תאונת פגע וברח – מי יפצה?  

תאונת פגע וברח – מי יפצה?  

 

הולך רגל אשר נפגע בתאונת דרכים, זכאי לפיצוי כספי בגין הנזק הפיזי שנגרם לו, מחברת הביטוח המבטחת את הרכב הפוגע. במקרה של תאונת פגע וברח, זהות הנהג אינה ידועה לנפגע ועל כן, אין לו למעשה גוף מבטח אליו יוכל להגיש תביעה ולקבל פיצוי. אולם חשוב לדעת, כי יש מה לעשות! במצב זה, ניתן לפנות לתאגיד קרנית, הנכנס בנעליה של חברת הביטוח ומשלם לנפגע את הפיצוי לו הוא זכאי. 

 

למידע נוסף על תביעות ביטוח לחצו כאן

 

תאונת פגע וברח

כל תאונת דרכים היא חוויה קשה ומטלטלת ובפרט כאשר מדובר על תאונת פגע וברח. אז, במקום להזעיק עזרה רפואית לנפגע, מותיר הנהג הפוגע את הנפגע בזירת התאונה. מלבד העובדה כי מדובר בעבירה פלילית הרי שלא אחת, יש במעשה זה כדי להחמיר את מצבו של הנפגע אשר אינו מקבל את הטיפול הרפואי לו הוא זקוק. חוק הפלת”ד קובע את זכותם של נפגעי תאונות דרכים לקבל פיצוי כספי בגין הנזק הפיזי שנגרם להם בתאונה וככלל, הגורם האחראי על פיצוי הנפגע הוא חברת הביטוח. כאשר הנהג עצמו נפגע, חברת הביטוח שלו היא המפצה. כאשר נוסע נפגע בתאונה, חברת הביטוח של הרכב בו שהה היא האחראית לפיצוי וכאשר מדובר בהולך רגל, חברת הביטוח של הרכב הפוגע היא זו אשר תשלם את הפיצוי. 

 

אולם, בתאונת פגע וברח, זהות הנהג אינה ידועה לנפגע משום שהוא ברח מזירת התאונה. אז, בשונה מתאונת דרכים רגילה, אין לנפגע את פרטי חברת הביטוח בה מבוטח הנהג הפוגע. עם זאת, אין זה אומר כי הנפגע לא יוכל לקבל פיצוי. בדיוק בשביל מקרים כאלו קיים תאגיד קרנית, אליו יוכל להגיש הנפגע תביעה ולקבל פיצוי כספי בגין הנזקים הפיזיים שנגרמו לו עקב התאונה. 

 

יש לציין כי להבדיל מתביעות לדוגמה בגין רשלנות רפואית בניתוח בהן נדרש להוכיח אחריות לרשלנות שאירע לטענת המטופל, הרי שבמסגרת תביעות תאונות דרכים הנפגע לא נדרש להוכיח מי אשמה או אחריות, אלא רק את הנזק שנגרם לו כתוצאה מתאונת הדרכים.

 

תאגיד קרנית

חלק מתשלום הפרמיה שאנו משלמים עבור ביטוח חובה לרכב, הולך למימון גוף בשם קרנית. זהו תאגיד סטטוטורי אשר הוקם על מנת להעניק פיצוי לנפגעי תאונות דרכים, בהעדר גורם מבטח. אחד מן המקרים הבולטים בהם עולה הצורך בפנייה לקרנית הוא בעת תאונת פגע וברח. במצב זה, היות שזהות הנהג לא ידועה לנפגע, הרי שלא יוכל לפנות לחברת ביטוח לקבלת פיצוי. לעניין זה נדגיש שתי נקודות חשובות. האחת היא כי תאגיד קרנית מפצה אך ורק על נזקי גוף ולא על נזקים לרכוש. 

 

השנייה, תשלום הפיצוי מותנה בכך כי הנפגע עבר את מבחן השקידה הסבירה. משמעותו היא כי הנפגע הוכיח שפעל בכל האמצעים הסבירים כדי לאתר מיהו הנהג שפגע בו. למשל, ניסה לאתר עדים לתאונה אשר יוכלו לתת פרטים מזהים לגבי הנהג. המטרה בהצבת תנאי זה היא למנוע מצב שבו בשל ידיעה כי יוכלו לקבל פיצוי כספי מקרנית, נפגעי תאונות פגע וברח ולא ינסו כלל לזהות את הנהג הפוגע ויפנו מייד לקרנית. 

 

פנייה לעורך דין 

אדם אשר נפגע בתאונת דרכים זכאי וזקוק לפיצוי כספי כדי להשתקם מן הנזקים שנגרמו לו. לא פעם, נפגעים אינם ערים לזכותם זו ואם כן, אינם פועלים למימושה, קל וחומר עת שמדובר על תאונת פגע וברח. אז, הנחת המוצא של הנפגע היא כי בהעדר זהותו של הנהג, לא יהיה גורם אליו יוכל לפנות כדי לקבל פיצוי. כפי שראינו, ישנה כתובת במצב שכזה והיא תאגיד קרנית. 

 

אולם, קבלת הפיצוי מגוף זה אינה עניין של מה בכך ומחייבת הגשת כל המסמכים הרפואיים הרלוונטיים המוכיחים את היקף הנזקים שנגרמו לנפגע וכן את העובדה כי אלו הנם תוצאה של התאונה. עוד, כאמור מעלה, מחויב הנפגע לעמוד במבחן השקידה הסבירה. בנוסף לכך, יצוין, כי לא ניתן להגיש תביעה לקבלת פיצויים בגין תאונת דרכים אל בית משפט תביעות קטנות. לאור זאת, חשוב כי הנפגע יפנה לעורך דין אשר יטפל עבורו בתביעה לתאגיד קרנית. עורך הדין הנו בעל הידע והניסיון ויוכל אפוא למלא אחר כל התנאים שפורטו לעיל על מנת להשיג עבור הנפגע את הפיצוי המירבי. 

 

מאמר זה נכתב על-ידי עו”ד  אהוד פאי. לשאול בנושא דוא”ל: office@felaw.co.il, טל. 077-6596951מאמר זה מהווה תוכן פרסומי, ואין באמור בו בכדי להוות ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ משפטי. 

תגובות

תגובות