פרויקט עיר חכמה של עיריית רמת-השרון זכה בתואר “מצטיין המחשוב”

 
בנימוקי הזכייה של הפרס ציינה ועדת השיפוט את "הפיכת רמת השרון לעיר חכמה בעלת תשתיות תקשורת עצמאיות ובפריסה עירונית, אשר תאפשר איחוד ושילוב מערכות ומשאבים ותמיכה בפעילות העסקית של העיר ומוסדות החינוך" * המערכת משמשת 350 עובדי עירייה, 9,000 תלמידים במערכת החינוך העירונית, כלל הצוותים הפדגוגיים במערכת החינוך בעיר, ומאות תושבים ואורחים המשתמשים מדי יום ברשת האינטרנט האלחוטי העירונית

עיריית רמת השרון זכתה בתואר "מצטיין המחשוב" בתחרות מצטייני המחשוב IT Awards 2015 של קבוצת אנשים ומחשבים. הטקס התקיים ביום רביעי שעבר באולם האירועים לאגו בראשון לציון, ובמסגרתו הוענקו עשרות פרסים בקטגוריות שונות לפרויקטים המצטיינים של השנה בתחומי הטכנולוגיה והמחשוב לארגונים במגזר הממשלתי העסקי, והציבורי. באירוע, המתקיים זו שנה 13 ברציפות, השתתפו מאות בכירי המנהלים של תחום הטכנולוגיה במגזר הארגוני בישראל, בהם יורם כהן, ראש השב"כ, שקיבל אות הוקרה מיוחד לפעילותו של אגף מערכות המידע בשירות. את הפרס מטעמה של עיריית רמת השרון קיבלו פרח מלך, מנכ"לית עיריית רמת השרון, וצחי שלום, מנהל מחלקת מערכות מידע בעיריית רמת השרון.

הפרויקט הזוכה של עיריית רמת השרון, המכונה "רוחות רפאים", כלל יצירה של תשתיות עיר חכמה מבוססת סיבים אופטיים עצמאיים עבור מוסדות העירייה, ובנייה של ענן מחשוב עירוני מקומי הזמין בכול עת ללא תלות בספקיות תקשורת חיצוניות, ומיועד לתמוך בתשתיות התקשורת העירוניות בשגרה ובחירום. המהלך כלל פריסה של סיב תקשורת עצמאי בעל שרידות גבוהה לאורך כ-20 ק"מ, שמקשר את משרדי העירייה, בתי הספר, גני הילדים וכ-20 גינות ציבוריות.

בתחום החינוך המערכת תאפשר שיתוף למידה בין בתי הספר בעיר, שיתוף למידה מהבית וגישה למערכי לימוד מתוקשבים מכול מקום על גבי רשת ה-Wi-Fi העירונית, וצמצום של כמות השרתים בבתי הספר והעברתם לחוות השרתים המרכזית של העירייה. עוד בתחום החינוך, המערכת תומכת בהקמת רשת לחצני מצוקה עבור גני הילדים בעיר המבוססת על חיבור לתשתיות הסיב האופטי, מה שמבטיח שרידות של המערכת ויכולת להפעלתה במצבי חירום.

המערכת מאפשרת הקמתה של רשת תקשורת ייעודית המשמשת את העירייה בשעת חירום ובשגרה, בדגש על רשת אינטרנט עירונית בפריסה של 70 אחוזים מכלל השטח הציבורי בעיר. בשגרה המערכת תומכת במערכת הטלפוניה העירונית, ובחירום היא מספקת רשת תקשורת אלטרנטיבית, עצמאית ושרידה המנותקת מספקיות חיצוניות, המאפשר לספק למכשירי המובייל של עובדי העירייה שלוחות מהמרכזייה העירונית, ועל ידי כך לבטל את התלות בספקיות הסלולר לתפעול העיר בשעת חירום. עוד מאפשרת המערכת זיהוי מיקומי כוחות ואנשים בזמני חירום בחמ"ל העירוני באמצעות רשת ה-Wi-Fi.

בנימוקי הזכייה של הפרס ציינה ועדת השיפוט את "הפיכת רמת השרון לעיר חכמה בעלת תשתיות תקשורת עצמאיות ובפריסה עירונית, אשר תאפשר איחוד ושילוב מערכות ומשאבים ותמיכה בפעילות העסקית של העיר ומוסדות החינוך". המערכת משמשת 350 עובדי עירייה, 9,000 תלמידים במערכת החינוך העירונית, כלל הצוותים הפדגוגיים במערכת החינוך בעיר, ומאות תושבים ואורחים המשתמשים מדי יום ברשת האינטרנט האלחוטי העירונית. הצלחתו של הפרויקט נעוצה בהחלטתה של מנכ"לית העירייה להעביר את פרויקט "עיר בטוחה" לידיו של שלום אשר המירו לפרויקט "עיר חכמה", ויצר שילוב יוצא דופן של מערכות שונות. הפרויקט נוהל על ידי שלום, שפעל בכפיפות לפרח מלך.

מנכ"לית עיריית רמת השרון, פרח מלך, ציינה:"המערכת מאפשרת לעירייה ולגורמים הסמוכים לה לרכז משאבים טכנולוגיים, לנהל את המערך הטכנולוגי העירוני בצורה מרכזית, ולבצע חיסכון כספי ניכר בהוצאות התפעול והתחזוקה של מכלולים אלו, כאשר אנו מעריכים את מועד החזר ההשקעה בכשלוש שנים מתחילת הפעלתה. הפרויקט התבצע בלוחות הזמנים שנקבעו לו מראש, ובמסגרת התקציב שנקבעה לו".

מנהל מחלקת מערכות מידע בעיריית רמת השרון, צחי שלום, הוסיף, כי "הפרויקט הינו חדשני וראשון מסוגו בשלטון המקומי בזכות שיטת הניהול והתכנון הטכנולוגי, שמשלב מערכות שבאופן טבעי אינן מחוברות או מקושרות. המערכת מיועדת בראש ובראשונה לשפר את רמת השירות הניתן לתושבי העיר בשגרה ובחירום. מדובר בתשתיות תקשורת שהופכות את רמת השרון לעיר חכמה ובטוחה יותר, התומכות בצרכי התקשורת הנוכחיים והעתידיים של המערכת העירונית והחינוכית ברמת השרון, ותאפשר הרחבה של שירותים דיגיטליים עירוניים נוספים בעתיד".

תגובות

תגובות