בשבוע שעבר הגיע לסיומו קורס מגני הסייבר של בית הספר למקצועות המחשב וההגנה בסייבר. חניכי הקורס עתידים להיות הדור הבא שיקח חלק בהגנה על מערכות הצבא בממד הקיברנטי. מבין המסיימים שלושה תושבי כפר סבא. תפסנו אחד מהם לשיחה על האתגרים, החוויות והציפיות לעתיד
אל הממדים הפיזיים המסורתיים נוסף בשנים האחרונות ממד לחימה נוסף מעשה ידי אדם- הממד הקיברנטי. בממד זה מתנהלת לחימה על בסיס יום יומי בה אגף התקשוב וההגנה בסייבר נמצא בחזית החיכוך. בסמ”ח הינו הגוף העיקרי להכשרת חיילים בתחום המחשוב בצה”ל ובו מכשירים בכל שנה אלפי חיילים למקצועות המחשב השונים.
השוחר ר’ מכפר סבא סיים בשבוע שעבר את הקורס יחד עם שני בוגרים נוספים מהעיר. ר’, בן 20, למד בתיכון הטכנולוגי ברעננה. כרבים בקורס התחום אינו חדש לו ועוד בבית הספר הרחיב את מגמות המחשבים והביולוגיה. אך בשונה מחבריו לקורס, עוד בתקופת התיכון, סיים ר׳ תואר במדעי המחשב ומתמטיקה. ״עשיתי את התואר כדי להגיע למקום כזה בצבא״, מספר, ״יצא לי לעבוד בחברות אזרחיות אבל חיכיתי לגיוס. אני רואה הרבה יותר חשיבות במשמעות שיש לעשייה בצה״ל״.
קורס מגני הסייבר מכשיר את בוגריו להגן על רשתות צה״ל ותוך כך להגן על מערכות צה״ל בפעילות השוטפת בשגרה ובחירום. מגני הסייבר אמונים על גילוי וזיהוי אנומליות ברשת, חקירת אירועי סייבר, ביצוע בדיקות חדירות, וזיהוי וסיכול אירועי סייבר. “הקורס היה מרתק. לכל האורך הועברו תכנים שהלהיבו ועניינו אותי. לא ציפיתי שאלמד דברים בסגנון וזה היה בדיוק מה שרציתי ללמוד”, ר’ מוסיף, “הקורס דורש למידה מתמדת. צריך היה להיות לאורך כל הזמן מעודכנים במה שקורה בעולם וללמוד. גם האווירה יוצאת דופן. כולם מגיעים מתוך רצון אמיתי ללמוד. אנשים איכותיים עם סיפורי חיים מיוחדים”.
במהלך הקורס נחשפים החניכים לטכנולוגיות וכלים מתקדמים ונדרשים להוכיח יכולות חקרנות, למידה עצמית ועבודה בצוות. בסיום הקורסים משתבצים למגוון תפקידים בכלל היחידות בצה”ל- אגף התקשוב וההגנה בסייבר, זרוע האוויר, זרוע הים, אגף מודיעין, זרוע היבשה והמטה הכללי. “החשיבות של התפקיד ענקית”, מדגיש ר’, “סייבר זה תחום עצום, למדנו במשך ארבעה חודשים, הגענו לרמה מקצועית גבוהה ועדיין יש עוד המון מה ללמוד”.
עם אחריות גדולה על כתפיו וציפיות לעתיד מסכם, ״אני שואף להיות קצין, להמשיך להתפתח ולתת מעצמי כמה שיותר למדינה״.