סרקתי . סקרתי . עלעלתי . בדקתי בגלריה שלי וברוב התמונות אני ניתקל בחבר / אח /אהוב / ציבי אלון שמו . חברות שנמשכת יותר שנים מאשר הלך עם ישראל במידבר . ומדוע הפתיח הלז . זה לא סוד שלא תימצאו… ולו טור אחד שלי אודות פוליטיקה ולא ביכדי . אז זהו : אני חורג הפעם ממנהגי , ולא בכדי . אבל סקונדה . נתחיל מהקולאז' , אותו בנתה ביד אומן , חברתי האהובה אירית מרק , או בפי : איריתוש . וכמה דילמות עד אשר בחרתי 4 תמונות . פריימים המספרים על קצה קצהו של ההשקות שלי עם ציבי אהוב ליבי . מילה על כל תמונה . במימונה אצל יהודית וציבי . יהודית האישה שאיתו . רק הורים צדיקים כמו ר' דוד זצ"ל והצדקת ליליאן תבל "א ,יכלו לגרום לכך , שיהודית תגיח לחייו של ציב ציבי . הדבר הטוב ביותר שקרה לציבי בחייו . פריים מהדרבי החד פעמי בשמינית גמר גביע המדינה . בית"ר – הפועל כפר סבא . מה שמוכיח על חברות עמוקה . כי הריי משתיי הקצוות באנו . פריים מהעת בו ציבי ביקש מימני להנחות את הכנסים של בית"ר לדורותיה . ופריים המדגיש יותר מכל : מה זו חברות כערך עליון . . שלושה ליכודניקים שרופי : חברים אהובים שלי : ציבי אלון . קובי אוחיון ויוסי אבוטבול . עם מפאיני"ק בודד אחד ( מפלגה שהקימה את המדינה אך הפכה ,לצערי ,לפרהיסטוריה . שבת אחים גם יחד . אתם רואים . זה אפשרי . צריך רק לאהוב ולרצות .
אעצור כאן ואעבור לגופו של טור . כי הריי ציבי האישי שלי… בספר שלם עסקינן . אני רוצה לדון בציבי איש הציבור . והינה מדוע אני כן כותב חד פעמית אודות פוליטיקה . ת'שמעו סיפור : מחר מתקיימות בחירות בסניף הליכוד במושבה שעיקרן בחירת מנהיג חדש לסניף . ( ותודה לאורן על חצי יובל שנים כיו"ר הסניף ) . סוף סוף מיתגשם חלום חיי הציבוריים . ציבי אלון קופץ למים הקרים ומיצטרף לפוליטיקה במושבה . ניצחון של ציבי מחר בבחירות , כמוה כניצחונה המושבה כולה . שניי פתקים במעטפה אחת ( צהוב ולבן ועל שנייהם מיתנוסס שמו של ציבי אלון ) זכיתי להכיר את כל חבריי המועצה וראשיי הערים החל משנת 1966 עת כיהנתי במועצת התלמידים של כצנלסון ושיחקתי בניבחרת הכדורגל של " כצה " . ציבי אלון טרם היה לנו… ואין כאן גרם של הגזמה . ברפ בטרם ציבי מוצא את מקומו , סביב שולחן המועצה , עליו לנצח מחר בבחירות בסניף הליכוד במושבה .
