבים.

דותן קבק, מנכ”ל תאגיד מ.א.י למיחזור פסולת אלקטרונית: “הילדים של היום הם דור העתיד. בשביל איכות החיים שלהם, מוטלת על כולנו החובה למחזר ולשמור על כדור הארץ. בזכות ההיענות של תושבי כפר סבא, מוחזרו עד היום טונות רבים של פסולת אלקטרונית, ואנו קוראים לתושבים להמשיך ולהוביל במיחזור ולשמור על הסביבה”.

תגובות