מורות רבות פנו אלי בשאלה איך מסבירים לילדים את ההתרחשויות סביב הבחירות בארה”ב, והנה מה שרציתם לדעת על הבחירות בארה”ב ולא העזתם לשאול…..
פעם בארבע שנים התקשורת הישראלית מדווחת באינטנסיביות כמעט חסרת פרופורציה אחר הנעשה בבחירות לנשיאות ארה"ב, והשנה עושה רושם שיותר מתמיד.
מעבר לעובדה שארה"ב היא בעלת הברית החזקה ביותר של ישראל, הסיבות לכך היא העובדה שקמפיין הבחירות נמשך על פני תקופה ארוכה (מעל שנה), התמודדות בין שני מועמדים בלבד (יש מועמדים נוספים אך סיכוי הבחירה שלהם לא באמת משמעותיים) והעובדה שמדינת ישראל עולה פעמים רבות כנושא להבדלי גישות בין שני המועמדים.
מערכת הבחירות של 2016 היא מערכת בחירות שונה מכל מה ארה"ב הכירה עד עכשיו. על אף שישראל איננה נושא שנידון רבות במערכת זו, בניגוד לבחירות קודמות, העניין בארץ ובעולם הוא חסר תקדים.
הסיבה לעניין הרב נובע מדמותו "הססגונית", הבוטה והשנויה במחלוקת של דונאלד ג’יי טראמפ, המועמד הרפובליקני לנשיאות. איל הנדל"ן, חסר הניסיון בזירה הפוליטית (על אף שהשתעשע בעבר מספר פעמים עם האפשרות להתמודד), מתגאה בכך שהוא חסר רסן, אומר את מה שיש לו על הלב בלי סינונים ומחשבות שניות ובכך שהוא איננו פוליטיקלי קורקט בלשון המעטה. אמירותיו הפוגעניות כלפי מהגרים, מקסיקנים, מוסלמים, חיילים שנפלו בשבי, נשים ועוד, הביאו מצד אחד להתנגדות עזה לסגנון ולתוכן דבריו, אך יחד עם זאת, לסיקור חדשותי חסר תקדים. במדינה שבה יש מספר רב של ערוצי חדשות שמשדרים 24/7 וצריכים למלא את זמן האוויר שלהם בחדשות, דונלד טראמפ הוא מתנת רייטינג לרשתות הללו, ללא קשר למה שיוצא לו מהפה.
מנגד, ניצבת הילרי קלינטון, המועמדת הדמוקרטית לנשיאות, ואשתו של ביל קלינטון – הנשיא ה-42 של ארה"ב. מעבר להיותה של הילרי קלינטון האישה הראשונה שמועמדת לנשיאות מטעם אחת משתי המפלגות הגדולות, עובדה היסטורית בפני עצמה, נישואיה לביל קלינטון, ידיד ישראל שרבים זוכרים לו בארץ חסד מתקופת נשיאותו, מוסיפה לרמת העניין שנוצרה במחוזותינו.
גם מספר גופי תקשורת הישראלים שלחו לארה"ב כתבים שעוקבים אחר המועמדים, נוכחים בנאומים שלהם ועוקבים מקרוב אחר כל ציטוט, אמירה שנויה במחלוקת ומצבם בסקרים של המועמדים.
אחרי תקופה ארוכה של עליות וירידות בסקרים, נראה שלאחר העימות (Debate) הראשון בין שני המועמדים, ורצף של סיקורי חדשות שליליים כלפי דונלד טראמפ, ידה של הילרי קלינטון על העליונה בסקרים הנוכחיים לקראת הישורת האחרונה לפני הבחירות ב-8 בנובמבר.
יחד עם זאת, כמות ההפתעות שהיו במערכת הבחירות הזו הינה חסרת תקדים, ונראה שנצטרך להמתין בסבלנות עד לבחירות כדי לדעת מי יחליף את ברק אובמה, ב-20 בינואר – מועד החלפת הנשיאים בארה"ב, לאחר 8 שנות כהונתו כנשיא ארה"ב.
אתם מוזמנים לכתוב אלינו לפורטל השרון פוסט, להעלות נושאים בוערים וחשובים לכם, ויחד נצא להאיר את שביל החינוך.
חג סוכות שמח,
שלכם תמיד,
עדה רמון,
אשת חינוך ויו"ר נחל בהסתדרות המורים בשרון.