בריכה עירונית או קאנטרי קלאב פרטי | מאת קארי פכטר

ברעננה נבנתה לפני מספר שנים בריכה עירונית, מכספי משלם המיסים, ולרווחת תושבי העיר. בבריכה הייתה נהוגה וועדת הנחות שמטרתה הייתה לאפשר לכל תושבי וילדי העיר ליהנות בבריכה במחיר השווה לכל נפש

ברעננה נבנתה לפני מספר שנים בריכה עירונית, מכספי משלם המיסים, ולרווחת תושבי העיר. בבריכה הייתה נהוגה וועדת הנחות שמטרתה הייתה לאפשר לכל תושבי וילדי העיר ליהנות בבריכה במחיר השווה לכל נפש.

עם סיום הבחירות המוניציפליות בעיר, הוחלט שהחל מתאריך 01.01.2014 תבוטל וועדת ההנחות למנוי תלת חודשי לקיץ. במענה לפנייתי במייל אודות ביטול ועדת ההנחות, תגובת העירייה הייתה כי "ועדת ההיגוי של הבריכה העירונית, הכוללת נבחרי ציבור, עובדי עירייה ואנשי מקצוע, החליטה שהחל מתאריך ה-01.01.2014 היגוי של הבריכה העירונית, לא יינתנו יותר הנחות על מנוי תלת חודשי.

אתם יכולים להסביר לתושבים מהי ועדת ההיגוי?? ולמה היא לא קמה מזמן ורק בתאריך 1.1.14. האם מדובר על המצאה שנועדה להכשיר את ביטול ההנחות והעלאת דמי הכניסה לתושבי העיר?

רעננים יקרים, הבריכה היא עירונית, וממומנת מכספי ציבור, אך כעסק פרטי, בדיוק כמו הקאנטרי קלאב באזור התעשייה בעיר. ב1.1.14 בוטלה וועדת ההנחות שהייתה קיימת מהקמת הבריכה ללא התחשבות בתושבים…בהחלטה כזו עושים איפה ואיפה בין התושבים, בין אלו שיכולים להרשות לעצמם לעשות מנוי שנתי… לבין תושבים שאפילו מנוי ל- 3 חודשים לא יכולים לעשות ולמה?

ברכה עירונית צריכה להיות שווה לכל נפש , בלי הבדלי מעמדות או צבעים. אסור לשכוח שהבריכה מתוחזקת ע״י משלמי המיסים ולא מכיס פרטי של משקען.

ילדי רעננה, נמצאים בתקופת החופש הגדול וצריכים תעסוקה בונה ומצננת במזג האוויר החם והבלתי נסבל. ילד משלם בשבת 35 ₪ ומבוגר 55 ₪, ומי שאין לו יכול לחלום בבית עם הילדים….לכן כשהורידו את וועדת ההנחות מה-1.1.14 פגעו במיוחד במטופלי רווחה וגם במעמד הביניים שקשה לו, מכיוון שמי שהיה מקבל הנחה בעירייה, אז לרוב היה מקבל את אותה הנחה בבריכה לדוגמא: אם לאדם כלשהוא היה 70% הנחה, או 20% במקום אחר בעירייה, אזי את אותה הנחה בערך קיבל גם בבריכה. ולכן ביום ה1.1.14 ביטלו את ההנחות ואותו אחד אינו יכול ליהנות בחופש עם ילדיו בבריכה הממומנת מכספי ציבור.

ועדת ההנחות לבריכה הייתה קיימת מהיום שפתחו את הבריכה (והיא על פי חוק בכל עיר ובריכה עירונית) ולכלל תושבי העיר ….אפשרות ראשונה הייתה שמי שיש לו הנחה בשאר החוגים בבתי ספר היה מגיע עם הדף לבריכה, לערן או המנהל, ועושה מנוי תלת חודשי לבריכה עם חוגים, והיה ממלא פרטים עם אישור ההנחה. הוא היה מקבל את הנחה ונכנס, או היה מגיש פרטים וממלא טפסים לוועדת הנחות בתוך הבריכה.

הוועדה הייתה מעבירה לעירייה, והאדם היה מקבל את גובה ההנחה בהתאם לאישורים והכנסות (כל תושב)…וכעת מ-1.1.14 בוטלה וועדת ההנחות וכל מי שרוצה לעשות מנוי בבריכה צריך לשלם מלא (מה שדורשת העירייה ).

פניתי למנכ"לית העיריה, הגב’ מיכל הירש ניגרי, במייל וזו תגובתה: "ועדת ההיגוי של הבריכה העירונית, הכוללת נבחרי ציבור, עובדי עירייה ואנשי מקצוע החליטה כי על מנוי תלת חודשי לא יינתנו הנחות".