כולי תיקווה שחבריי הסניף ( רובם חברים אישיים שלי ) אכן ייבחרו בציבי אלון כמנהיג החדש של הסניף . לא ביכדי אני עושה שימוש בתואר מנהיג . ציבי הוא מנהיג מזן אחר . הוא לא למד להנהיג בשום אקדמיה . זו תכונה מולדת אצלו . ציבי נולד עם כושר מנהיגות . כריזמה . קסם אישי . שארם . מי שמכיר כמוני את ציבי , לא יכול שלא להיתאהב בו . ציבי הוא הפעיל החברתי הבולט ביותר במושבה מאז סוף שנות השמונים . אז גם זכיתי להכיר את הבחור הכי מדהים בעיצומה של הפעילות החברתית החשובה בעיניי ביותר . אני יודע . הייתי שם . לצידו של ציבי . מאחוריו . לעולם לו לפיו . הוא הוביל . הוא הינהיג . הוא בחר בדרך . ברם לא בכך עסקינן הפעם . ציבי , אמרתי לו , החלטות מיתקבלות סביב שולחן המועצה… לא בעמותות . לא על מיגרשיי הדשא . גם לא בבתיי הקפה . ציבי סחתי לו : תיצטרף לפוליטיקה במושבה . שם סביב שולחן המועצה תוכל ליישם את הרגישות החברתית שלך . כי הריי אתה איש אדיר ונדיר עם לב כביר . אתה כל כך רוצה לשנות סידריי עדיפויות . לצמצם פערים . ליסגור עוולות עבר . אתה חייב לעזוב את אזור הנוחות שלך . להפשיל שרוולים וליקפוץ למים הקרים . רק רק סביב שולחן המועצה תוכל להגשים את החלומות החברתיים שלך . תוכל להוציא מהכח אל הפועל את תפיסת העולם הנדירה שלך על זכות שווה לכל הילדים . על מתן היזדמנות מכילה לכל אחד ואחת . עשית זאת כפעיל חברתי עטור פרסים ותעודות . נגעת בכולנו . חיבקת את כל העמותות . עזרת . פעלת . סייעת . נהדר . מן השמיים תבורך . קצרה היריעה מלתאר את המצוות החברתיות שקיימת עד הלום . ראיתי אותך מקרוב . את מקומך בגן עדן הבטחת .
אז מה ציבי ? . מה עם כל התוכניות החברתיות שהגית… ואותם לא תוכל לבצע מבלי להצטרף לחבורה שמקבלת החלטות . מניסיון אישי , לא תמיד " נחמד " שם . אך אתה ציבי . לא תישכח מעולם ליזכור מהיכן באת . אתה תביא איתך למועצה את כל האנרגיות המופלאות שלך . השמיימיות הייתי אומר . אני יודע היטב ציבי על כל הפעילות המופלאה שלך עד הנה. אך באותה נשימה אומר.. שזה רק היומן . את הסרט עצמו תוכל להקרין רק בהנהגה הפוליטית של המושבה . אתה תעשה זאת כמו גדול . כמו שעשית זאת בכל חייך הבוגרים . אני מברך אותך על הצעד הנועז שעשית . מוטב מאוחר… מאשר לעולם לא . יהיו לנו חיים צודקים יותר במושבה .
ציבי עד לרגע זה החלטך אינה מספקת . טול את בירכתי איש יקר . קום מחר ליום חדש . יום של מיפנה ותנופה לפוליטיקה שלנו . חבק את חברייך המופלאים ויחד תחרשו את כל המושבה ( אני סמוך ובטוח שאת השכונו לא תזניח ) תעברו מיתפקד מיתפקד . תביאו את כולם לקלפי . תעשה את זה כמו גדול ציבי . רק כך מגשימים חלומות צדיק . והכי חשוב זכור , אחי האהוב ציבי אלון . הניצחון שלך הוא ניצחון . של כולנו . של ילדינו ונכדינו . הוא ניצחון של סניף הליכוד בכפר סבא . ניצחונה של המושבה כולה . יודע אני ידוע הייטב שתוכל להזיז הרים… אנחנו חייבים לתת לך את הכלים . ואז גם השמיים לא יהוו עבורך גבול . גם הילדים בקפלן ויוספטל מייחלים בצוותא עימנו . . תעבדו מחר כמו שרק אתה יודע… ומחר בלילה , בע"ה תחל לכהן כיו"ר סניף הליכוד במושבה . וזכור : זו תהיה רק ההתחלה של דרך חדשה . בהצלחה אח בלב . שלך עם כל הלב . יואב . ואתן ואתם חברות וחברים שלי . לעד זיכרו : רק אהבת חינם תנצח . הרבה אהבת חינם שללכן ושלכם . יואב .



