פתיחה חגיגית – יום שישי ה- 13/11/26 בשעה 11:00
אוצרות : מיכלי אדלר וד"ר גליה דוכין אריאלי/ גלריה Global Art מרכז בעלי מלאכה 13 תל אביב/ הפקה : אי.ס.יו
באמנות שלי אני חוקרת את המיתוס כשפה אנושית אוניברסלית. אני מתעניינת בדימויים, נרטיבים ומצבים רגשיים שמתקיימים מעבר לזמן ולתרבות, וממשיכים להתקיים בתוך החוויה האנושית העכשווית. רעיון מרכזי בפרקטיקה שלי הוא מושג גן העדן האבוד — לא כמקום ממשי, אלא כמצב פנימי שאליו האדם שואף ללא הרף אך לעולם אינו מצליח להגיע אליו באופן מלא. המתח בין תשוקה, זיכרון, כמיהה, פיתוי, תקווה ואי־האפשרות לשוב לאחור הופך לכוח המניע של העבודות שלי. אני פונה לנושאים מיתולוגיים ולמיתוס כדרך לדבר בו־זמנית על חוויה אישית וקולקטיבית. מה שמושך אותי במיתוס הוא היכולת שלו להכיל מטאפורה, עמימות וריבוי שכבות משמעות מבלי להפוך לאיור בלבד. המיתוס מאפשר לי לעבוד עם מבנים רגשיים אוניברסליים תוך השארת מקום לאי־ודאות ולפרשנות. בעבודות שלי הדמות האנושית הופכת לנושאת של חוויה ארכיטיפית, בעוד שהיחסים בין הדמויות מעבירים כוחות פסיכולוגיים בלתי נראים כמו משיכה, ציפייה, קבלה, קונפליקט ואובדן.
הקומפוזיציה מהווה את הבסיס לתהליך העבודה שלי זמן רב לפני שמופיע דימוי מפורט. אני מתחילה מעבודה עם יחסים בין צורות, כיווני תנועה ומתח חזותי. מעניין אותי כיצד מצבים רגשיים ופסיכולוגיים יכולים להתקיים כבר ברמת הקומפוזיציה עצמה, עוד לפני שמופיעים נרטיב או פרטים. לעיתים קרובות צורה אחת הופכת לדומיננטית בעוד אחרת הופכת לקולטת, וביניהן נוצר שדה דינמי של מתח. תחושת השאיפה ללא פתרון סופי היא חלק מהותי בעבודה שלי. הגישה שלי לקומפוזיציה קשורה באופן הדוק להבנה בארוקית של צורה, שבה אלמנטים בודדים פועלים רק כחלק ממבנה רחב ומקושר, ולא כפרטים מבודדים. אני שואפת ליצור מרחבים חזותיים שבהם כל חלק תלוי בשלם ואינו יכול להתקיים באופן מלא בנפרד ממנו. לכן הקשר בין האלמנטים עבורי אינו דקורטיבי, אלא מבני ורגשי.
אני עובדת עם מגוון חומרים וטכניקות, ביניהם צבע שמן, פסטל, עיפרון, נייר, עץ, משטחים בעלי טקסטורה. אני נמשכת במיוחד לחומרים טבעיים ולשיטות עבודה מסורתיות. העניין שלי בטכניקות היסטוריות אינו נובע מנוסטלגיה או מרצון לשחזר את העבר, אלא מתחושת ההמשכיות הפיזית והחומרית שהן נושאות בתוכן. אני תופסת טכניקה כדרך לחשוב דרך חומר ומשטח. לעיתים רחוקות אני מתחילה עבודה ממשטח לבן וניטרלי. שכבות צבע, טקסטורות, חומרים מרובדים ומשטחים מוכנים כבר מכילים אווירה חזותית מסוימת עוד לפני הופעת הדימוי עצמו. משטחים אלו יוצרים סביבה פעילה שבתוכה העבודה יכולה להתפתח באופן אורגני. החומר הופך לשותף בתהליך ולא לכלי פסיבי בלבד. טקסטורות בלתי צפויות, סימנים, צפיפויות ושינויים מקריים במשטח משנים לעיתים את כיוון הקומפוזיציה ומשפיעים על היווצרות הדימוי הסופי. אלמנט זה של אי־צפיות, חוסר וודאות, הוא חלק משמעותי מהפרקטיקה שלי.
העבודות שלי מתפתחות דרך מספר שלבים של טרנספורמציה: רעיון ראשוני, סקיצות קומפוזיציוניות, חקר של צורה וחומר, וריאציות והתגבשות הדרגתית של הדימוי הסופי. מעניין אותי התהליך עצמו כצורת מחקר, שבה הדימוי מתפתח דרך משא ומתן מתמשך בין כוונה לגילוי.
באמצעות העבודות שלי אני חוקרת שאלות של כמיהה אנושית, היחס בין זיכרון לתנועה קדימה, והאופן שבו מבנים מיתולוגיים קדומים ממשיכים לעצב את החוויה הרגשית העכשווית. עבורי, הפנייה אל העבר אינה ניסיון לחזור לאחור, אלא חיפוש אחר בסיס שמאפשר תנועה קדימה.
נעילה : 12.12.2026
שעות הגלריה : שלישי –חמישי : 12:00-18:00
שישי-שבת: 10:30-14:30



