המומחים של מצבות גן עדן – סוגי המצבות המובילים

אירוע פטירה של אדם יקר הוא נושא כה כאוב ורגיש, עד שלעיתים אין בכוחם וביכולתם של הקרובים לאותו אדם לדאוג לסידורי המצבה. ואמנם סידורי המצבה קשים מנשוא, אבל זהו חלק בלתי נפרד מהפרידה מהאדם הנפטר. כדי לנסות להקל עליכם בשעה קשה זו, ריכזנו את מה שצריך לדעת בנושא.

הדבר האחרון שנרצה אי פעם להתעסק בו הוא, נושא סידורי מצבה לאדם אהוב שנפטר. ובעוד כי ישנם סוגים מגוונים של מצבות מחומרים שונים, בזמן קשה כזה אנשים רבים צריכים סיוע בבחירת עיצוב המצבה, בחירת חומרי הגלם שישמשו בבנייתה וכן באיתור אנשי המקצוע המתאימים לכך. קודם כל, חשוב לציין שבחלק מהמקרים ישנן הגבלות על עיצוב מצבות (למרות שבהלכה היהודית אין הגבלות עיצוביות מיוחדות). בקרו באתר https://cemetery.org.il וצפו במגוון דגמי מצבות אפשריים ליקיריכם, או המשיכו לקרוא. 

הגבלות עיצוב מצבה שחשוב להכיר 

כאמור, בהלכה היהודית לא קיימות הגבלות עיצוב של מצבה, אבל בחלק מבתי העלמין ברחבי הארץ אכן תמצאו מגבלות על כך. למשל, בחלק גדול מבתי העלמין קיימת מגבלה על גובה המצבה, מה שלרוב יגבול ב-80 ס”מ בלבד.

מעבר למגבלת הגובה בחלק מבתי העלמין, חשוב לדעת גם שבד”כ לא ניתן לרצף מסביב למצבות. זאת, מכיוון שהריצוף סביב מצבה אינו מאפשר קבורה של נפטרים נוספים מסביב לאותה מצבה מרוצפת. לאחר שסקרתם את המגבלות השונות בבית העלמין, הגיע הזמן לבחור את סוג המצבה וחומרי הגלם שישמשו לבנייתה. 

מהן המצבות הנפוצות וממה עשויות?

ברוב המקרים מצבות עשויות מסוגי שיש שונים, אבל קיימות גם אופציות נוספות שנחשבות עמידות לא פחות בטווח הארוך. לדוגמה, ניתן לבנות מצבות בעזרת סלעים טבעיים שנחשבים מאוד עמידים מפני פגעי מזג האוויר. ניתן להשתמש באבני בזלת, אבני חברון או אבן שלהבת, אבן גלילית, גרניט ועוד.

מבחינת הכיתוב על המצבה, ישנם סוגים שונים של חריטות על מצבות, החל מאותיות מובלטות (אותיות תבליט), דרך אותיות שקועות וכלה בכיתוב מודבק או מוברג למצבה. בעוד כי אותיות תבליט ואותיות מודבקות יהיו מסוגי הכיתוב היקרים יותר, אותיות שקועות נחשבות הסטנדרט ומחירן יותר נמוך. 

האם ניתן להיעזר בכל קבלן לבניית מצבות?

ברוב בתי העלמין בארץ ניתן להיעזר אך ורק בקבלן רשום לבניית מצבות, ואת רשימת הקבלנים בד”כ תוכלו לקבל מאת בית העלמין עצמו. בכל מקרה בו עיצוב המצבה אינו עולה בקנה אחד עם רצונות המשפחה, אפשר ליידע על כך את בית העלמין, והוא מצידו יעשה את מה שניתן כדי לבדוק את הנושא.

תמונה: מצבות גן עדן.

לסיכומו של עניין, ההמלצה הכי טובה היא להתחיל לברר פרטים לגבי עיצוב המצבה כמה שיותר מוקדם. זה אמנם תהליך מאוד כאוב, מורכב ורגיש, אבל לצערנו, זהו חלק בלתי נפרד מהחיים ומתהליך הפרידה מאנשים אהובים. לידיעתכם, למרות שרוב האנשים מניחים מצבה לאחר 30 ימים, בהלכה היהודית אין מניעה או איסור על התעסקות בנושא. אם אתם מעוניינים לקדם את בניית המצבה כבר בימים של השבעה, זה אכן אפשרי. אם מומלץ או שמא עדיף להמתין? לשיקולכם.  

תגובות

תגובות