האם שאלתם את עצמכם כיצד המזון שאתם קונים בסופר או במכולת השכונתית מגיע באריזה מרשימה ומושכת? האם ידעתם כי אריזת מזון מקצועית נועדה לשמור על טריות ואיכות המזון גם לאחר מספר ימים שהאוכל ישב במדפים בסופר ובמקרר או במזווה בביתכם? רוצים לדעת איך מוצרי מזון העושים מרחק של אלפי קילומטרים עד לפתח ביתכם נשמרים היטב ולא מתקלקלים או נפגעים בדרך הארוכה?
ובכן, הפתרון נמצא בתחום האריזה, זהו ענף המתפתח במהירות בעידן המודרני, במיוחד כיום כאשר מוצרי מזון עושים מרחקים עצומים בין המדינות והיבשות השונות, כחלק בלתי נפרד משרשרת האספקה המתחילה במפעל של היצרן ועד לביתו של הצרכן הסופי. אמנם, אנו רגילים לכך שמוצרי המזון שאנו רוכשים מגיעים בשלמותם ושומרים על טריותם לאורך זמן, אך יש מדע מאחורי הנושא וטכנולוגיות אריזה מתקדמות המבטיחות לנו אוכל טרי, בריא וטעים בהישג יד.
מכונות אריזה מתקדמות כמפתח לשמירה על טריות ואיכות המזון
בעבר הלא רחוק רכשנו מוצרי מזון במכולת השכונתית ובשווקים השונים, את המזון שמרנו במקרר או במזווה עד לשימוש, ובמקרים רבים נאלצנו להשליך מזון פג תוקף או מוצרי מזון שהתקלקלו. כיום, באמצעות אריזה מקצועית ומתקדמת היצרנים יכולים לשווק את תוצרתם בכל העולם ולהבטיח מזון טרי ואיכותי למרות המרחק העצום.
יצרנים בתחום האריזה החלו לפתח מכונות עתירות טכנולוגיה לאריזה איכותית וחדשנית של מוצרי מזון שונים. יש מכונת אריזה מתקדמת כמעט לכל פריט מזון, ישנם דגמים ייעודיים לאריזת מוצרי בשר טרי או קפוא, מכונות לאריזה בוואקום של מוצרי חלב, מכונות לאריזת מזון יבש ודגמים מתקדמים לאריזת תוצרת חקלאית ועוד.
אריזה איכותית לשמירה על טריות המזון
אריזה מקצועית של מוצרי מזון אינה דבר של מה בכך. יש להתאים את סוג המכונה לצורכי הלקוח (יצרן מזון) ובהתאמה מושלמת לסוג המזון הנארז. חשוב להתאים את מוצרי האריזה לסוג המזון כדי להבטיח את טריות המזון ולמנוע חמצון, קלקול או התיישנות של הפריט הנארז. כמו כן, חשוב לבחור מוצרי אריזה שאינם פוגעים במרקם ובאיכות המזון, למרות שמבחינת הצרכן הסופי אין ממש חשיבות האם המזון נארז באריזת פלסטיק, קרטון או ניילון.
בחירה נכונה של מכונת וחומרי האריזה משפיעה על אורך חיי המוצר, על איכות וטריות המזון ומונעת תופעות לואי כמו קלקול, טעמים נלווים, ריח לא נעים וכדומה. לאור החשיבות העצומה של טכניקת וחומרי האריזה, אין להשאיר את מלאכת האריזה לאנשים לא מקצועיים וחשוב להשקיע בפתרונות מתקדמים ומותאמים אישית. ההשקעה מאפשרת ליצרן המזון להאריך את חיי המוצר, למתג את המוצרים, לבדל אותם ממתחרים ולהקטין את מספר ההחזרות של פריטים פגי תוקף או מוצרי מזון שהתקלקלו בדרך.
יחד עם זאת, חשוב לזכור כי יצרני המזון מעוניינים למזער ככל הניתן את עלות האריזה במחיר הסופי של הפריט, לכן יש לפנות לחברה מקצועית בתחום האריזה, חברה המספקת פתרונות מתקדמים כמו מכונות ואקום, הלחמה, שרינק וקשירה.