הגיע הרגע להיפרד מסביבת המגורים המוכרת ולהחליף אותה במרחב ביתי אחר.
יתכן שלילדים קצת קשה לעזוב את המקום בו הם נולדו או בילו עד כה את הרגעים המאושרים והמכוננים בחייהם. אך היות ומדובר במעבר שאולי לא היה החלטה משפחתית כוללת אך הוא כן מעבר משותף, הרי שחשוב לערב אותם בתהליך וכך להקל על ההסתגלות וגם להפוך את השינוי לחוויה מיוחדת.
לפניכם מספר עצות כיצד לתרום את בני המשפחה למעבר הדירה ולא פחות ליהנות מזמן איכות משפחתי תוך כדי אריזה.
עוברים ביחד, לא לחוד
ביחד זה המוטו. אם תשלבו ידיים ותקצו כוחות משותפים תוכלו להעצים את עצמכם כמשפחה. אפילו אם הילדים צעירים יחסית, הרי שניתן לשרטט על דף נייר או במחשב את מרחב הבית החדש ולחשוב כיצד תעצבו אותו לפרטי פרטים. תנו לילדים לבחור את הרהיטים לחדר שלהם או לקבוע באיזו קומפוזיציה אלה ימוקמו במרחב האישי – איזה חדר הם ירצו בבית החדש, היכן תוצב המיטה, באיזה גוונים יצבעו להם את הקירות.
צאו ביחד למסע קניות של הרהיטים או הפריטים שתרצו לשלב בבית, הפכו את ההכנות לקראת המעבר לסוג של בילוי משפחתי. זכרו שכולם שותפים למעבר ולכן, אל תנטרלו את הילדים מעשייה אלא להפך – העניקו לכל אחד אחריות על חלק אחר במעבר – הילדים יוכלו לארוז את הצעצועים, המשחקים בעוד אתם אורזים את המטבח והספרים. אם הילדים צעירים מדי, אפשר לתת להם לקשט את הארגזים או להחליט איזה פריטים יועברו לתרומה או לאשפה ואילו ימשיכו אתם לבית החדש.
להתרגש מהזיכרונות ולתכנן את העתיד
אפשר להפוך את המעבר לסוג של גיבוש משפחתי נוסטלגי, כשאתם מספרים אנקדוטה או סיפור נחמד על החפצים שנארזים, למשל: "זוכרים את הבובה שקבלתם מסבתא"? או "בדיוק כאן בחדר האמבטיה הזה רחצנו אתכם לראשונה כשהגעתם מבית החולים" ולבקש מכל בן משפחה לספר למה הוא הכי יתגעגע בבית הישן ולמה הוא הכי מצפה מהבית החדש.
תוכלו למיין יחדיו את התמונות באלבומים, לעבור על כל המזכרות שנצברו מגני הילדים או מבית הספר ואפילו להכין למזכרת קולאז’ מתמונות שצולמו בבית הקודם.
ליצור אווירה של התחדשות
רוב עוברי הדירה סובלים מסימפטומים של לחץ ומתח הנלווים לתהליך המורכב והמאתגר של אריזות, פריקות, ניקיונות – תהליך שעשוי להעלות על פני השטח כעסים ותסכולים רבים מצד המשתתפים במעבר. לכן, חשוב מאוד שתסתכלו על התקופה הזו מתוך פרספקטיבה של התחדשות ולא של עול או נטל ובני המשפחה ירגישו כמוכם. בעת האריזות, הפעילו מוסיקה שמחה וקצבית, האירו את הבית, החליטו על זמן מוקצב יומי להתמקדות במעבר כדי לעבור בצורה הדרגתית ולא דחוסה ליום אחד – הכנות הדרגתיות לקראת ההובלה יגרמו לכם לעבור בשלווה ובלי דאגות ששכחתם משהו. אל תשכחו לקבוע הפסקות בין הסידורים – הזמינו פיצה, שבו ביחד כמשפחה, עברו על המשימות שנותרו לכם – לכל אחד יש תפקיד: אחד תולה תמונות, השני שואב אבק, השלישי מסדר את הכלים בארונות. פרגנו לילדים ולעצמכם על המאמץ שהושקע ותיהנו מהתחלה חדשה ומרגשת.
לקבלת טיפים נוספים על מעבר דירה עם חברת בלאגן היכנסו לקישור הבא