אבן קיסר או פורצלן? ככה תבחרו שיש למטבח

אבן קיסר או פורצלן? ככה תבחרו שיש למטבח

עולם השיש למטבחים עבר בשנים האחרונות מהפיכה ולצד משטחים שהיינו רגילים אליהם בעבר, הצטרפו משטחים מהרכב חומרים שונה של יצרנים מרחבי העולם.

המגמה הזאת חשפה את הישראלי הממוצע לאפשרויות חדשות רבות אך גם לאי הבנות ותהיות בנוגע לשיש למטבח שכדאי להתקין.

בעוד שבעבר, רובנו התרגלנו להתקין משטחים של אבן קיסר, כיום מהפיכת הפורצלן שמה את המשטחים המוכרים בסימן שאלה ותהיה, האם הם נשארו האפשרות המועדפת לשיש למטבח?

לפניכם הסבר ממוקד שיעזור לכם להחליט אם אבן קיסר היא עדיין האפשרות המועדפת או שבכלל כדאי לכם להתקין משטח פורצלן.

מהו משטח אבן קיסר?

מדובר במשטחים שמיוצרים בישראל ומשווקים ברחבי העולם, ושעד לא מכבר היו האפשרות המובילה כמעט בכל מטבח ישראלי.

כפי שניתן לראות בהסבר על אבן קיסר, זהו אחד המשטחים המפורסמים שמשלבים באופן טוב במיוחד את כל מה שמחפשים בשיש למטבח – מראה מעוצב לצד חוזק ועמידות שהופכים כל בישול או אפייה, לתהליך הרבה יותר נוח.

משטחי אבן קיסר מורכבים מקוורץ, מינרלים ופיגמנטים, שנדחסים בתהליך מורכב בטמפרטורות גבוהות.

לאחר סיום הייצור, מתקבלים משטחים מרהיבים דמויי שיש, באינספור דגמים ומרקמים.

העובדה שמדובר במשטח שמיוצר במפעל, תחת פיקוח הדוק, מאפשרת ליצרן לתכנן ולעצב אינספור דגמים שמתאימים לכל מטבח.

יתירה מכך, זהו מוצר שמתעדכן בכל שנה הן מבחינת הקולקציה ולאחרונה אפילו בהרכב החומרים, מה שמאפשר לו לשפר גם את העמידות של המשטחים ואת ההתאמה שלהם לשימוש אינטנסיבי במטבחים.

אף על פי כן, החדירה של משטחים מסוג פורצלן, התחילו לערער את המעמד של השליט הבלתי מעורער וכדי להבין מדוע, בואו ונבחין בין אבן קיסר לבין פורצלן.

מהו פורצלן למטבח?

פורצלן למטבח הוא משטח איכותי במיוחד שלוקח את התכונות שמציג האבן קיסר המוכר אפילו למקומות רחוקים עוד יותר.

משטחי פורצלן מיוצרים ברחבי העולם בדגש על איטליה וספרד, על ידי מגוון רחב של יצרנים שנכנסו לישראל ברוח שערה.

תהליך היצור של משטחי הפורצלן דומה לייצור אבן קיסר אך כאן מדובר בתרכובות של מינרלים שונים שמותכות בטמפרטורה של יותר מ-1,000 מעלות, ונדחסות בעוצמה עד לקבלת משטחים עמידים במיוחד.

גם פורצלן למטבח הוא דמוי שיש ויש שיגידו שמדובר במשטח המושלם מפני שהאיכותיים שבפורצלנים, מגלים עמידות מוחלטת לחום ולשריטות, מה שמאפשר לצרכן להניח עליהם כלים חמים כמו סיר עם מים רותחים, תבנית חמה וכיוצא בזה, פעולות שבדגמים מסויימים של אבן קיסר מחייבות שימוש בתחתיות ומבודדים.

בנוסף, הפורצלן עמיד לשריטות ושחיקה, עניין שיכול לאפשר לכם לחתוך עליו כל דבר בלי לפחד שיקרה לו משהו.

לבסוף, פורצלן איכותי עמיד כמעט לכל סוגי חומרי הניקוי והוא אפילו דוחה כתמים! תכונה מבורכת אצל כל מי שמבשל במטבח.

אז מה עדיף?

הגענו לשאלת השאלות והתשובה הרבה יותר פשוטה ממה שאתם חושבים.

ראשית, בואו ונזכור ששני המשטחים מאוד איכותיים ומומלצים כך שנקודת הפתיחה שלנו טובה.

שנית, משטחי אבן קיסר מציגים בשנים האחרונות עמידות מאוד גבוהה גם לחום וגם לשריטות, כך שהפערים מצטמצמים.

לבסוף, צריך לקחת בחשבון את העניין הכספי. על אף האיכויות של אבן קיסר, היא זולה יותר ממרבית הפורצלנים, מה שיכול להפוך אותה לאפשרות עם יחס תמורה טוב יותר.

כמו כן בואו ונזכור שאנשים רבים עם פורצלן עדיין חותכים מזון על גבי משטחי חיתוך ועדיין מניחים סירים על משטחים מבודדים ויש לכך הרבה סיבות – החל מהרגל ועד לעבודה נקייה.

בסיכומו של דבר מדובר בשני סוגים איכותיים והבחירה לפי דעתנו צריכה להתבסס על המראה ועל התקציב שלכם.

בונוס – אבן קיסר פורצלן

לאחרונה החלה חברת אבן קיסר לשווק גם משטחי פורצלן כך שמי שרוצה לשלב בין שתי העולמות, יכול עכשיו לעשות את זה בקלות, אם כי גם כאן צריך לזכור שהעלות גבוהה יותר ביחס לדגמי הקוורץ המוכרים.

תגובות