מיוחד לשבועות: המתכון של צחי בוקששתר לסלט קלוי

את הסלט הזה בגרסאות פשוטות יותר רואים בכמה שיפודיות חכמות. טכנית – המתקן הפשוט והגאוני שנועד בארצנו להכשרת כבד, מקל על הכנת המתכון. שום דבר לא נופל בין פסי הגריל ולא צריך להפוך דברים קטנים. מסדרים את הירקות זה לצד זה, ורק חשוב לחתוך בעובי שמתאים לזמן ההכנה. למשל: עגבנייה נחתוך לפרוסות עבות יותר מאשר בצל…מרשים, טעים, חריף אם רוצים, ונפלא!

ל-2 מנות ראשונות נדיבות, או תוספת לשולחן:

2 פלפלים ירוקים חריפים
2 פלפלים אדומים מתוקים, מחולקים לרבעים
2 בצלים יבשים קלופים, פרוסים עבה
2 עגבניות גדולת ובשרניות, חצויות
גבעול רוזמרין או טימין

וגם:
פיתה בשרנית וטובה, חצויה בעובי או טורטייה גדולה
מלח ים גס
שמן זית משובח מאד
חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה

כל זה חובה. ומכאן – מה שרוצים. חתיכות של חלומי, קולרבי, פטריות שאוהבים, בייחוד פורטבלה, טעים להוסיף לסלט זה קוביות פטה כבשים בזמן ההגשה.

מברישים את רשת הדגים בשמן זית, ומסדרים בה את הירקות. סוגרים בעדינות ומניחים על הגריל, הופכים מדי פעם עד שהבצל מתחיל להתרכך. מברישים את החלק הפנימי של הפיתות בשמן זית וקולים על הגריל. כשהפיתה קלויה מעבירים לשתי צלחות, כשהחלק הפנימי כלפי מעלה, כמובן. את הירקות מעבירים לקרש חיתוך וקוצצים גס, הכל ביחד. מוסיפים את הפטרוזיליה ומחלקים בין הפיתות. מלח גס, שמן זית – ומגישים.

 באדיבות שף צחי בוקששתר בעלים של רשת בלאק

תגובות

תגובות