סוגי שירותי ענן

סוגי שירותי ענן

אז מיהם אותם עננים שהצטרפו לחיינו בשנים האחרונות ואינם נמצאים בשמים? כמו שאתם בוודאי מבינים השימוש במושג ענן הוא מטפורי. שרותי מחשוב הענן בדומה לרשת החשמל, מאפשר למשתמשים להתחבר לכל המסמכים, התמונות ושרותי המחשב שהם זקוקים להם, באמצעות האינטרנט.  אם עד לפני כמה שנים היינו צריכים להיות פיסית ליד המחשב שלנו על מנת להגיע לחומרים הדיגיטליים שהיו נמצאים בתיקיות שלנו מאחר ולא הייתה רשת, הרי היום, באם החומרים נשמרים על גבי הענן באופן שוטף, תוכלו להשתמש בהם גם אם אתם בחו"ל, בבית, בעבודה, דרך המחשב במשרד, המחשב הנייד, הלפטופ או הטלפון הסלולרי והכל בלחיצה אחת של כפתור

בעבר החומרים הדיגיטליים אוחסנו על גבי המחשב הפרטי שלנו ונמצאו רק עליו. אם התרחשה איזו שהיא תקלה טכנית, איבוד החומרים שהיו על המחשב היו אמיתיים, בנוסף, על מנת לעשות גיבוי למחשב שלנו, נזקקנו לדיסק און קי או כונן חיצוני למחשב מה שלא תמיד היה זמין או זול. היום ניתן לגבות את כל החומרים שנמצאים אצלנו במחשב על ענן, חלילה למקרה של תקלה, שלא כל החומרים שלנו יאבדו והלב לא יחסיר פעימה במקרה שנדרש לפירמוט.

הרשת מלאה בחברות המציעות שרותי ענן לכל משתמש בין אם הוא לקוח פרטי או לקוח עסקי. החברות מציעות לא פעם שטח מסוים חינמי ומעבר לגודל זה, תידרשו להוסיף תשלום.
לרוב העננים מאוחסנים בשרתים הנמצאים בצד השני של העולם וכל התקשורת נעשית באמצעות האינטרנט. 

מהם סוגי עננים קיימים:

  • ענן ציבורי – הוא ענן המשרת מספר ארגונים.
  • ענן פרטי – הוא ענן המשרת ארגון אחד בלבד ומופעל על ידו.
  • ענן היברידי – הוא שילוב של ענן ציבורי עם ענן פרטי
  • ענן שיתופי – הוא ענן משרת כמה ארגונים שהינם בעלי אינטרס משותף.

מהם סוגי שירותי הענן שניתן לקבל:

  • תשתית – שימוש אחסון בשרתים, שימוש ברשת. אם ארגון נדרש לדוגמא לגבות קבצים ניתן להשתמש בשרותי האחסון על הענן. 
  • תוכנה – ניתן להתארח באתר של הספק ולהנות באמצעות רשת האינטרנט משרותי תוכנה לדוגמא.
  • פלטפורמה – ניתן לקבל משאני מחשוב וגם תוכנות הנדרשות לפיתוח והפעלת מערכת.

קיימים הרבה מאוד יתרונות כאשר משתמשים בשרותי ענן החל מחיסכון בעלויות – המשתמשים לא נדרשים לרכוש חומרה ועל ידי כך חוסכים בעלויות הן של הרכישה והן של תחזוקת החומרה. ניתן לחסוך גם בעלויות של רכישת תוכנה, מה שבהכרח מביא איתו לחסכון בעלויות כח אדם הנדרשים לתפעל ולתחזק את התשתיות ,מאחר וזה נעשה על ידי כח האדם של הספק ממנו אנחנו רוכשים שרותי ענן

למרות כל היתרונות והדברים הטובים שניתן למצוא בשירותי הענן יש לתת את הדעת גם לאתגרים. במקרה של תקלה אצל הספק או ברשת עצמה, בהכרח יביא להפסקת עבודה אצל הלקוח ללא שום יכולת שליטה בנושא. אתגר נוסף שעומד על הפרק הוא במקרה שהספק יפסיק את פעילותו כתוצאה מקשיים כלכליים או פשיטת רגל חלילה, ואז נצטרך לתת את הדעת כיצד מתקדמים כשכל הנתונים שלנו נמצאים אצל הספק בענן.

תגובות

תגובות