עיריית כפר סבא מבצעת מבצע קיץ: טיפול בעצי הפיקוס לצד תגבור מערך ניקיון העיר

עיריית כפר סבא מבצעת בימים אלה מבצע קיץ רחב היקף לטיפול בפירות עצי הפיקוס, במקביל לתגבור משמעותי של מערך ניקיון העיר. המבצע, בהובלת אגף חזות העיר, נועד לשמור על מרחב ציבורי נקי, בטוח ונעים עבור תושבות ותושבי העיר במהלך חודשי הקיץ, בהם מתגברת נשירת פירות עצי הפיקוס.

במסגרת המבצע פועלים צוותי העירייה ברחבי העיר, בדגש על רחובות שבהם מצויים עצי פיקוס, ומבצעים ניקוי יסודי של מדרכות, רחובות, שטחים ציבוריים, פארקים וסביבת מוסדות חינוך. בנוסף, תוגברו עבודות הטיאוט, השטיפה ופינוי הפסולת, במטרה לתת מענה מהיר ויעיל למפגעים הנוצרים בתקופת הקיץ.

פיקוס השדרות, שניטע בישראל כבר בתחילת המאה ה־20 לאחר שהובא מהודו, נחשב לאחד מעצי הרחוב החשובים ביותר. הוא מספק צל, תורם להפחתת עומסי החום, משפר את איכות האוויר ומהווה חלק משמעותי מהנוף העירוני. עם זאת, החל משנות ה־80, בעקבות חדירת צרעה המאביקה את פירותיו, הפכו הפירות לדביקים יותר, ובעונת ההבשלה והנשירה – בעיקר בחודשי הקיץ – הם עלולים לגרום ללכלוך על מדרכות, שבילי הליכה ושטחים ציבוריים ואף ליצור סכנת החלקה.

כדי להתמודד עם התופעה, מפעילה העירייה שיטת עבודה ייעודית: תחילה מוסרים הפירות מהעצים באמצעות סילוני מים בלחץ גבוה, ולאחר מכן נכנסים לפעולה מטאטאי הכבישים, מכונות השטיפה וצוותי הניקיון, המבצעים פינוי יסודי של הפירות וניקוי המרחב הציבורי. הפעילות מתבצעת בהתאם לתוכנית עבודה סדורה, תוך מתן עדיפות לאזורים שבהם קיימת נשירה מוגברת ולמקומות שבהם יש תנועה רבה של הולכי רגל.

במקביל למבצע הפיקוסים, ממשיכה העירייה לתגבר את מערך הניקיון העירוני, כאשר צוותי אגף חזות העיר פועלים בתדירות גבוהה יותר לביצוע טיאוט רחובות, שטיפת מדרכות, ריקון פחי אשפה, ניקוי גנים ציבוריים ופארקים ופינוי מפגעים, במטרה לשמור על חזות העיר ועל איכות החיים של התושבות והתושבים.
בעירייה מדגישים כי שמירה על ניקיון העיר היא משימה משותפת, וקוראים לתושבות ולתושבים להמשיך ולסייע בשמירה על המרחב הציבורי ולדווח על מפגעי ניקיון או בטיחות באמצעות המוקד העירוני 106.