המשאב האנושי היה מאז ומתמיד המרכיב המרכזי בהצלחתם של ארגונים. גם היום מדובר על פקטור שיכול לעשות את ההבדל בין רווח להפסד, אז קבלו כמה כללי מפתח שיחסכו מכם טעויות מיותרות
כוח האדם מהווה חלק מכריע בהתנהגות הארגון. לא משנה איזה מוצר אתם מוכרים או איזה שירות אתם מציעים, האנשים מאחורי הקלעים הם אלו שאחראיים על ההצלחה שלכם. המשאב האנושי היה כמובן מאז ומעולם מרכיב מרכזי בהצלחתם של ארגונים ומוסדות, אך נדמה שבשנים האחרונות המעמד שלו רק התחזק. הסיבה לכך קשורה לאופן שבו ניהול משאבי אנוש משפיע על שורת הרווח וההפסד ועל התועלת הפרקטית של שימוש נכון בהון האנושי.
הנה למשל מספר כללי מפתח שקשורים למשאבי אנוש ויכולים לייצר יתרון משמעותי עבור הארגון שלכם:
1. גייסו אנשים מתאימים
הכל מתחיל באופן שבו אתם מגייסים את האנשים המתאימים לעבודה. אל תקלו ראש בנושא הגיוס והקדישו לכך את כל המשאבים והאנרגיות שלכם. במידה ואתם נמצאים בתפקיד ניהולי שלא מאפשר ביצוע בפועל של עקרונות המפתח לגיוס אנשים מתאימים, הקצו לכך עובדים שאתם סומכים עליהם. גיוס אנשים מתאימים יעניק לכם יתרון בשוק עבודה תחרותי וייצר עבורכם ערך בטווח הקצר והארוך.
2. הכשירו את העובדים באופן יסודי
מיד לאחר הגיוס תצטרכו להכשיר את העובדים באופן יסודי ולהסביר להם על עקרונות התפקיד, המשרה והארגון. הכשרה של עובדים בתשלום תעלה את המוטיבציה שלהם עוד לפני היום הראשון, והתייחסות רצינית לצרכים שלהם תגביר את הלויאליות כלפי התפקיד. הכשרה יסודית נמדדת בזמן שתשקיעו, בתשומת הלב ובאווירה שתצליחו לייצר סביב כל עובד חדש.
3. דאגו לרווחת העובד
דאגה לרווחת העובד בשגרה היא משימה קשה מכפי שנהוג לחשוב. השגרה שוחקת גם את העובדים והמנהלים הטובים ביותר, מה שמקשה לשים לב לפרטים הקטנים. עם זאת, הסוד הוא להציב את רווחת העובד בראש סדר העדיפויות. נסו ליצור מדיניות של "דלת פתוחה" ותנו לעובדים הרגשה שיש להם למי לפנות במידה והם מרגישים לא בנוח.
4. שמרו על זכויות סוציאליות
בניגוד לסעיף הקודם שבו הדאגה לרווחת העובד היא אינטרס שלכם כמעסיקים שמכירים את התחום של משאבי אנוש, כאן השמירה על זכויות סוציאליות היא חלק מהוראות החוק. הכירו את הזכויות הסוציאליות הרלוונטיות עבור העובדים שלכם והתייעצו עם אנשי מקצוע בכל מקרה של דילמה או התלבטות.
5. הכירו את הגורמים הרלוונטיים להנעת עובדים שלכם
לבסוף, כל מנהל צריך להכיר את הגורמים שבאמצעותם הוא יכול להניע את העובדים לפעולה ותוצאה מבוקשת. היכרות עם הגורמים הרלוונטיים תחסוך לכם הרבה זמן ותשיג את המטרות. עקבו אחר ביצועי העובדים, שתפו אותם בתהליך קבלת ההחלטות ואל תתביישו לשאוב השראה מפרקטיקות ניהול כוח אדם בארגונים מקבילים.