עבודתה של האומנית תמר פלג וולך בתערוכה זו עוסקת באספקטים השונים של הוויה וקיום אנושי ונשי.
תמר בחרה בטווס כסמל וכמייצג של דיוקן עצמי רב פנים. היא נוטלת את הייצוג הזכרי ההדור של הציפור כמאפיין לנשיות שיש בה עוצמה, צבעוניות, רוחניות, יופי, גאווה, כבוד, הוד והדר, אך גם מפנה את מבטנו בעבודתה אל אספקטים נוספים בהתבגרות, בהם בשלות ועסיסיות, קמילה, אובדן, אכזבות וכאב.
סמליות נוספת המופיעה בעבודתה של תמר היא ההתהדרות הטווסית של ימינו בעידן הרשתות החברתיות, בהן כולנו נחשפים ומעמידים עצמנו במרכז, כניגוד לצניעות, לאחידות ולענווה שהיו מקובלים בתקופת ילדותה ונערותה בקיבוץ.
תמר פלג וולך מתייחסת במילותיה לעבודתה:
“בעקבות צילום של טווס על רקע קיר וסורג שצילמתי בפורטוגל, וכהמשך לסדרת עבודות שיצרתי במסגרת כיתת אמן, התחלתי ליצור את הסדרה “להיות כטווס” המורכבת מזיכרונות ילדות מוקדמים, שורשים, חיבור לאדמה ומנגד מעוף ופנטזיות צבעוניות, -שהם אלמנטים חזקים שמלווים אותי שנים רבות. זיכרונות משמעותיים מילדותי הם צריחות הטווסים שבישרו את דמדומי הבוקר כילדה בקיבוץ, והכניסה לבית הוריי שבה היו תלויים אריחי קרמיקה ארמנית בהם דמותו של טווס.
טווס מסמל עבורי יופי אינסופי, מלכותיות ואצילות ,גאווה הדר וכבוד ואת הרצון להיראות.
מופע פתיחת מניפת הזנב שלו , עם הרטט והרשרוש המלווה אותו הוא מעין ריקוד אקסטטי, מיני, סוחף, מרתק, ומשכר- שקשה להתיק ממנו את המבט. זנבו המפואר המתנהל מאחוריו מזכיר לי את רעמת השיער שלי שהיא כוחי, נשיותי, אך כיום מסמלת גם אובדן, והתמעטות.
השראה משמעותית נוספת עבורי היא עולם האופרה שהיווה נדבך מרכזי בקריירה המקצועית שלי, מהותו הגרנדיוזית, העושר החזותי, הצבעוניות רבת הגוונים והיותו גדול מהחיים, מזכירים לי במידה רבה את המהות הטווסית”.
הטווס היה וכנראה ימשיך להיות מקור עשיר לדימויים באמנות ותערוכה זו היא חלק והמשך למסורת אמנותית ותרבותית רבת מסורת ושנים.
תמר פלג וולך, ילידת קיבוץ הזורע, הינה ציירת משנת 2002, השתתפה בקורסים וכיתות אמן רבים בתחום הציור, בעברה הייתה זמרת קלאסית ואופרה והיא בעלת תעודת הוראה במוסיקה.
זוהי לה תערוכת יחיד שנייה, הנוספת לרקורד מרשים של תערוכות קבוצתיות שבהן השתתפה.
האומנית והאוצרת יהיו נוכחות בתערוכה בימי שישי: 3.3.2023, ו24.3.23 .