מתכון: סופגניות במילוי יוגורט עיזים

מתכון ל-20 סופגניות בגודל בינוני

חומרים:
4וחצי כוסות קמח לבן (מנופה(
40גר’ שמרים (טריים או שימרית(
5כפות סוכר
100 גר’ חמאת עיזים של משק צוריאל רכה
2 ביצים
2 חלמונים
1כפית גדושה מלח
2כפות ברנדי (לבישול(
1כפית תמצית ווניל
3/4כוס חלב עיזים של משק צוריאל
גביע יוגורט עיזים מחלב מלא 3.7% של משק צוריאל
אבקת סוכר – לקישוט
שמן קנולה (לטיגון(

אופן הכנה

מערבבים במיקסר את כל החומרים “היבשים” כולל המלח, מוסיפים את השמרים, ביצים + חלמונים ושאר החומרים “הרטובים” וממשיכים לערבב (כמספר דקות) עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, קורצים כדורים בגודל הרצוי (גודל הכדור יקבע את גודל הסופגנייה) ומתפיחים את הכדורים עד להכפלת הנפח.
מטגנים את הכדורים המותפחים בשמן חם (160 מעלות) עד הזהבה משני הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומצננים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.
מזריקים בעזרת שקית זילוף וצנטר את המילוי הרצוי.
מפזרים על הסופגניות אבקת סוכר ומגישים.
מילויים מומלצים
מסורתי – ריבה
חלבי –תערובת גבינת עיזים עם סוכר ותמצית ווניל
נועז – ממרח תמרים יוגורט עיזים

שיתוף ב facebook
שתף
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב print
הדפס
שיתוף ב email
אימיל

תגובות