פסי האטה – אביזר בטיחות מציל חיים

פסי האטה – אביזר בטיחות מציל חיים

אז נכון שכולנו מכירים את החוקים בכביש ויודעים שחשוב מאוד לשמור על מהירות נסיעה נמוכה, אך בסופו של דבר לא כולנו תמיד עושים זאת, בין אם בגלל שאנחנו ממהרים למקום כלשהו או אפילו סתם חוסר תשומת לב למהירות המותרת ולמהירות אליה הרכב מגיע. בגלל זה, אנחנו רואים היום יותר ויותר שימושים בפסי האטה במקומות בהם אם לא יאטו את מהירות הנסיעה, עלול להיגרם אסון. במאמר זה נספר לכם קצת על פסי האטה ועל היתרונות שיש באביזר בטיחות זה, שאנחנו בטוחים שאחרי שתקראו אותו תחשבו עליהם קצת אחרת

קרדיט תמונות ארבל שטראוס בעמ

למה ואיפה חשוב להתקין פסי האטה?

חשוב מאוד להתקין פסי האטה במקומות בהם נרצה לשמור על מהירות נסיעה נמוכה כגון: חניונים, מפעלים, בקרבת בתי ספר וגני ילדים, כניסה למושבים, לפני מחסומים שערים ועוד. היתרון הגדול בפסי האטה, בניגוד לתמרורים אשר מראים לנו מהי מהירות הנסיעה המותרת, הוא שפסי האטה הם “הפרעה” פיזית ולא רק ויזואלית, כמו בתמרור, כלומר, הם בעצם מחייבים אותנו להאט את מהירות הרכב.

אלו סוגים של פסי האטה קיימים?

ישנם שני סוגים עיקריים של פסי האטה: קבועים ומודולריים. הפסים הקבועים הם הפסים העשויים אספלט או בטון והם בעצם יציקה אחת ביחד עם הכביש עצמו. זה ההבדל העיקרי בין הפסים. בנוסף, הפסים הקבועים מגבילים את מהירות הנסיעה ל-50 קמ”ש בלבד, כך שאם רוצים להגביל את מהירות הנסיעה לפחות מזה, אין אפשרות. שנית, מדובר בביצוע יקר מאוד ומסובך שכן יש צורך בעבודת קבלן, בטון רכבים כבדים ועוד. חסרון נוסף, כשמדובר בפס האטה קבוע, אחרי הביצוע לא ניתן להזיזו למקום אחר. פסי ההאטה המודולריים, עשויים פלסטיק או גומי ובניגוד לפס האטה הקבוע, היתרון הגדול שלהם הוא שניתן להתאימו למהירויות שונות בין 10-50 קמ”ש. יתרונות נוספים הם התקנה קלה פשוטה וזולה, היכולת להזיזם לאחר ההתקנה במידת הצורך, לא מצריכים תחזוקה שוטפת (וזאת מכיוון שצבעם אינם דוהה) מגיעים עם עיני חתול מובנות ועוד.

לסיכום

במקומות בהם חייבים להגביל את מהירות הנהיגה, אין ספק שהפתרון הפשוט והיעיל הוא להתקין פסי האטה. אז לפני שאתם לוחצים את הרגל על הגז, שימו לב לסביבה שלכם, תאטו כשצריך וסעו בזהירות.

תגובות