“סלינו על כתפנו, ראשנו עטורים”, חג השבועות בראייה הומיאופתית:
למרות שלחג השבועות שמות ופנים רבות: חג הקציר, יום הביכורים, חג המים. במקומותינו החג החגיגי ורב המשמעויות הפך להיות בעיקר “חג החלב”. בואו נבחן באמת את תרומתו של החלב לבריאותנו:
מוצרי החלב עומדים בראש הרשימה של המזונות המקררים והמלחחים. זאת אומרת מזונות היוצרים ליחה בגוף ולכן תורמים משמעותית ליצירתה של "שלולית" מתמדת ומכבידה בגופו של כל אחד מאתנו ובעיקר אצל ילדים ופעוטות הצורכים מוצרי חלב רבים ומגוונים.
כתוצאה, גדלה ההסתברות לדלקות אוזניים חזורות בשל נוזלי אוזניים, עומס על מערכת הנשימה שמתבטא בנשימה חלקית ועד אסטמה, סינוסיטיס, מעי רגיש ומגורה תמידית, נזלת כרונית ושיעול ליחתי.
ולכן, עדיף לצרוך כמה שפחות מוצרי חלב.
ובמקביל, אנשים ובעיקר ילדים שגופם נוטה לייצר ליחה או שכבר רווים בה. בנוסף להפחתת כמות החלב, מומלץ להעזר ברמדיז הומיאופתיות על מנת לכייח את הליחה שהצטברה כבר בגוף. ולהקטין את הפוטנציאל ליצור ליחה מוגברת.
אחת הרמדיז העיקריות לעניין זה – כיוח והפחתת ניזול ושיעול ליחתיים נקראת Ant Tart זהו מינרל מהטבע המסייע להעלאת הליחה לדרכי הנשימה העליונות ולהוצאתנו מהגוף (נזלת בעיקר).
במידה וברור שאותו אינדיבידואל הוא בעל נטייה ליצור ליחה מוגבר תתואם לו רמדי אישית שתמתן נטייה זו בעתיד ובעיקר בחורפים.
התאמה זו תעשה באופן אישי אחרי אבחון הומיאופתי מקיף ואישי שאחריו תותאם לו רמדי, רקיחה הומיאופתית מהטבע. אחת מ 3000 הרמדיז הידועות כיום בהומיאופתיה.
באופן כללי, עלינו להמנע מהפרזה במוצרי חלב ולהתקין את המזונות שלנו כראוי ובהתבסס על דגנים פירות וירקות בעיקר.
להשלמת הסידן רצוי לאכול: טחינה, זרעי דלעת, שקדים, סרדינים, כוסמת, מולסה, פלאפל, זיתים, אגוזי מלך, בצל ירוד, בוטנים, עדשים, שומר, פטל, סלרי, בצל, תאנים, קינואה, אבוקדו.
עלינו לזכור שחג השבועות הוא בראש ובראשונה חג שבו נעשה תיקון (מהמילה התקנה) וכמו שרבותינו וחכמנו התקינו את הכלה – התורה, קישטו בה והגו בה. עלינו להתקין מחדש את מזונותנו בצורה סדורה והגיונית ובמידה נכונה על מנת להכניס ל"סלינו על כתפנו" רק מה שנחוץ, כך נגיע לבריאות מקסימלית, קלילות וחיוניות.
חג חגיגי מגוון ומשמח
להתראות
נטע
עוד על תזונה בריאה באתר הבית:
www.nettahome.com/2010/03/01/homeopathy-and-childnutrition/
נייד להתייעצות וקביעת תורים: 052-3769526