לקראת חג הפסח נערך השבוע כנס גבאים בהשתתפות עשרות גבאים מבתי הכנסת בעיר כפר סבא .
ראש העיר רפי סער אמר כי עיריית כפר סבא מקיימת שיגרה ביטחונית מוגברת לעמוד מול אירועים ביטחוניים ככל שיידרש.
ראש העיר, רפי סער ברך את הגבאים: "זהו תפקידו של ראש העיר לדאוג לכל הציבור ואני מבטיח להמשיך ולסייע יחד עם סגני ומ"מ עו"ד איתן צנעני לבתי הכנסת ולגבאים בפעילותם הברוכה". ראש העיר איחל חג שמח וכשר לגבאים ולמשפחותיהם.
עו"ד איתן צנעני סגן ומ"מ ראש העיר "עם התקרב חג החירות, אני רוצה לברך אתכם – שליחי הציבור המסורים – העומדים בחזית חיי הקהילה ודואגים לקיום התפילות, הסדר והקדושה בבתי הכנסת בעירנו. תפקידכם אינו רק ארגוני, אלא שליחות רוחנית וקהילתית בעלת משמעות עמוקה.
חג הפסח מסמל יציאה לחירות, אחדות ואחריות הדדית. אתם, הגבאים, מממשים ערכים אלו יום-יום, מתוך מסירות אין קץ ודאגה לרווחת המתפללים ולשמירת מסורת ישראל".
הרב ששון טרבלסי יו"ר המועצה הדתית ציין כי מטרת הכנס הייתה להוקיר את הגבאים על פעילותם החשובה במהלך השנה ותרומתם הייחודית לקיום המניינים ושיעורי התורה.
הרב ששון ביקש מהגבאים לדאוג לערנות ביטחונית מוגברת יום יומית ובתפילות השבת והחגים.
הרב ששון איחל לגבאים ולמשפחותיהם קיץ בריא ופסח כשר.
במפגש השתתף רס"ב מנשה עטר ממשטרת ישראל שהדריך והנחה את הגבאים בנושאי ביטחון ואבטחת בתי הכנסת במהלך התפילות בשבת ובחגים.
האירוע הסתיים בהרמת כוסית לכבוד החג.