אחרי שהוקפץ למילואים ב7/10 , השחקן שמוליק בהלול, כתב עם חברו לצוות ביחידת האלפניסטים שבחרמון, הצגה המוקדשת ללוחמים שתככב בפסטיבל הצגות הילדים והנוער "סוליקו בשניים" בפסח הקרוב
שמוליק בהלול, בן 30, מאבן יהודה, מאז ומתמיד אהב את עולם המשחק. עוד מימי ילדותו בטבריה, כשהלך לחוג דרמה בכיתה ח', ובהמשך נרשם למגמת תיאטרון בתיכון. עם סיום לימודיו, בחר להתגייס כלוחם בצה"ל – חלום שהיה לו חשוב להגשים במקביל לאהבתו לבמה. לאחר השירות הצבאי המשיך את דרכו המקצועית ולמד משחק בבית הספר "הדרך".
בשנת 2012 כשגויס, פגש לראשונה את השחקן בן זבלדובסקי ומאז השניים לא נפרדו. כשהתרחש הטבח ב7/10 שמוליק ובן גויסו מידית למילואים ושירתו יחד מתחילת המלחמה ולכל אורכה. השניים משרתים ביחידת האלפניסטים בחרמון והגזרה הצפונית מול לבנון הלכה והתחממה לאורך המלחמה.
כשפגש שמוליק את בן בשרות הסדיר, בן כבר ידע שהוא עתיד להיות שחקן ושמוליק עדיין לא. לאורך השנים שעשו מילואים יחד, הם דיברו על חדוות המקצוע ועל הרצון של שמוליק לצאת לאור עם קריירת תאטרון ומשחק – אבל שמוליק עדיין היה מהוסס ובן כבר יצא לאור. במהלך השרות המשותף, השניים החלו לדבר על לעשות משהו משותף וכעת נולדה להם הצגה שכתבו יחד במלחמה ושמוליק גם משחק בה – "מנקודה לנקודה". מדובר בהצגת נוער שנבחרה לקחת חלק בפסטיבל "סוליקו לשניים" מבית תאטרון השעה הישראלי ב-15-16/4 בבית ציוני אמריקה.
"זו הצגה שאני ובן יצרנו. אני משרת עם בן לאורך כל תקופת המילואים שלנו יחד, אנחנו חברים לצוות מזה שנים על גבי שנים, והרעיון של ההצגה נולד אחרי מאורעות ה 7.10. ידענו שאנחנו רוצים ליצור משהו מעצמנו, בהשראת סיפורים שחווינו בשרות ובצוות, בדגש על צה"ל והלוחמים שהם חלק בלתי נפרד מהחיים שלנו, מאז פרוץ המלחמה ושל כל המדינה כולה. כמו בהרבה מקומות בצבא, העניין הזה של דת ואידאולוגיות שונות בתוך הצוות זה גם משהו חי וממשי שהעסיק גם אותנו. מגיעים לצבא אנשים ממקומות אחרים, עם אמונות שונות ובסוף מתכנסים יחד לצוות וצריכים לעבוד יחד ולבצע משימות בצבא בזמן מלחמה". משתף שמוליק
מנקודה לנקודה, הצגה המיועדת לבני נוער בוגרים בגילאי י'-יב', מבית תאטרון השעה הישראלי, מציגה את אביאל, דתי – לאומי, ואיתי חילוני- ליברל, המצוותים יחד לניווט המסכם של קורס מכים. ניווט שאחריו יהפכו למפקדים בצה׳׳ל. מהר מאוד מתברר שהמכשול האמתי הוא אינו הקושי הפיזי והמנטלי, אלא השוני ביניהם והסטריאוטיפים שכל אחד מייצג אצל האחר. מה שמתחיל כמאבק בין שני חיילים מקצוות החברה הישראלית, הופך בהדרגה למסע של גילוי הדדי ואחדות. הם לומדים שכל אחד מהם הוא הרבה יותר מהסטריאוטיפ שהצד השני מייחס לו, ושדווקא השוני ביניהם הוא זה שמאפשר להם לצמוח ולהתמודד עם האתגרים העומדים בפניהם.
“מנקודה לנקודה” הוא מחזה ישראלי חדש, שמוקדש ללוחמים שנפלו במלחמה. מחזה מותח ומלא הומור, שנכתב על ידי שני מפקדים לוחמים בצה׳׳ל, בן זבלודובסקי, שמוליק בהלול , בהשראת חווית המילואים במהלך חרבות ברזל, המביא לבמה את הקונפליקטים הכי ישראליים, לצד רגעים של צחוק, רגש וגילוי עצמי – ומוכיח שהדרך היחידה שלנו כעם, היא לצעוד יחד, מנקודה לנקודה.
"זו הצגה שמתאימה לנוער לפני צבא ואפילו כאלו שבצבא. זה סוג של הכנה לצבא", מספר שמוליק, "אנחנו מדברים שם על כל מיני ניסוחים וביטויים שהם מעולם הצבא וכל מי שעומד להתגייס לצה"ל, לא משנה באיזה תפקיד, בסופו של דבר הולך לפגוש את אותם דמויות שהן חלק בלתי נפרד מהחברה הישראלית. חשוב לזכור שבחיים שלנו יש לנו הרבה סטיגמות, יש לנו המון מחשבות ודעות, על כל מיני טיפוסים של אנשים ובעזרת ההצגה אנחנו מנסים לנפץ את הסטיגמות ולגרום לנוער להבין שכולנו נמצאים יחד במסע המשותף הזה ורק אם נשאר ונעבוד יחד נוכל להתקדם קדימה".
בעקבות הנושא שנגע לליבו ואהבתו לעולם המשחק, שהתחילה רק לפני כמה שנים בודדות, היה חשוב לשמוליק לכתוב מחזה להצגת ילדים שהוא יוכל לשחק בה בעצמו, לצידו של השחקן גולן ונטורה ובבימויו של בן זבלדובסקי, שותפו למסע ולכתיבת ההצגה.
ומה המסר שיש לו להעביר לבני הנוער בישראל "בסוף כולם צריכים לתת כתף לצד כתף, ללא קשר לדעות פוליטיות, או לעובדה אם אתה חובש כיפה או לא, כולנו אותו הדבר. לא משנה מהיכן באת, אתה תמיד צריך להקשיב לצד השני גם אם אתה לא מסכים אתו וזה בסדר גמור גם שלא להסכים איתו, אבל חשוב להבין – שכל אחד מאיתנו הוא חלק מהעם שלנו ורק ביחד נצליח לנווט כמו שצריך מנקודה לנקודה".
פסטיבל "סוליקו בשניים", בחוה"מ פסח (15-16/4) יציג 5 הצגות חדשות לילדים ולנוער. זו השנה הרביעית שהפסטיבל מתקיים תחת תיאטרון השעה הישראלי, התיאטרון הרפרטוארי הגדול בישראל. תיאטרון השעה הישראלי פועל בתמיכת משרד התרבות והספורט ועיריית תל אביב. יוזמה זו נולדה לפני 4 שנים, מתוך חזון ורצון עז לקדם יצירה ישראלית מקורית צעירה ולתת במה ליוצרים ויוצרות בתחום התרבות והאמנות לילדים ולנוער. בעקבות אירועי ה-7/10 החליטה הנהלת הפסטיבל לשמר את התרבות והשיח הרגשי דווקא לאור ההתמודדות שלנו כהורים לילדים וההבנה על חשיבות הערך התרבותי עבורנו כחברה בתקופת משבר.
