סירופ המייפל המיוצר מנוזל טבעי הקיים בעצי אדר, הוא אחד מהטעמים האהובים ביותר ברחבי העולם. טעמו הייחודי הופך לכוכב של ממש בשל מתכונים אהובים. כשמכינים מאכלים עם סירופ מייפל חשוב מאוד להשתמש בסירופ אמיתי ואיכותי, כדי לקבל את הטעם האמיתי והמשובח שלו. לפניכם שלושה מתכונים נפלאים המשלבים מייפל איכותי שיעלו לכם חיוך ענק על השפתיים.
עוגת מייפל
אם אתם אוהבים עוגות פשוטות להכנה עם טעם משובח, עוגת מייפל בהחלט חייבת להיות חלק מרשימת המתכונים הקבועים שלכם להכנה. הפעם בחרנו להביא לכם מתכון לעוגת מייפל בשילוב יוגורט. המתכון קליל ביותר, אך הטעם העדין של העוגה והמרקם המפנק שהיוגורט מעניק, יבטיחו שכל ביס יהיה חוויה מענגת. כך תכינו את העוגה המופלאה הזו:
לפני שנתחיל עם שלבי המתכון, נזכיר שכדי לקבל את הטעם הטוב ביותר יש להשתמש בסירופ מייפל טהור ולא בסירופ בטעם מייפל, אשר לרוב יהיה מתוק הרבה יותר מהטעם של הדבר האמיתי.
מחממים את התנור מראש על חום נמוך־בינוני על תוכנית טורבו. משמנים תבנית עוגה במעט חמאה מרוככת. בקערה גדולה מערבבים יחד חמאה רכה וסוכר, עד להיטמעות מלאה של הסוכר. בסיום הערבוב יתקבל קרם חלק ואחיד. לקרם מוסיפים ביצים וטורפים במרץ עד לאיחוד כל המרכיבים. כעת, מוסיפים יוגורט עיזים וסירופ מייפל טהור. טורפים פעם נוספת עד לקבלת בלילה אחידה.
בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומעט מלח. את תערובת החומרים היבשים מוסיפים לבלילה בקערה הגדולה. טורפים את כל המרכיבים יחד באמצעות מטרף ידני, רק עד שהמרכיבים מתאחדים ולא יותר מכך. את בלילת העוגה יוצקים לתבנית ומיישרים. מעל לבלילה מפזרים פיסטוקים קצוצים גס. הפיסטוקים חייבים להיות קלופים לגמרי.
אופים את העוגה בתנור במשך כשלושים וחמש דקות. ניתן לדעת שהעוגה מוכנה כאשר נועצים סכין חדה במרכז העוגה והיא יוצאת נקייה מבלילה. בסיום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים בטמפרטורת החדר במשך כשעתיים. אפשר להגיש בצירוף גלידת וניל איכותית לחוויה מפנקת במיוחד. זו עוגה נהדרת גם עם הקפה של הבוקר.
פנקייק
אחת מהאיכויות הטובות ביותר של הפנקייק הוא שניתן לשלב עמו שלל רטבים, ממרחים ותוספות. השילוב הקלסי מכולם הוא כמובן פנקייק עם סירופ מייפל איכותי. חשוב שהפנקייק לא יהיה מתוק מדי, שכן אז הוא מאפשר לסירופ המייפל לבטא במלואו את המתיקות האלגנטית שלו. מדובר בשילוב שמבוגרים וילדים יתאהבו בו כאחד. הנה מתכון קלסי לפנקייק שמומלץ בהחלט לשמור להכנה גם בפעמים הבאות:
לתוך קערה גדולה מנפים קמח ואבקת אפייה. ניפוי החומרים יסייע במניעת היווצרות גושים בבלילה. לאחר מכן מוסיפים סוכר. בקערה בינונית נפרדת טורפים ביצה ומוסיפים חלב, שמן ותמצית וניל. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לקבלת בלילה אחידה.
מאחדים את תערובת הנוזלים עם תערובת הקמח ובוחשים אט אט עם כף עץ. יש לערבב אך ורק עד אשר מתקבלת בלילה נוזלית ואחידה. ערבוב יתר ייצור פנקייקים סמיכים ודחוסים מדי.
משמנים קלות מחבת בשמן ומחממים על להבה לחום בינוני־גבוה. יוצקים בלילה לתוך המחבת. כאשר מתחילות להיווצר בועות על פני חלקו העליון של הפנקייק הופכים אותו באמצעות מרית על צדו השני. מטגנים עד אשר הצד התחתון נעשה שחום. ממשיכים כך לטגן את כל הבלילה.
בסיום מגישים את הפנקייקים עם סירופ מייפל. ניתן לשדרג עם חתיכות פירות כמו בננות או אפרסקים ולהוסיף אגוזים קצוצים.
גרנולה
לרוב כשקונים גרנולה בסופר, היא מכילה כמויות גדולות של סוכר וחומרים משמרים שאינם מועילים לגופנו ואף מזיקים לו. לכן, אנו ממליצים שתכינו לכם גרנולה ביתית, ללא חומרים מיותרים, שתעשיר כל יוגורט. הנה מתכון נפלא לגרנולה טבעית עם מייפל טהור:
מחממים את התנור מראש לחום נמוך. מערבבים בקערה שיבולת שועל, גרעיני חמנייה קלופים, זרעי דלעת, שקדים קצוצים, פקאנים קצוצים, שומשום מלא ומעט מלח. לתערובת החומרים היבשים מוסיפים חצי כוס מייפל ושמן זית. מערבבים היטב את כל המרכיבים יחד. על גבי תבנית גדולה מניחים נייר אפייה. מפזרים על התבנית את התערובת ומשטחים לגובה אחיד. אופים במשך כעשרים דקות ולאחר מכן מערבבים את הגרנולה בתבנית. אופים במשך עשר דקות ומערבבים שוב. אופים במשך עשר דקות אחרונות, עד ששיבולת השועל מזהיבה. מצננים את הגרנולה היטב ומוסיפים חמוציות מיובשות.