מתכון קל להכנה: עוגת גבינה אפויה ואוורירית

עוגת גבינה אפויה ואוורירית על בסיס פריך ומעליה שכבה דקיקה של שמנת מתוקה

עוגת גבינה אפויה קלאסית
טבעת מס' 24, גובה 6
שטרוייזל:
180 גר' קמח
150 גר' חמאה
150 גר' סוכר
להכניס למעבד מזון עם להב מתכת עד לקבלת פירורים.
לאפות בסיס פריך מפרורים בקוטר 26, בעובי 4 מ"מ. לאפות אפייה מלאה ולצנן היטב;

תערובת גבינה
120 גר' חלמון (6 חלמונים)
100 גר' סוכר
300 גר' גבינת שמנת
600 גר' גבינת 0%
160 גר' שמנת חמוצה
40 קורנפלור
50 גר' עמילן נמס (פודינג אינסטנט)
1/3 מקל וניל
115 גר' חלבון (3 חלבונים קטנים)
140 גר' סוכר
1,626 גר' סה"כ

לערבב היטב בקערה את כל הגבינות מלבד שמנת חמוצה;
בקערה נפרדת לטרוף היטב שמנת חמוצה ולהוסיף אבקות מנופות. לטרוף היטב למסה חלקה; להוסיף לגבינות ולערבב היטב;
להקציף במטרפה חלמונים וסוכר ולקפל לתוך המסה בעדינות; לגרד פנימה את גרגירי הוניל ולערבב בעדינות;
להקציף חלבון וסוכר לקצף יציב ורך. לקפל לתוך המסה בעדינות;

אפיה:
הכנת הטבעת לאפיה:
לשמן בחמאת מומסת ולזרות סוכר .
לעטוף את תחתית הטבעת ברדיד אלומיניום, להכניס למגש עם שוליים גבוהים על מנת ליצור בבן מארי.
להכניס לתוך הטבעת את השטרוייזל האפוי ולצקת את תערובת הגבינה עליו;
בבן מארי ב- 180 מעלות לכ- 7-10 דק', עד קבלת שכבת קרום. להוריד ל- 140 מעלות לכ- 50 דק', להוריד פעם נוספת ל- 120 דק' לכ- 10 דק' עד התייצבות המסה.
לקרר כ-6 שעות לפני הפריסה.

ציפוי אופציונאלי : 1 חבילת קצפת, כף פודינג אינסטנט וניל וגרידת לימון

לנדוור, רשת בתי הקפה, משיקה קינוח חדש לרגל חג השבועות:
עוגת גבינה אפויה ואוורירית על בסיס פריך ומעליה שכבה דקיקה של שמנת מתוקה.

העוגה מבוססת על שלוש שכבות המשתלבות בטעמים ומרקמים שונים בהרמוניה מושלמת: שכבת הבסיס – פירורי שטרוייזל במתיקות מעודנת, שכבת אמצע המכילה שילוב של שמנת וגבינה רזה (0% שומן) בעלת מרקם אוורירי וקרמי, שכבה עליונה של ציפוי שמנת עם מעט גרירת לימון המעניקה ארומה עדינה לעוגה.

שיתוף ב facebook
שתף
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב print
הדפס
שיתוף ב email
אימיל

תגובות