עוגת שמרים קראנץ גבינה ושוקולד

המתכון מתאים ל-2 תבניות אינגליש קייק
 
 חומרים
3 כוסות קמח
1 כוס חלב פושר
100 גרם חמאת טרה מומסת
1 חלמון ביצה
1 כף שמרים יבשים
חצי כפית מלח
רבע כוס סוכר
למילוי
1 יח’ (200 גרם) מוו ממרח גבינה ושוקולד / מוו ממרח גבינה שוקולד ואגוזים

אופן הכנה

ממיסים בקערה את השמרים עם מעט סוכר וחלב פושר (מתוך הכמות במתכון)
מערבבים במערבל עם וו לישה את הקמח, חלמון הביצה, חמאה, חלב פושר, מלח וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה
מוסיפים את השמרים המומסים ומערבבים כשלוש דקות נוספות עד לקבלת בצק דביק ואחיד
מתפיחים את הבצק עד הכפלת הנפח

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומרדדים כל חתיכה למלבן
מורחים שכבה דקה של ממרח שוקולד גבינה ומגלגלים לרולדה
חוצים את הרולדה לאורך ויוצרים צמה משני החצאים, מכניסים לתבנית אינגליש קייק עם נייר אפיה
מניחים להתפחה עד שהרולדה תכפיל את עצמה ומכניסים לתנור למשך כ- 50- 40דקות או עד להשחמה
המלצת השף
לאחר מריחת ממרח גבינה ושוקולד ניתן להוסיף אגוזים קצוצים
ניתן להכין סירופ סוכר (1:1) ולמשוך מעל הרולדה ביציאה מהתנור
בתאבון

שף ברק חי חורש

תגובות