מדוע קרן השקעות העוסקת בנדלן תמליץ דווקא על מסעדות כשרות כנכס להשקעה?

מדי שנה מגלגל תחום המסעדנות בישראל למעלה מ-10 מיליארד שקל. על מנת לפתוח מסעדה צריך השקעה ראשונית של, לפחות, 2-3 מיליון שקל. עם זה המצב לא פלא שקרוב ל-70 אחוז מהמסעדות נסגרות בשנים הראשונות לפעילותן. אז למה בכל זאת מסעדות, ובפרט מסעדות כשרות נחשבות השקעה טובה, במיוחד השקעה בנדלן שמומלצת על ידי קרן השקעות כזו או אחרת?

האמת היא שבשביל להצליח בתחום המסעדנות, צריך להיות הרבה יותר מרק משקיע טוב ורצוי להיות יותר ממסעדן או שף טוב, צריך לשלב בין השניים. ואם אתם מצליחים להיות שניהם, אז יש לכם סיכוי להצליח בתחום, ובהחלט להפוך מסעדה כשרה להשקעה טובה, בעיקר אם אנחנו מדברים עלמשהו שיומלץ על ידי קרן השקעות .

נתחיל בהסבר קצר, למה עדיף להשקיע במסעדות כשרות ולא במסעדה שמוכרת כל דבר, ואחר כך ננסה להסביר מדוע זו יכולה להיות המלצה של קרן השקעות העוסקת בתחום הנדלן. כפי שנוכל לראות בהמשך הכל תלוי במקום, בזמן, אך גם בכם ובאורך הסבלנות שיש לכם. אם אתם מסוגלים, אז אתם יכולים להפוך את המסעדה שלכם למכרה זהב.

למה מסעדות כשרות כל כך מומלצות על ידי כל קרן השקעות המתמחה בנדלן?

רוב המסעדות בישראל הן מסעדות כשרות, אין בכך סוד. זה נובע משתי טעמים פשוטים, הראשון, זה מה שבעלי המסעדות אוכלים בבית, על זה גדלו וחונכו, ומטעמי אמונה הם לא יכולים למכור אוכל לא כשר. הסיבה השנייה היא כלכלית. מכירת אוכל לא כשר, זה לא בהכרח עניין רווחי. נכון שעניין הכשרות עולה כסף, ויש אובדן הכנסה על אי פתיחת המסעדה בשבת. אך כשבוחנים כמה אנשים יעדיפו לא לאכול במסעדות לא כשרות ותוסיפו על כך חברים ובני משפחה, שאולי הם עצמם לא תהיה להם בעיה לאכול במסעדות לא כשרות, אך בשביל לכבד את שאר הסועדים, הם לא יסכימו לעשות כך, אז תגלו שמדובר על אובדן הכנסה מאוד גדול. זו הסיבה שפתיחת מסעדה כשרה עדיפה בכמה מונים על פני מסעדה לא כשרה.

כעת למה מסעדות כשרות הן המלצה של כל קרן השקעות אשר עוסקת בנדלן? כי לאורך זמן ההשקעה שאנחנו משקיעים במסעדה, יכולה לגרום לנו, או לפתוח עוד סניפים, מה שיהפוך את המסעדה לרשת מוצלחת (בהנחה ואנחנו נדע לנהל אותה נכון), או שבהמשך הדרך, נוכל גם למכור אותה, ואז נרוויח עליה בכמה מונים יותר ממה שהשקענו בה. למשקיעים ישראלים יהיה הרבה יותר קל לרכוש מסעדה כשרה שיש לה קהל לקוחות ותיק מאשר לפתוח מסעדה חדשה ולנסות לצבור עבורה קהל.

מסעדה, בניגוד לעבר, היא כבר לא עסק שמי שפתוח אותו בהכרח נשאר בו עד הפנסיה או עד מותו. כיום הרבה מאוד מסעדות הן למעשה השקעה, חלק עושים את זה מתוך תחביב, אחרים עושים את זה מתוך אהבה לתחום, לא מעטים עושים את זה מתוך מחשבה שהם יכולים להשקיע מעט ולהרוויח הרבה. חשוב להבהיר, זה לא תמיד ככה, ולעיתים לוקח הרבה זמן עד שמתחילים לראות את הפירות, אך ברגע שזה קורה ללא ספק ההשקעה הופכת כדאית.

אם תשקיעו במסעדה כשרה, תוכלו לימים לנצל את המקום בתור נכס עם תשואה גבוהה, אפילו מעט יותר מנכס רגיל שמומלץ על ידי כל קרן השקעות, לרבות בתחום הנדלן, ולו רק בעזרת בנייה והשכרת השטחים הנלווים למסעדה, קיום אירועים שונים, הקמת מתחם צמוד ועוד. הכל שאלה של אפשרויות בשטח ויכולות כלכליות. מה שבטוח הוא, שבעזרת תוכנית עסקית חכמה וארוכת טווח, אפשר ליהנות מהשקעה שלכם לאורך זמן. כמו שציינו בתחילת המאמר, כל מה שאתם צריכים זה סבלנות וצבירת ניסיון. עם הזמן תגלו שתחום המסעדנות, שהוא לא תחום קל, יש בו לא מעט אפשרויות ואתם יכולים ליהנות ממנו גם.

שיתוף ב facebook
שתף
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב google
Google+
שיתוף ב print
הדפס
שיתוף ב email
אימיל

תגובות