החשיבות של מכונות שקילה קומבינטוריות בענף המזון

החשיבות של מכונות שקילה קומבינטוריות בענף המזון

מדוע חשוב לעבוד עם מכונות שקילה קומבינטוריות בתעשיית המזון?

בתעשיית המזון, בדומה לתעשיית התרופות, נדרש דיוק מירבי בכל מה שקשור לשקילת חומרי הגלם בתהליך הייצור ושחרור המוצרים בסיום ההליך. משום זאת, מומלץ מאוד ואפילו הכרחי לרכוש עבור המפעל או בית העסק מכונת שקילה שתעמוד ביעדים אלו ובתקנים הנדרשים. מכונות שקילה קומבינטוריות הן מכונות שקילה שמותאמות מראש לתעשיית המזון וכאן תוכלו ללמוד על אופן עבודתן והחשיבות הרבה שלהן בתעשייה זו.

מהי מכונת שקילה קומבינטורית?

ניתן למצוא שני סוגי משקלים עיקריים בענפי התעשייה. הסוג הראשון הוא זה הלינארי, אשר מבצע שקילה עבור מוצר אחד בכל פעם ומעבירו לשלב הבא (הולכה אל פס הייצור, אריזה וכו’). הסוג השני הוא משקל קומבינטורי אשר פועל בצורה שאינה לינארית ולמעשה מבצע שקילות מרובות תוך כדי מעבר המוצרים וחומרי הגלם בו. הקומבינטוריקה של משקל זה מושגת באמצעות “ראשים” שמבצעים שקילה רציפה לאורך המכונה ומעבירים את המידע למעבד מרכזי, מחשב, שמנתח את הנתונים בכל רגע נתון. לכל מכונה קומבינטורית יכולים להיות מספר ראשים, החל מחמישה ועד ל- 24, כאשר כל אחד מהם מהווה יחידת שקילה עצמאית. 

כיצד תתרום לכם מכונת שקילה קומבינטורית?

המשקל הקומבינטורי מתאים למגוון רחב מאוד של תעשיות מזון, לרבות מוצרים נוזליים למחצה (למשל, גבינות) ומוצרים הנשמרים בקור עז. אופן העבודה המיוחד של כל מכונת שקילה מהסוג הזה יכול לתרום לכל עסק ייצרני בענף המזון באופן הבא:

  • דיוק – סטייה ממשקלו של חומר גלם או כמות של חומר בתוך מוצר סופי עשויה להסתיים באובדן כספים משווע, אובדן האצווה ותביעות צרכנים, ספקים ומשווקים. המשקל הקומבינטורי מציע מנגנון שקילה מדויק ביותר במינימום הטעויות.
  • עבודה במקביל – כאמור, מכונות שקילה לינאריות מסוגלות לבצע שקילה אחת ברגע נתון, עבור מוצר אחד. מכונות שקילה קומבינטוריות לעומת זאת, מסוגלות לבצע שקילה של מספר חומרים בו זמנית ולחסוך זמן רב בתהליך הייצור והאריזה. מכונות שכאלו מתאימות במיוחד למקרים בהם מעוניינים לשלב במארז אחד מספר חומרים נפרדים.
  • עבודה שקטה – המנגנון היעיל של המכונות הקומבינטוריות, בשילוב טכניקת עבודה ורטיקלית שמונעת בעיקר על ידי כוח הכובד, הופך את המכונות הללו לשקטות במיוחד. 

מכונות שקילה קומבינטוריות – מאפיינים נדרשים

על מנת שהמכונה שתרכשו אכן תעמוד בדרישות הייצור והציפיות שלכם, חשוב מאוד שהיא תעמוד במספר תנאים:

  • עשויה מחומרי אל חלד.
  • בעלת נפח טעינת חומרי גלם ומוצרים שמתאים לקו הייצור.
  • יכולת תיכנות מראש.
  • יכולת שליטה באמצעות מסך מגע.
  • בעלת מנוע צד שקט.
  • תכלול מספר ראשי שקילה שמותאמים לתקני התעשייה.
  • תתמוך במהירות השקילה הנדרשת (בהתאם לקצב ההזנה).
  • תהיה בעלת יכולת סנכרון מלא עם מכונות נוספות בתהליך, כגון מכונות האריזה.

גם יכולת כיול עצמאית נדרשת על מנת לוודא כי ערכי השקילה המתקבלים לאורך זמן אכן משקפים את המציאות. בחברה מקצועית ידעו לייעץ לכם לגבי סוג מכונת השקילה המתאים בדיוק לצרכי התעשייה שלכם ויעניקו לכם ליווי מלא גם לאחר התקנתה. זוהי הדרך לשדרג את תהליכי הייצור שלכם ולהימנע מכאבי ראש מיותרים. 

נכתב באדיבות חברת נובופק. 

תגובות

תגובות