עיריית כפר סבא מפעילה, זו השנה השלישית, תוכנית קיץ מיוחדת לבנות ובני נוער מהעיר, בשיתוף עם עמותת "הגל שלי", שמשלבת גלישת גלים מעשית עם שיח להעצמה אישית, התמודדות עם אתגרים, חיזוק החוסן האישי של כל אחד מהם ויצירת תחושת שייכות וחוזק פנימי.
בתוכנית, אשר פועלת באמצעות היחידה לקידום נוער במינהל קהילה של העירייה, לוקחים חלק כ-10 נערים ונערות בגיל 16–18, הלומדים במסגרות היל"ה בעיר. במהלך חופשת הקיץ, אחת לשבוע הם מגיעים אל מרכז הגלישה של עמותת "הגל שלי" במתחם הדסה נעורים, שם ממתינים להם מדריכי המחלקה לקידום נוער – אלי שבו, שגיא אור, גל ורדי – עם חיוך, חיבוק ותשוקה אמיתית לגעת בנפשם של בני הנוער ולהוביל אותם קדימה.
"בים כולנו שווים, וגם כשנופלים, עולים חזרה על הגלשן, לא מוותרים ומנסים שוב", מספר אחד ממשתתפי התוכנית. "זה שיעור לחיים, בכל תחום, ואני שמח שהצטרפתי לתוכנית הזו במהלך הקיץ. קיבלתי כלים חדשים להתמודד עם סיטואציות שונות ולמדתי לפתוח את עצמי ולדבר על קשיים שאני נתקל בהם".
הפעילות, המשלבת כאמור שיח רגשי, כלים מנטליים והתנסות בגלישה, משמשת כקרקע לצמיחה, לחיזוק תחושת המסוגלות ולהתמודדות עם משברים – והכול על רקע הגלים והים הפתוח.
"הגל שלי" הוא ארגון ארצי שמעניק הזדמנות אמיתית לנוער "לעלות על הגל", באמצעות תוכניות ייחודיות המשתמשות בגלישת גלים ככלי טיפולי וחינוכי.
"מדהים לראות את בני הנוער מגיעים, חוששים בהתחלה, ולאט לאט נפתחים, משתפים ועוברים תהליך משמעותי ומעצים", מוסיפה לאה ממו, מנהלת היחידה לקידום נוער בעיריית כפר סבא. "התוכנית הזו מאפשרת להם לצמוח באמצעות חוויה קיצית, ולזכות בכישורים ותובנות תוך כדי פעילות מאתגרת ומהנה".
ראש העיר, רפי סער: "'הגל שלי' היא תוכנית שנותנת לבני ובנות נוער כלים אמיתיים לחיים – להתמודדות, להתמדה, לאמונה בעצמם. זוהי דוגמה לעשייה עירונית שמגיעה, מהשטח, בגובה העיניים, עם צוות מסור ונוער שמראה בכל מפגש כמה כוח יש בו. נמשיך להשקיע בתוכניות משמעותיות כאלה, שמקדמות שוויון הזדמנויות ויוצרות שייכות אמיתית".


