גם מפיקי ווידיאו חובבים יכולים להפיק סרטי וידאו עם אפקטים מרשימים בעזרת מסך ירוק. יחד עם זאת, מסך ירוק יכול להיות גם מאתגר, טעות אחת עלולה לגרור אתכם לשעות של עבודה מתסכלת לתיקון המוצר הסופי.
לכן, אם המטרה שלכם להציג סרטון איכותי ומקצועי, עדיף לפנות לאיש מקצוע, אבל אם אתם רוצים להשתעשע עם סרטונים ביתיים – תוכלו לבנות אולפן ירוק ביתי משלכם.
יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת לפני שתנסו להכין אולפן ירוק משלכם, או לצלם על מסך ירוק בלוקיישן כלשהו.
הצעה מספר 1: הכול תלוי בתאורה
תאורה נכונה פשוט קריטית כשמדובר בהשגת וידאו מקצועי. הדבר החשוב ביותר בהקרנה על מסך ירוק הוא התאורה. תאורה נכונה תשקף מסך ירוק חלק לחלוטין. אפשר להסתפק בתאורה בגוון אחד, ואין צורך לבחור במספר רב של צבעים – אפשר פשוט להאיר את המסך בספוט אחד וכל הרקע ייעלם לו. בדרך זו, בשלב עריכת הסרט לא יהיו בעיות, והמוצר הסופי יושלם במהירות ובקלות.
גם אתם חושבים שמצלמה יקרה או תוכנה מתאימה, חשובות לפחות כמו התאורה? אז חשוב שתדעו שגם המצלמה הטובה ביותר והתוכנה העדכנית ביותר, לא יוכלו לתקן תאורה גרועה. התאורה חייבת לגרום לכך שכל הרקע ייראה באותו גוון. כאשר התאורה היא רכה ואחידה, קל יותר להשתמש כמעט בכול תוכנה (אפילו ב-I-Movie), כדי להסיר את הרקע ולהפוך אותו לשקוף.
תאורת רקע, תאורת מפתח תאורת מילוי
כדי להיערך למסך ירוק בלוקיישן נדרשים שישה גופי תאורה:
3-2 מהמנורות ישמשו לתאורת הרקע (עדיף להתחיל בתאורת הרקע כדי להבטיח שהאור מופץ באופן אחיד). ברגע שהרקע נכון, אפשר להאיר את השחקן. הוספת תאורה אחורית תאיר את השחקן מאחור ותאפשר הפרדה של השחקן מהרקע.
הצעד הבא הוא הקמת התאורה העיקרית, תאורת המפתח שתתמקד בפניו ובגופו של השחקן. תאורת המפתח צריכה להעניק רכות ומראה אחיד.
תאורה נוספת להארת השחקן היא תאורת המילוי. תאורה זו ממלאה את הצד המנוגד לשחקן.
תאורות המפתח והמילוי יוצרות יחד כמות קטנה של ניגודיות על הפנים, שנועדה להראות עניין רב יותר, יחסית לאור אחיד שמאיר את פני השחקן.
הצעה מספר 2: בחרו את המסך בחכמה
המסך יכול להיות בגוון ירוק או כחול. הירוק משמש לעיתים קרובות יותר מהכחול כי עיניים כחולות יכולות להיראות קצת מוזר בצילום. גווני הכחול והירוק מתאימים לסוג צילום זה, כי הם צבעים שלא נוכחים בעור האדם. כאשר יוסר הירוק או הכחול, השחקן יופיע במלוא הדרו, כל עוד הוא לא לובש בגד ירוק או כחול…
סוגים שונים של משטחים יכולים לשמש למסך ירוק – קיר, בד, נייר, ובלבד שהם חלקים למשעי.
הצעה מספר 3: לבחור בתוכנה המתאימה
אפשר להשתמש בתוכנות כמו: Final Cut Pro, Adobe Illustrator, Adobe Premier, וכאמור גם I-Movie, לצילומי מסך ירוק. I-Movie היא תוכנה חופשית על מחשבי מקינטוש, אז אולי זו דרך נהדרת להתחיל בה כשאתם מקימים אולפן ירוק משלכם.
לקריאה נוספת בנושא אולפן ירוק – להפקות וידאו באיכות הגבוהה ביותר כנסו לכאן