העולם לא מפסיק להשתנות ולהתפתח ובתחום הרכב, כבר מתחוללת מהפכה של ממש עם המעבר להנעה חשמלית לגמרי ורכישת ביטוחי רכב מתאימים וייעודיים. ומה בכל זאת לא משתנה? הצורך והיכולת לרכוש פוליסה משתלמת ומותאמת לצרכינו. הנה כל הטיפים לעשות זאת, גם בעידן החשמלי
זאב נחמנזון
על פי כמעט כל תכנית מדינית עתידית, עד שנת 2050 כ-98% מכלי הרכב בעולם יונעו על-ידי חשמל. אין מדובר באמירה נוספת או בתחזית בדיונית ובמדינות המפותחות, כולל זו שלנו, ניתן לראות את השינוי בעיצומו, מאיץ קדימה. כמות הרכבים החשמליים העולה על כבישי ישראל הולכת וגדלה ובהתחשב בכך שבמאה עשרים השנים האחרונות התבססה האנרגיה של כלי הרכב על דלקים בלבד – מדובר במהפכה של ממש
הקפיצה הטכנולוגית כוללת גם אבזור חדשני ומערכות שליטה מתקדמות ברכב דוגמת אלו של ניווט, בלימה ובטיחות אשר מטרתן לסייע לנו לשפר את רמת ואיכות הנהיגה שלנו בכביש. אך בפועל, יש עוד דרך לעבור ועל בטיחות ובטחון רצוי שלא להתפשר. לאור זאת, גם חברות הביטוח, שכבר מעורבות ונערכות לשינוי הטכנולוגי, מציעות שירותים ומוצרים הרלוונטיים לעידן החשמלי, אך כדי שאנו כנהגים ובעלי רכבים נהנה מהם – חשוב שנכיר אותם ואת הכלים העומדים לזכותנו. כך תרכשו ביטוח רכב, גם בעידן החשמלי.
לשם השוואה
בעולם מוצף ותחרותי השוואת מחירים היא עניין מתבקש. בתחום ביטוחי הרכב בפרט לא חסרים שחקנים, אך כדי להתחיל ממקום טוב – התמקדו רק בחברה או בסוכנות ביטוח מוכרת, מבוססת ואמינה. הכינו מראש את הפרטים החשובים לצורך קבלת ההצעה: מספר הרכב, דגם, שנת ייצור וכן מאפייני הנהג דוגמת גיל, ותק נהיגה, עבר ביטוחי ומספר נהגים הצפויים להשתמש ברכב. את הנתונים הללו הזינו בשאלונים המקוונים של 2-3 חברות וכך תקבלו מכל אחת מהן הצעה מפורטת הכוללת מחיר, כיסויים כלולים וסעיפים שונים. אל תשכחו להשוות תפוחים לתפוחים ואם יש הבדלים, לעמוד עליהם ולהבין אותם.
איש איש וגלגליו
המאפיינים שלכם כנהגים לחוד, ומאפייני הרכב שלכם לחוד. אם נניח לרגע לביטוח החובה (שכן כשמו כן הוא, אנו מחויבים לרכשו) – עדיין תידרשו לבחור בין ביטוח צד ג’ – המכסה רק את מי שנפגע חלילה מרכבכם, כשאתם תהיו אלו הנושאים בעלות כל נזק שייגרם לרכבכם, או ביטוח מקיף, המכסה גם עלויות נזק וגניבה. השיקולים העיקריים הם שווי הרכב ורמת ה”ביקוש” שלו בקרב גנבים אולם בשנים האחרונות, למרות שיש איזון במחירי הרכבים – רוב הדגמים החשמליים עדיין יקרים יחסית ולכן על פי רוב, בוחרים בעלי רכבים אלו בביטוח מקיף. יקר יותר אך גם מתאים יותר.
העיקר שהשתתפתם
אחד הפרמטרים החשובים יותר בבחינת פוליסת ביטוח הוא גובה ההשתתפות העצמית במקרה של אבדן להלכה – טוטאל לוס, או גניבה. ההתייחסות במקרה זה היא לביטוח מקיף כמובן, אך כאן יכול להיות פער גדול שעשוי להגיע גם לאלף שקלים. אל תהססו לבדוק אפשרות להפחתת גובה ההשתתפות העצמית ודעו כי בפוליסות מסוימות, ובהנחה והעבר הביטוחי של הנהג נקי – ניתן גם לקבל פוליסת ביטוח עם ביטול השתתפות עצמית פעם אחת בתקופה.
התאמה מושלמת
הרעיון העומד מאחורי כל פוליסה וחברת ביטוח הוא ניהול סיכונים. זו הסיבה שעלות הביטוח לנהגים צעירים וחדשים הפחות מנוסים בכביש גבוהה משמעותית. אם יש באחריותכם נהג חדש או שמלכתחילה אתם רוכשים עבורו פוליסה – התאימו אותה לצרכיכם. אם לצורך העניין מדובר בחייל השב הביתה רק בסופי שבוע – תוכלו לרכוש עבורו ביטוח לפי ימים ספציפיים ואפילו שעות ספציפיות. תנאי ביטוח כמו אלו שייכים ל”עולם החדש” וראוי שתכירו אותם, ותדעו לבקשם.
מי אמר תיקון ולא קיבל?
בדקו עם אילו מוסכי הסדר עובדת חברת הביטוח למקרה שבו תזדקקו לתיקונים וטיפולים יעילים. אם המוסכים המורשים ידועים לשמצה בגין מחיריהם הגבוהים, מוסכי ההסדר לעומתם מעניקים שירות איכותי ומסונכרן עם חברות הביטוח, ובעלות נמוכה יותר.
יש למישהו מטען?
עיקר טעינתם של הרכבים החשמליים מתבצעת בחניה הביתית או בעבודה ובחלק מהדגמים, מצריכה הטכנולוגיה התקנת עמדות טעינה ייעודיות על-ידי יבואן הרכב. בעוד שתחנות אלו עלולות להינזק אף הן עם הזמן, גם עבורן נדרש ביטוח מתאים. לכן, אם אתם רוכשים פוליסה לרכב חשמלי – בדקו כי היא כוללת כיסוי גם עבור עמדות הטעינה
אם כן, פוליסת הביטוח שתרכשו תכלול בתוכה מוצרים רבים – חלקם נחוצים וחלקם, עשויים להיות מיותרים לחלוטין עבורכם כמו שירות החלפת גלגל במקרי תקר למשל, לאלו מבינכם שיודעים לעשות זאת בעצמם. אם מצאתם כאלו – נסו להורידם ועימם גם את העלות הכוללת. את שירותי הגרירה, על כל מקרה שלא יהיה – אנחנו לא ממליצים לבטל.