מהם הקריטריונים לאובדן כושר עבודה?

אובדן כושר עבודה הינה סיטואציה במסגרתה אדם מסוים נפגע או חלה ובעקבות כך ישנה ירידה ביכולותיו לבצע את העבודה ממנה הוא התפרנס ו/או כל עבודה אחרת. מצב זה יכול להתרחש על רקע כל תאונה ו/או מחלה, לרבות, תאונות עבודה ומחלות מקצוע שיתרחשו כמובן במהלך העבודה או כתוצאה ממנה. יחד עם זאת חשוב לציין כי תאונות עבודה יכולת להתרחש גם בדרך לעבודה או בדרך חזרה ממנה. תביעות בגין אובדן כושר עבודה מופנות לשני גופים עיקריים, האחד, המוסד לביטוח לאומי, והשני, תחום הביטוחים הפרטיים אשר נרכשו על ידי המבוטח ו/או על ידי מעסיקו במקרים בהם מדובר בתאונה עבודה או מחלת מקצוע. הרבה אנשים, בעיקר צעירים, נמנעים מלדבר או לבדוק לעומק מה יקרה במקרה שהם מאבדים את היכולת לעבוד, בדיוק בשביל זה קיים ביטוח אובדן כושר עבודה המעניק לכם ביטחון כלכלי ליום שכולנו מפחדים ממנו. 

אחוזי אובדן כושר עבודה על פי המוסד לביטוח לאומי 

המוסד לביטוח לאומי מתייחס למספר קריטריונים המשפיעים על אחוזי אובדן כושר העבודה, לרבות: השכלת העובד והניסיון התעסוקתי העומד לרשותו, סוג ואופי המקצוע בו הוא עוסק, וכמובן, דרגת חומרת הנכות הרפואית אשר הובילה לכך שהוא איבד את כושר עבודתו. אחוזי אובדן כושר עבודה על פי המוסד לביטוח לאומי, משפיעים על גובה הקצבה החודשית לה זכאי העובד, כאשר אזרחים שנקבע עבורם 75% אובדן כושר עבודה זכאים לקצבה המרבית. על מנת להבטיח את מלוא הזכויות הביטוחיות העומדות לרשותכם מטעם המוסד לביטוח לאומי במקרים של אובדן כושר עבודה, אנו ממליצים לכל אחד ואחת מביניכם לשכור את שירותיו של עורך דין נזיקין המתמחה בין היתר באובדן כושר עבודה ובמימוש זכויות ביטוח אל מול המוסד לביטוח לאומי שברוב המקרים מערימים קשיים בנושא של קבלת פיצויים ומימוש הזכויות. 

אובדן כושר עבודה בהיבט של חברות ביטוח

תביעות אובדן כושר עבודה המופנות לחברות הביטוח, הן תביעות ביטוח מורכבות ומסועפות יותר המחייבות אתכם להסתייע בשירותיו של עו”ד אובדן כושר עבודה. פוליסת אובדן כושר עבודה משווקת כיום גם כפוליסה פרטית ייחודית וגם כמרכיב ביטוחי בפוליסות ביטוחי חיים וקרנות הפנסיה. בהתאם לתנאי הפוליסה ומרכיביה, נקבעים הקריטריונים השונים הקובעים את סכום הקצבה לה אתם זכאים, כאשר דמי הפיצוי מוענקים כפיצוי חד פעמי או כקצבה חודשית ו/או שילוב בין השניים. ברוב המקרים, סכום הקצבה לה אתם זכאים אינה תעלה על כ-75% מהשכר אותו הרווחתם טרם קרות האירוע הביטוחי אשר הוביל לאובדן כושר עבודתכם. 

לסיכומו של עניין, הגשת תביעות אובדן כושר עבודה, הינה פעולה המחייבת אתכם להסתייע בשירותים של ייעוץ וסיוע משפטי המוענקים לכם על ידי עורך דין נזיקין העוסק ומתמחה בנושא.

המאמר נכתב בשיתוף עו”ד נזיקין אלדד אוחיון

 

תגובות

תגובות