פירות או לא להיות…

תפריט התזונה הממוצע החיוני של כל אדם מורכב לרוב ממרכיבי מזון שונים כאשר רובם ככולם דרושים לו לצורך תזונה חיונית המאפשרת לו קיום. קיימים מיני מזונות שמהווים את הבסיס הרחב של התפריט והם נכללים בעיקר במנות האוכל העיקריות המוכנות וישנם מיני מזונות אשר כלולים, לרוב, במנות האחרונות, כאלו הם הפירות לסוגיהם השונים.

חלוקה זאת מעט מטעה מכיוון שפירות אינם יותר מסתם מנה אחרונה לקינוח. בעולם הקולינרי המודרני רבים מהם גם נכללים או מקשטים מנות עיקריות וראשונות, סלטים וכו’ ודי אם מונים פירות מזינים כמו רימונים, תפוחים ובננות. יתרה מכך, פירות הן גם סוג של מזון שניתן לאכול אותו בין ארוחות, בטיולים, בפיקניקים ובעוד הזדמנויות שונות ומזדמנות במהלך כל פעילת פנאי ובילוי.

הבסיס האידאלי למיצים, סלטים ואפילו עוגות

כידוע, ניתן לאכול את הפרי כמו שהוא אבל גם ניתן להכין מבסיסו מגוון מטעמים נוספים, כך למשל כמעט בכל פרי קיים מיץ עסיסי שניתן לסחוט ולהגיש ; ניתן גם להכין סלטי פירות עשירים שמורכבים מפירות שונים; בנוסף ניתן להכין עוגות על בסיס פירות כאשר הפרי הינו המרכיב הדומיננטי ביותר בהם – שטרודל הוא דוגמא נהדרת לכך, וישנן עוד דוגמאות רבות וטובות אחרות.

בישראל נוהגים להבחין בין סוגי פירות שונים שחלקם נקראים רב-שנתיים ואחרים עונתיים. ישנם פירות עונתיים שניתן להקפיא ולשווק כל השנה ודוגמא לכך הם תפוחים, אגסים, פירות הדר וכו’, ויש אחרים אשר לא ניתן להקפיא או לשמר והם מגיחים אל חיינו רק בעונת בשלותם. פירות שניתן להקפיא, מעובדים על ידי חברות שמתמחות בכך והם זמינים לשיווק כל השנה.

פירות קפואים, המילה האחרונה

הפירות הקפואים הפכו ללהיט גדול ומבוקש במחוזותינו בשנים האחרונות. בין היתר הם משמשים לסחיטה וליצירת מיצים ושייקים, הכנת עוגות, גלידות וסורבטים, הכנת תרכיזים למכונות שתייה ולשימושים אחרים נדרשים בכל ימות השנה.

פירות אלו נקטפים בשיא בשלותם ומוקפאים בתנאים אופטימאליים לכן, איכותם ואיכות הוויטמינים בהם נשמרת היטב לאורך זמן בהנחה כי הם משווקים בתנאי הקפאה מלאה בתחילת רוב לקוחות הפירות הקפואים הגיעו מכיוון המגזר העסקי, משמע בתי קפה, גלידריות, מעדניות, אולמות אירועים ואחרים. עם הזמן גם הלקוחות הפרטיים גילו את הפלא הקפוא והחלו רוכשים פירות קפואים באופן עצמי לביתם ועבורם מכינים היצרנים אריזות קטנות ומתאימות יותר.

פירות עונתיים בכל ימות השנה

אחד היתרונות העיקריים בצריכת פירות עונתיים קפואים נעוץ בעובדה שניתן לצרוך אותם בכל ימות השנה. ישנו גם יתרון מובהק אחר שאופייני לפירות שמגיעים מאירופה – פטל שחור, אוכמניות ופירות דומים אחרים לא כדאי לייבא בצורתם הטבעית בגלל חוסר כדאיות מסחרית, אבל כן כדאי להקפיאם.

פירות אלו הנם איכותיים מאוד ובעלי יתרונות מזינים רבים. הם טעימים להפליא ורבים אוהבים אותם ורוצים לשלבם יותר בתזונה היום-יומית שלהם, כאשר בין המובילים ניתן למנות את: תות השדה, בננה, מלון, מנגו, תמר שחור, אננס קיווי, פסיפלורה, ליצ’י תאנים, סברס ועוד. מומלץ לרכוש פירות קפואים מיצרן בעל מוניטין וניסיון בתחום אשר דואג לשווקם אותם בשיטות ייצור מודרניות ומפוקחות.

> המידע באדיבות צוות האתר “עבודי – פירות קפואים וגלידות”
בקרו באתר החדש של החברה בכתובת: https://www.mabudi.co.il/

 

 

תגובות

תגובות