תשובה זאת מתייחסת לכל תושבי העיר רעננה. לגבי מטופלי רווחה, הכרטיסיה שנמכרת היום, בזמן ראש העיר ביילסקי, ב100 ₪, נמכרה בזמן ראש העיר הקודם חופרי ב-15 ש"ח ל-10 כניסות, וזאת כי את הכרטיסיות תרמה עמותת קרן "רועי לא אחסר", שעדיין ממשיכה בפעילותה הענפה ותרומתה ובמיוחד למחלקת הרווחה. כל מה שנתרם מיועד לילדים ולהעשרת פעילותם. העיריה מקציבה לכל משפחה 2 כרטיסיות לא כולל שבת, כי ביום הזה מגיעים התשלום לכניסה הוא גבוה מאוד. 55 ₪ לתושב העיר (וזאת לעומת כ- 30 ₪ בעת פתיחת הבריכה לפני מספר שנים) ו- 75 ₪ לתושבי חוץ (תעריף שלא עלה מאז הקמת הבריכה). כמובן שמעבר למחיר הכניסה השערורייתי לבריכה עירונית זאת, יש לקחת בחשבון גם את עלות המזון והשתייה הגבוהה בקיוסק הבריכה שמסתכמת בקלות בכ- 200 ₪ למשפחה. עכשיו ברור מדוע הכרטיסייה המוזלת אינה תקפה בשבתות?

הרי הכסף הגדול נמצא בשבתות, ואם ימלאו את הבריכה במטופלי רווחה עם כניסה מוזלת, אזי הרעננים שתושבי חוץ שמשלמים מחיר מלא לא יגיעו. האם זאת התנהלות ראויה של בריכה עירונית או יותר מתאימה לעסק פרטי שרק רואה כסף מול עיניו? תשפטו אתם! למה צריך את מטופלי הרווחה בשבת בבריכה העירונית אם אפשר לעשות רווח טוב לעירייה על חשבון משלם המיסים? וכשהייתה קיימת וועדת הנחות לשלושה חודשים אז כל תושב היה מביא את ההנחה שלו מהעירייה או מגיש הנחה לוועדת הנחות והיה מקבל הנחה משמעותית בהתאם לאישורים והכנסות…וככה כל חודשי הקיץ הילדים היו עסוקים ונהנים במקום להסתובב ללא מעש עד שהגיע השלטון החדש וב1.1.14 ביטל את וועדת ההנחות ומי ניפגע במיוחד??…

ראש העיר שהוא אחראי לביטול ועדת ההנחות ובכך הוא מאפשר לילדים שקשה להוריהם לשלם לבריכה (מחיר מלא ) להסתובב ברחובות.

כאב לב לשמוע את הסיפור הזה. מעבר לכאב בלב, גם כעס גדול על הרשות המקומית שפועלת כאילו מדובר בעסק טי ולא משאב עירוני הממומן מכספי התושבים משלמי המיסים!

ולפי איזה נתונים קבעה הוועדה שלא יינתנו הנחות?? והאם הוועדה יודעת שבהחלטה הזו היא משאירה תושבים עם ילדים ללא פעילות בקיץ כי אין ביכולתם לשלם את המחיר המלא…והאם הוועדה גם לקחה בחשבון שעם הכרטיסיות של הרווחה אי אפשר להיכנס בשבת ובכך היא מפרידה בין תושב שאין לו יכולת לבין תושב שיש לו יכולת להיכנס בשבת ולהשאיר כמה מאות ש"ח לטובת הבריכה וכמובן לטובת בעל המסעדה? מדוע מקשים על ההורים ,?מדוע מלכתחילה גורמים לבעיות ?ילדים ללא תעסוקה זה מועד לפורענות !!מדוע לא לרצות למשוך את הילדים שיבקרו בבריכה ?מדוע להערים קשיים ולגרום להם להיות מתוסכלים ?אנשי חינוך יגידו ילדים ללא תעסוקה זה כישלון.

ומדוע העלו את מחיר הכרטיסיות לתושב 10 כניסות ב199ש"ח וכיום 10 כניסות ב299 שנמכרים באתר גרופון לכל אחד גם לתושבי חוץ?

וגם אם נבדוק את מחירי הבריכה העירונית לכלל תושבי העיר נראה שהבריכה ברעננה יקרה להחריד בהשוואה לבריכות עירוניות אחרות! מדוע כניסה למבוגר לבריכה (שתושבי העיר מממנים מכספי המסים: ארנונה, היטל אבטחה ועושק מים על-ידי התאגיד שבבעלות מלאה של העירייה) צריכה לעלות בשבת 55 ₪ ??

שימו לב, בקאנטרי שמנוהל כעסק פרטי מחיר כניסה כולל שבתות בכרטיסיה של 5 כניסות הוא כ 62 ₪! כלומר, רק 7 ₪ הפרש. ואין מה להשוות את רמת הקאנטרי לרמה הירודה של הבריכה העירונית (בקאנטרי יש צמחייה רבה, פינת חי, ג’ימבורי גדול לילדים, מספר בריכות, מגלשת מים, מגרשי טניס וכודרסל).

את הטור הזה הכנתי בתחילת החופש ולא פירסמתי כי חיכיתי לראות אם יחזירו את ועדת ההנחות למנויי תלת חודשי…ומה עשו בעירייה? לא רק שלא החזירו את וועדת ההנחות אלא סגרו את ההרשמה למנויי קיץ ……הנחה יש רק למי שעושה מנוי שנתי בדיוק כמו בקאנטרי קלאב !!!

שלכם, הפעילה החברתית, קארי פכטר

שתפו והגיבו!!

תגובות

תגובות