המלצה חמה למטבח שף אסיאתי וסושי בר: מסעדת טאיה בישוב קדימה

מסעדת טאיה שוכנת ביישוב קדימה, ומגישה לסועדים חוויה של מטבח פאן-אסיאתי מודרני, מוקפד וצבעוני. על תפריט המסעדה מופקד השף ירון שנבל, לשעבר איש שירותי הביטחון אשר נסע במסגרת תפקידו לארצות הברית ובחר שם בשינוי כיוון. לאחר שלמד ב’מכון הקולינרי הצרפתי’ הנחשב בניו יורק והתמחה במטבחים בסגנון קלאסי צרפתי וגם בסגנון פיוז’ן אסיאתי אצל שפים כמו דניאל בולו וגריי קונץ, שב לארץ. בשנים האחרונות עסק באירועים פרטיים אקסקלוסיביים וכיהן כשף רשת ג’ויה, שם הכיר את שותפיו למסעדה, יואב רפאלי ועידו רונן.

השבוע ביקרנו במקום ואין מילה אחרת לסכם את החוויה כ: מושלמת. האווירה במקום, השרות שקיבלנו מהמלצרית בר, היה יותר ממושלם, האוכל, הטעמים, הריחות, למי שאוהב אסיאתי וגם למי שלא, אי אפשר שלא להתאהב. מומלץ בחום גם לאירועים.

מחירים סבירים ביותר, חניה בשפע וטעם נפלא. מומלץ מאוד בחום !

 

התפריט של טאיה מציע מנות קטנות וגדולות המשלבות בין מגוון סגנונות הבישול הנפוצים במטבחים האסיאתיים – ווק, טיגון עמוק, צליה ואידוי ומאפשר הרכבת ארוחה בת שלוש מנות או חלוקה בסגנון חופשי. המנות משלבות בין קלאסיקות פופולריות מוכרות, ובין כאלו המפגישות את הסועד עם צדדים מקוריים ויצירתיים יותר של מטבחי המזרח – עם דגש על האינדונזי, התאילנדי, הויאטנמי והיפני.

בבניית התפריט הושם דגש מיוחד על חומרי גלם טריים ואיכותיים, ועל שימוש בירקות ועשבי תיבול אוריינטליים אשר גדלים באזור השרון ומגיעים היישר מהקטיף למטבח המסעדה. בנוסף, מציעה המסעדה סושי בר ובו תפריט רולים יצירתי אשר הורכב על ידי קיו אוקדה, שפית ממוצא יפני, ונע בין המסורתי למודרני. מעבר לכך מציעה טאיה תפריט טבעוני עשיר וצבעוני המציע מענה הולם לקהל הטבעוני ההולך וגדל.

בין המנות בתפריט ניתן למצוא: כנפי עוף פריכות ברוטב דבש דקלים, ליים וצ’ילי (36 ש”ח); סלט קר של טבעות קלמרי מבושלות, בצל מקורמל, כוסברה, צ’ילי, בוטנים ומקלוני קראנצ’ ברוטב איולי הוי סין וצ’ילי (36 ש”ח); לו-מיין אינדונזי עם אטריות ביצים, עוף, חזה אווז מעושן, בצל ירוק, צ’ילי, בוטנים וכוסברה (54 ש”ח); אטריות אודון עם שרימפס, קלמרי, מולים, קארי אדום, בקצ’וי, בצל ירוק ולמון גראס (62 ש”ח); פיסטוק נודלס – אטריות ביצים, פלפל אדום, קישואים, טופו, חלב קוקוס, בצל ירוק, כוסברה, פיסטוק למון גראס וצ’ילי (56 ₪); בו-לוק-לאק -קוביות פילה בקר במשרה סויה ג’ינג’ר צרובות, בצל, בצל ירוק, במטבל ויאטנמי (73 ש”ח); מאדאם סו – פילה דניס צלוי ברוטב ליים ועשבי תיבול ויאטנמיים (89 ש”ח); רול שרימפס טמפורה עם אבוקדו, מלפפון, ספייסי מיונז וטוביקו (42 ש”ח) או רול טרטר בקר, טונה אדומה צרובה, מיונז, צ’ילי, שומשום ועירית (46 ש”ח).

עיצוב המסעדה משלים את חווית הסעודה, ומזמין ישיבה בחלל פנימי מעוצב בסגנון נקי ועכשווי ובשילוב אלמנטים מהמזרח הרחוק או במרפסת מחופת העץ המציעה התרגעות באוויר הפתוח בינות לצמחיה המטופחת. בר ארוך המשקיף אל המולת המטבח הפתוח ובר סושי סמוך מציעים אופציה פחות פורמלית, המתאימה גם לסועדים בצהריים או לצעירים ולשותים. המוזיקה הנעימה, העיצוב המוקפד והשירות המקצועי – הופכים את טאיה לחוויה אידאלית הן למשפחות שמחפשות ארוחה משביעה ומהנה, והן לצעירים שמעוניינים בבילוי קליל לשעות הערב, תוך שמירה על רף מחירים הוגן ואטרקטיבי במיוחד.

 

תגובות