מתכוננים לפסיכומטרי? הנה השיטות המובילות לשינון ולתרגול

אחד מתנאי הקבלה היותר נוקשים, אותם מציבים המוסדות להשכלה גבוהה בישראל בפני המועמדים, הוא הצלחה בבחינה הפסיכומטרית, וזה אומר ציון מסוים בהתאם למסלול הלימודי שבו מעוניינים. יחד עם זאת, מדובר גם בבחינה מאתגרת מאד, המצריכה הכנה טובה ושיטת למידה נכונה, אותה אפשר להשיג בכמה דרכים. מתכוננים לבחינה הזו ומחפשים שיטות מוצלחות לשינון ותרגול? הנה, כמה רעיונות.

לשנן מילים באנגלית ובעברית בצורה אפקטיבית


מבחן פסיכומטרי מחולק לתשעה חלקים ולשלושה תחומים עיקריים: חשיבה מילולית, חשיבה כמותית וגם אנגלית. בשניים מהחלקים צריך להכיר ולהבין לא מעט מילים (באנגלית ובעברית), מה שמצריך שינון נכון ולמידה אפקטיבית. אז, איך עושים את זה בפועל? חזרתיות היא התשובה. אך, כדי לזכור את המילים שמשננים, כדאי לעשות זאת במרווחי זמן שהולכים וגדלים. בנוסף, מומלץ ליצור הקשרים למילים, למשל לחבר לכל מילה איזושהי אסוציאציה אישית שזכורה לנו או אפילו רגש מסוים. 

 

שימוש בכרטיסיות לימוד ובאפליקציות ייעודיות


כרטיסיות לימוד הן דרך מצוינת להתכונן לקראת מבחן פסיכומטרי, שכן עצם הכנתן היא כבר חלק מתהליך הלמידה ולא רק השימוש בהן. יחד עם זאת, וזה לכל מי שרוצה לקצר את הדרך, ניתן גם, כיום, להיעזר באפליקציות ייעודיות, שאפשר להתחבר אליהן בכל רגע שרוצים וללמוד כהלכה לקראת הבחינה. חלק מהן חינמיות וחלק בתשלום, והרעיון הוא להשוות בין כמה אפשרויות עד למציאת זו העונה במדויק על כל הצרכים. 

 

תרגול יומי של בעיות מתמטיות


כדי להצליח בחלק המתמטי, חשוב מאד להקפיד על תרגול יומי, שאגב נכון גם לכל החלקים האחרים. תרגול יומי קבוע של בעיות מתמטיות עוזר לפתח את ה”שריר” שמתמקד בדיוק בכך ומאפשר לנו לפתור, תודות לתרגול, בעיות מתמטיות במהירות וביעילות. יחד עם זאת, חשוב לזכור שהמטרה היא לא לפתור, בהכרח, כמות גדולה של בעיות מתמטיות, אלא להבין את העקרונות שעומדים מאחורי כל סוג של בעיה. כדאי מאד, בשלב ראשון, להתחיל בתרגול בעיות פשוטות ולאט לאט להעלות את רמת הקושי. במקביל, בכל פעם שטועים, חשוב מאד לעבור על הטעות ולנסות להבין מה מקורה. גם זוהי דרך ללמידה. 


שילוב בין תרגול עצמי לקורסי הכנה מקצועיים


שילוב בין תרגול עצמי לקורסי הכנה לקראת הבחינה הפסיכומטרית היא שיטה יעילה שבה בוחרים, ולא בכדי, רבים. ניתן למצוא כיום קורסי פסיכומטרי שמציעים מסגרת מובנית של למידה, חומרי לימוד ברמה גבוהה וגם שיטות למידה מוכחות. תרגול עצמי, לעומת זאת, מאפשר ללמוד בקצב אישי ולהתמקד בעיקר בנקודות החולשה. כדי לשלב נכון בין שתי האפשרויות ולהפיק מהן תועלת, מומלץ להקפיד ליישם את כל מה שנלמד במהלך הקורס, לתרגל באופן עצמאי בבית ולהכין שאלות או נושאים שרוצים לדון בהם לקראת המפגשים הבאים. 

קרדיט-Photo by Nguyen Dang Hoang Nhu on Unsplash

 

שיטות לזכור נוסחאות והתמודדות עם שאלות היגיון תחת לחץ


יש לא מעט שיטות לזכור נוסחאות, ובייחוד כשמדובר בכאלו הרלוונטיות למבחן פסיכומטרי, הנחשב למאתגר ולא פשוט. אחת הדרכים לעשות זאת היא ליצור כמעין ראשי תיבות שיעזרו לזכור את הנוסחה. בנוסף, חשוב מאד להבינה לעומק ולא רק לשנן אותה בעל פה, מה שיכול גם לעזור ברגע האמת, כשצריך לפתור אותה. באשר לעניין הלחץ, האופייני מאד לבחינה, סימולציות של בחינות הן כלי נהדר לתרגל שאלות ובעיות שונות. ואיך עושים את זה? יוצרים תנאים הדומים מאד לתנאי הבחינה האמיתיים, כולל כמובן מגבלת הזמן והשקט ופשוט מתרגלים בתנאים האלה את התרגילים השונים. כך, ביום הבחינה, מגיעים אל הבחינה מוכנים יותר, וזה גם לאחר תרגול מקדים של טכניקות נשימה, שיכולות אף הן לעזור להירגע.

תגובות

תגובות