איך לבחור סכין שף יפנית?

טכנולוגיה לא מדברת רק על ההתקדמות האלקטרונית של העולם המערבי, אלא התקדמות של כל דבר בכל תחום. ההתקדמות הניכרת והמשמעותית מאוד בשנים האחרונות היא ההתקדמות של סכיני המטבח שעם השנים מתחדשות, משודרגות, ואף מותאמות אישית לכל אדם ואדם. כך למשל אנו זוכים לטכנולוגיות החדשות של היפנים, שמייצרים סכין שף יפנית.

מה היתרון של סכין שף יפנית?

היתרון הגדול של הסכין היא החומר ממנו היא עשויה. בעבר, סכינים רבות היו נהרסות מהר בכך שהן הפכו להיות קהות בזמן קצר, היו מחלידות במהרה, עוד. עם ההתפתחות הטכנולוגית של הסכינים, ביפן התחילו לייצר סכינים מפלדה שיהיו עמידות בפני כלל השינויים במטבח.

Pixabay

איך לבחור סכין רגילה?

גם סכין צריך לבחור, אך לפני שאנו בוחרים סכין שף, יש להתנסות עם סכין רגילה. תחילה וודאו את האורך שהכי נוח לכם לעבוד אתו, אורך הסכין משפיעה על מגוון דברים כולל סוגי האוכל שחותכים, סגנונות חיתוך ועוד. הפרמטר השני הוא המשקל המועדף עליכם, אם הסכין כבדה לכם, אז לאורך הזמן היד שלכם תתעייף, והחיתוך יהיה פחות אפקטיבי. במידה ואתם אוהבים לעבוד עם סכין כבדה יותר, והיא יוצרת עבורכם תוצאות טובות יותר, אין ספק שכדאי להתרגל לסכינים אלה, שבנוסף גם תומכות בחיתוך של הדברים. פרמטר שלישי זהו החומר ממנו עשויה הידית אחיזה, שהיא עשויה ממספר חומרים. בחרו את הידית הנוחה לכם ביותר לעבודה, והשתמשו בה.

איך לבחור סכין שף יפנית?

סכין שף יפנית היא סכין מורכבת יותר משאר הסכינים, אך ברגע שאתם צברתם ניסיון בחיתוך, וברגע שיש לכם את האופציה המועדפת עליכם לסכין, כך תוכלו לבחור בצורה טובה יותר את סכין השף שלכם. מספר סכיני השף הן רבות, בחרו את סוג החומר שמתאים ביותר למטבח שלכם.
אם אתם מתעסקים במטבח עם בשר, כדאי לכם לבחור את סכיני הפלדה הגדולות יותר, ואם אתם חותכים ירקות, כדאי לנסות את סכין שף שמותאמת לחיתוך ירקות.

כיצד לבצע תחזוקה לסכין?

התחזוקה של הסכין תתבצע באופן קפדני בכמה מהלכים:

  • ניקיון הסכין – אין להכניס סכיני שף למדיח, בפרט על סכיני שף יפניות, הרי שהמדיח יכול להרוס את איכות הסכין, ולגרום לה לחלודה מהירה יותר. נקו את הסכין תחת ברז מים בעזרת סבון בלבד.
  • ייבוש הסכין – נגבו את הסכין במידי עם מגבת יבשה בכדי לא להשאיר כתמים של אבנית על הסכין, ולגרום ללכלוך.
  • אחסון מוצל ויבש – הכניסו את הסכין למגירה מאווררת כך שלא יישארו אדים בקרבת הסכין, אחרת הסכין תקבל חלודה בצורה מהירה מאוד.
  • חידוד – פעם ב-5 פעמים אחרי שימוש בסכין, חדדו את הסכין עם כלים מקצועיים שישאירו את חומר הסכין תקין.

למידע מקיף יותר בנושא סכיני שף יפניים כדאי לבקר באתר הבא.

תגובות

תגובות