במסגרת העבודות שבוצעו הותקנה תאורה חדשה שמציפה את הרחבה ומאפשרת ביקור במקום גם בשעות הערב וכן זרקור מיוחד שמאיר את האנדרטה.
בצד הרחבה נוספו דגלי ישראל וכ”ס. בנוסף, הותקנו שלטי מידע מיוחדים ובהם הסברים אודות האנדרטה. כמו כן, הותקנו ספסל, פח, ומחסום שימנע כניסת רכבים לרחבה.
שגית קורן אדריכלית הנוף של העירייה עמלה רבות על שיפור הגינון ופיתוח הסביבה. בנוסף, הוצבה במקום תיבה עם דפי הסבר על האתר ומטרתו. הפרויקט הינו פרויקט משותף למוזיאון כ”ס, מחלקת חשמל, מחלקת גינון ונוף ומחלקת עבודות ציבוריות בעיריית כפר סבא.
תלמידי ביה”ס ‘יצחק שדה’ משיכבת ו’ ייקחו אף הם חלק בפרויקט ויאמצו את האתר יחד עם מוזיאון כ”ס. האימוץ כולל מספר מפגשים בבית הספר, בהם יועברו תכנים שונים ומערכי שעור ע”י נציגי המוזיאון ושורדי שואה, ייכתבו דפי הסבר ומידע ע”י הילדים, ישתלו פרחים ברחבת האנדרטה ועוד.
חשוב לציין כי אנדרטת השואה והגבורה עוצבה ופוסלה על-ידי שורדת השואה אסתר אייזן (1929- 2014), והיא מהווה ביטוי פיסי לשואה ולגבורה- האנדרטה בנויה כגוש מלבני, אשר על כל אחת מצלעותיו חקוקה אות אחת מהמילה “שואה” וגוש זה העשוי בטון מצופה מתכת, מונח על גבי שני בסיסים שביניהם דלת נעולה על בריח. האות “ש”- הראשונה במילה שואה ואף הראשונה בתפילת “שמע ישראל” חקוקה על צלע החזית. האות “ו” – האות הראשונה בפסוק “ושננתם לבניך ודיברת בם”, מתוך “קריאת שמע”. האות “א”- מבטאת את דמות האדם, היהודי בבגד הפסים, עמידתו אומרת בושה. סמלים נוספים מבטאים את אסון השואה; מספרים שנחרטו על גוף האדם, כוכב צהוב כדימוי מגן דוד, רכבת ופני ילד המביט בעד חלון מסורג ונאחז בו, עמודי גדר חשמלית, שהקיפו את מחנות הריכוז ומעל הכל- עשן. האות “ה”- מבטאת את הגבורה. חקוקות זוג ידיים השוברות את צלב הקרס.
ד”ר דבורה שני חברת המועצה: “רחבת אנדרטת השואה אינה שוממה וגלמודה עוד, מעתה העוברים ושבים במקום לא יוכלו להתעלם מהנוכחות המרשימה של האנדרטה, יעצרו, יתבוננו ויקראו את הכיתוב בשלטים, יוכלו לנוח לרגע בספסל שלצד האנדרטה ולחוש את אווירת המקום המיוחדת”. בכך הושלמה עוד מטרה חשובה ששמתי לעצמי כשמוניתי לחברת מועצת העיר. אני מודה מקרב לב לסמנכ”ל העיריה רון קוגמן שנרתם למשימה ביחד עם עובדי העיריה מהמחלקות השונות והתוצאה מרגשת ויפה”.