הכל על מכונת פסטה
היום בעידן הקורונה כשלא ניתן לצאת לבקר במקומות האהובים עלינו בחו”ל כל מה שנותר לנו הוא להתענג על הטעמים והריחות של התבשילים כך שלפחות בדמיון נוכל לחזור לשם. אם אתם מתגעגעים לאיטליה ולאוכל האיטלקי בכלל ולפסטה בפרט אתם מוזמנים לערוך שולחן חגיגי עם מפת משבצות בצבעים של אדום ולבן, לפתוח יין טוב ולהכין מנת פסטה משובחת עם רוטב מפנק.
קיים ויכוח רב שנים, היכן נולדה הפסטה. מצד אחד הסינים הטוענים שאבות אבותיהם אכלו נודלס כבר לפני אלפי שנים ומהצד השני האיטלקים הטוענים שהפסטה נולדה בארצם. כך או כך הפסטה הינה מאכל פשוט המבוסס על שילוב של מים וקמח חיטה. לא פעם מוסיפים גם ביצים לתערובת. הסינים נוהגים לייצר אטריות ממגוון רחב של מוצרי יסוד כמו שעועית ואורז ואילו האיטלקים שומרים בקפידה על ההוראות ההכנה המקוריות.
את הפסטה ניתן לחלק לשניים: פסטה טרייה שמכינים לבד בבית או פסטה יבשה אותה ניתן לרכוש בסופרים. את הפסטה שניתן להשיג במרכולים ניתן למצוא בעיקר בצבע הבסיסי שהינו חום-זהבהב אך ניתן למצוא גם בצבעים שונים כאשר יש בה תוספות כמו פסטה אדומה משולבת עם עגבניות או פסטה ירוקה משולבת עם תרד ועוד.
אם אתם חובבי תכניות בישול כמו מסטר שף או MKR בוודאי תדעו להעריך פסטה שמכינים מאפס ואתם יודעים כי קיים הבדל של שמיים וארץ בין הפסטה הטרייה אותה אנחנו מכינים במו ידינו לבין הפסטה הקנויה.
את הפסטה מכינים מקמח העשוי חיטת דורום המעורבב עם מים או ביצים. לשים את הבצק היטב, ואחר כך מרדדים את הבצק שנוצר לפסטות בצורות שונות. כידוע, קיימות צורות רבות של פסטה ולרוב שמן מייחד אותן לפי מקור חבל הארץ שבו נוצרו
- מקרוני הן אטריות פסטה ארוכות וחלולות.
- פרפלה היא אטריית פסטה בצורת עניבת פרפר
- טורטליני הם כיסוני פסטה שצורתם מזכירה טבור וניתן למלא אותם בירקות, גבינה או בשר.
- פפרדלה הם דפי פסטה ארוכים בעובי של 2-3 ס”מ.
- קונצ’ילי היא פסטה בצורת קונכייה שמטרתה להכיל את רוטב הפסטה.
- רביולי הם כיסונים שניתן למלא אותם בדגים, ירקות, גבינות או בשר.
- פנה הם צינורות פסטה עם חריצים לאורכם
- קנלוני הם גלילי פסטה גדולים ורחבים אותם ניתן למלא בבשר טחון, תרד או גבינות
- פוזילי הם פסטה בצורת ביסלי גריל
- ניוקי הן כופתאות שניתן להכין מקמח, סולת, תפוחי אדמה
אין ספק שהכנת פסטה תוצרת בית היא הרבה יותר טעימה וכייפית, על מנת להקל על תהליך ההכנה ניתן להשתמש במכונת פסטה. קיימות מכונות פסטה ידניות וחשמליות. כשלב ראשון עליכם לתת את הדעת מהו גובה התקציב העומד לרשותכם. עליכם להחליט האם תרצו מכונה ידנית או מכונה חשמלית שעלותה מן הסתם גבוהה יותר. איזה סוגי פסטה תרצו להכין? האם ניתן להוסיף לה אביזרים על מנת להכין סוגים נוספים. לאיזה עובי רידוד ניתן להגיע באמצעותה ועוד.
לצפייה במכונות ובתוספות שלהן, לחצו!