לראשונה: בית משפט אסר על תאגיד מים לנתק את אספקת המים למפעל והורה לו לחדש מיידית את אספקת המים

אספקת המים חודשה בעקבות בקשה שהגיש עו”ד קובי בר לב, מנהל המחלקה הסביבתית, במשרד פרופ’ יובל לוי, לבית המשפט השלום בפתח תקווה, בה נטען כי הניתוק בוצע שלא כדין
לראשונה: בית משפט אסר על תאגיד מים לנתק את אספקת המים למפעל והורה לו לחדש מיידית את אספקת המים. המפעל, "מעדני בנצי דיגה ובניו", הגיש בקשה לבית המשפט השלום בפתח תקווה, באמצעות עו"ד קובי בר לב, מנהל המחלקה הסביבתית במשרד פרופ’ יובל לוי ושות’, בה ביקש להורות לתאגיד המים "מי יבנה" לחדש מיידית את אספקת המים שנותקה לא כדין ובזמן ששני הצדדים ממתינים להחלטה בערר שהוגש למשרד להגנת הסביבה בינואר האחרון וטרם נענה. יצוין כי, תאגיד המים "מי יבנה" חייב את מפעל המזון מעדני בנצי דיגה ובניו בע"מ ב- 40 אלף ₪ בגין הזרמת שפכים חריגים למערכת הביוב העירונית.

במסגרת הבקשה ביקש המפעל "בנצי דיגה ובניו" מבית המשפט להורות לתאגיד המים להימנע מהפעלת הליכי גביה מנהליים זאת בטענה כי מאחר ולמפעל התקשרויות חוזיות לאספקת מוצריו, ניתוק אספקת המים יכול להביא לפגיעה ביכולתו של המפעל לעמוד בהתחייבויותיו כלפי ספקיו. עוד נטען בבקשה כי מאחר ותאגיד המים "מי יבנה" לא מסר כל התראה בדבר ניתוק צפוי של אספקת המים, לא יכול היה המפעל להיערך לניתוקו מאספקת המים. ניתוק אספקת המים משמעותו צו סגירה מידי למפעל. עוד נטען בבקשה כי תאגיד המים "מי יבנה" פעל בניגוד להוראות סעיף 146 לחוק תאגידי המים והביוב, הקובע כי ניתוק יעשה על פי כללים שיקבעו על ידי מועצת רשות המים. כללים שכאלה טרם נקבעו.

מפעל מעדני דיגה, הינו מפעל לייצור בצקים ומאפים קפואים המיועדים לשוק הסיטונאי. המפעל מעסיק כ- 30 עובדים ופועל במקומו הנוכחי כ- 12 שנה. רוב כמות המים הנצרכת על ידי המפעל נכללת במוצרי המזון המיוצרים במפעל. בהתאם לאישור מכון התקנים הישראלי כמות המים המהווה בממוצע כ- 85% מסך צריכת המים השנתית של המפעל אינה זורמת למערכת הביוב העירונית. ולכן, למעט תהליכי שטיפה וניקוי, לא נוצרים במפעל באופן שוטף שפכים תעשייתיים שמקורם בתהליכי הייצור.

עו"ד קובי בר לב, מנהל המחלקה הסביבתית במשרד פרופ’ יובל לוי: " אנו שמחים על כך שבית המשפט הסכים לבקשתנו לחדש את אספקת המים למפעל והתייצב לצידו. לא ייתכן שתאגידי המים ינהגו בדורסנות כלפי מפעלים ויבצעו ניתוקים של אספקת המים שלא כחוק והדבר יעבור בשתיקה". לדבריו, על כל בעלי העסקים לדעת כי יש דרכי פעולה במקרה של ניתוק אספקת המים שלא כחוק למפעלים ואין לקבל את החלטת תאגיד המים כעובדה מוגמרת.

אודות משרד פרופ’ יובל לוי ושות’:
משרד פרופ’ יובל לוי ושות’ נוסד בשנת 1973. המשרד מטפל במגוון רחב של תיקי ליטיגציה ומעניק ייעוץ משפטי בתחום דיני חברות, איכות סביבה, בנקאות, כרטיסי אשראי, הגבלים עסקיים, קנין רוחני, נדל"ן ונושאים מסחריים כלליים. המשרד מופיע במדריכים הבינלאומיים והישראלים באופן סדיר בצמרת דירוגי משרדי עורכי הדין בישראל. בפרסומים אלה זכתה מחלקת הליטיגציה, המיזוגים והרכישות ומחלקת איכות הסביבה של המשרד לדירוג גבוה במיוחד. בדירוג דאן אנד ברדסטריט לשנת 2014 דורגה מחלקת איכות הסביבה של המשרד במקום הראשון בין משרדי עורכי הדין העוסקים בדיני איכות הסביבה.

תגובות

תגובות