כל הבדיקות שיש לעבור לפני הליך פונדקאות

הליך הפונדקאות נחשב להליך מורכב יחסית הכולל שלבים רבים, ניתן לעבור את ההליך בארץ או במדינות שונות ברחבי העולם, ביניהן גיאורגיה, ארצות הברית, אוקראינה וקנדה. הליך הפונדקאות מאפשר להורים המיועדים להביא ילד לעולם ולהרחיב את המשפחה. בישראל יש לערוך הסכם בכתב עם אם נושאת ויש לקבל אישור מהוועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים, ההליך בישראל מיועד ואפשרי רק לזוגות נשואים או ידועים בציבור ולנשים ללא בן זוג, לכן זוגות מאותו מין ואבות יחידים עוברים את הליך הפונדקאות בחו”ל במדינות המאפשרות זאת.

בדיקות שיש לעבור לפני הליך הפונדקאות

כאמור, ועדת האישורים במשרד הבריאות אחראית על ענייני הפונדקאות בישראל. החוק בארץ אינו מאפשר לזוגות חד מיניים וליחידניים לעבור את ההליך בארץ. לאחר קבלת אישור ראשוני להליך הפונדקאות בישראל יש לאתר אם נושאת, ההורים המיועדים יכולים לנסות לאתר אם נושאת אך בדרך כלל נהוג להיעזר בסוכנות המתמחה בכך. 

האם הפונדקאית חייבת לעמוד בכל התנאים והקריטריונים שנקבעו. סעיף 4 לחוק הסכמים לנשיאת עוברים קובע כי ההורים המיועדים חייבים להגיש לוועדת האישורים מסמכים שונים, ביניהם גם חוות דעת רפואית בדבר אי יכולתה של האם המיועדת להתעבר ולשאת הריון, או מסמך רפואי המעיד כי ההריון עלול לסכן את בריאותה של האם המיועדת.

בנוסף, לאחר איתור אם נושאת העומדת בקריטריונים שנקבעו בחוק, יש להגיש לוועדת האישורים מסמכים רפואיים הנוגעים למצבה הרפואי והבריאותי של הפונדקאית. רשימת המסמכים כוללת  בין השאר:

    • סיכום מידע רפואי מרופא משפחה – רופא משפחה יכין אישור על מצב בריאותה התקין של האם הנושאת, לרבות שלילת מצב תחלואה העשוי לפגוע באם ובעובר, כולל ניתוחים, אשפוזים, טיפולים תרופתיים ועוד.

 

  • חוות דעת רפואית מרופא נשים מומחה – סיכום היסטוריה רפואית של האם הנושאת מבחינת הריונות, לידות, הפלות, מצבי סיכון אם היו בהריונות קודמים, שמירת הריון וכדומה. לחוות הדעת יש לצרף גם תוצאות בדיקה קלינית, הבדיקה כוללת אולטרסאונד של האגן הקטן, ציון עובי רירית הרחם, ושלילת פתולוגיות של הרחם.
  • מהלך וסיכום לידות – העתק מסמכים רפואיים הנוגעים למהלך ולסיכום הלידות, כולל מכתבי שחרור. 
  • סיכום הפסקות הריון – העתק מסמכים העוסקים בהפסקת הריון יזום או טבעי.
  • סיכומי מחלה ואשפוזים – אם היו, יש לצרף מסמכי סיכום מחלות, ניתוחים ואשפוזים.
  • אישור רפואי מאפיינים – האישור כולל משקל, גובה, לחץ דם ודופק.
  • בדיקת שד – יש לצרף אישור לבדיקת שד על ידי רופא כירורג.
  • בדיקות מעבדה – חשוב לצרף למסמכים השונים גם תוצאות בדיקות מעבדה כגון סוג דם, ספירת דם, סוכר (בצום), קריאטינין, בדיקות PT  ו-PTT, בדיקת איידס (HIV), בדיקת משטח צוואר הרחם, בדיקת נוגדנים לאדמת ועוד.

 

מומלץ לעבור הליך פונדקאות בארץ או בחו”ל בעזרת המרכז להורות. סוכנות הפונדקאות פועלת למעלה מ-20 שנה בתחום ועד היום סייעה לזוגות וליחידים להביא מאות תינוקות לעולם.

תגובות

תגובות