יצרני ותעשיית המזון הישראלית עובדים מסביב לשעון במטרה להבטיח את הבטחון התזונתי של תושבי ישראל – תוך הקפדה על כללי היגיינה הדוקים, מבחני בקרת איכות בסטנדרטים הגבוהים בעולם, הקפדה על תקנים בינ”ל מחמירים ומילוי מוחלט אחר הנחיות משרד הבריאות והיצרנים. כמו כן אמצו המפעלים פרוטוקול מניעת הדבקות מחמיר למניעת אפשרות הדבקה בקרב עובדי תעשיית המזון, על מנת לשמור על בריאות עובדנו ומשפחותיהם.
לאורך כל שנות קיומה של ישראל, תעשיית המזון הישראלית ידעה לעבוד באופן עצמאי ולספק את צורכי המזון של הציבור הישראלי – גם בעת משברים חריפים ביותר. מפעלי המזון ערוכים גם לתקופת משבר הקורונה ועובדים במשמרות מתוגברות על מנת לייצר מזון בצורה שתספק באופן מלא את צורכי הציבור הישראלי בעת הזו ובערב חג הפסח הקרב ובא.
הסיטואציה החריגה אותה אנו חווים בימים אלה – לא תשפיע.
אין מחסור במזון ואין צפי שיהיה.
גליה שגיא, מנכ”לית איגוד תעשיות המזון אומרת: “תעשיית המזון הישראלית היא תעשייה מקומית חזקה, יצרנית ועצמאית. שעומדת לרשותה של האוכלוסייה תמיד וגם עכשיו ברגעי המשבר. יצרני המזון פועלים, וימשיכו לפעול, תוך מחויבות גבוהה לספק מזון מותאם לביקוש הצרכנים. לא יהיה מחסור במזון! המזון המיוצר במפעלי המזון הינו מזון ארוז שובר תהליכי בקרת איכות ברמה הגבוהה ביותר בעולם והציבור הישראלי יכול להמשיך ולסמוך עלינו גם בעת הזו”.