חברי מועצת העיר עילאי הרסגור הנדין ופליאה קטנר (מרצ) ביקשו להניף את דגל הגאווה ברחבת העירייה. העירייה מסרבת.
יו”ר סיעת מרצ במועצת העיר, עילאי הרסגור-הנדין, פנה לפני כעשרה ימים לראש העיר, יהודה בן חמו, וביקש להניף את דגל הגאווה ברחבת העירייה לכבוד חודש הגאווה המתקיים בימים אלה. סוגיית הדגל אינה חדשה, ולדבריו של הרסגור-הנדין נעשו פניות בנושא גם בעבר, עד שלאחר הרצח של שירה בנקי ז”ל במצעד הגאווה בירושלים הגיעו הדבריו אל סף פיצוץ, והעירייה במקום דגל הסכימה לראשונה לתלות שלט עם צבעי הגאווה.
במכתב ששלח הרסגור-הנדין נכתב כי “בחודש זה מקובל להניף את דגל הגאווה כביטוי לסולידריות עם הקהילה הגאה ולתמיכה ציבורית ברורה במשתייכים אליה. הדבר חשוב לא רק כלפי חברות וחברי הקהילה, אלא גם ואף קודם כל כלפי הציבור הכללי. עירייה אשר גאה בקהילה הלהט”בית שלה משדרת מסר ברור נגד שנאה והתנכלות ומעודדת בנות ובני נוער לחיות בפתיחות עם זהותם המינית והמגדרית”. הוא סיים את מכתבו במסר אופטימי: “כולי תקווה כי לאור רוחות הקדמה בארץ ובעולם תסכים הפעם להניף, ולו ליום אחד, את דגל הגאווה ברחבת הכניסה לעירייה”.
בתגובה, ועל מנת שלא לתלות את הדגל, הציבה העירייה שלט בכניסה לעיר לכבוד חודש הגאווה. במרצ מברכים על ההישג התקדימי, אך מבהירים כי לא יתכן שבעיר בת 100,000 תושבים, בהם אלפים המשתייכים לקהילה הגאה, תתחמק העירייה באופן עקבי מביטוי כל כך בסיסי של תמיכה פומבית.
יו”ר סיעת מרצ, עילאי הרסגור-הנדין: “לדעתי ההסבר היחיד להתנגדות העיקשת לדגל הגאווה הוא הבטחה של ראש העיר לגורמים כלשהם שלא יתלה את הדגל. אחרת אין כל דרך להבין מדוע בערים אחרות הדבר הופך לסטנדרט ובכפר סבא הוא טאבו. אני לא מבקש אלפי דגלים כמו בתל אביב, אלא דגל סמלי אחד במקום מרכזי כמו רחבת העירייה. יש לכך חשיבות עצומה עבור בנות ובני נוער שנמצאים בארון ומפחדים מתגובת החברה הסובבת אותם. בעיר פלורליסטית אמיתית לא מתחמקים מהנפת דגל גאווה”.
חברת מועצת העיר, פליאה קטנר (מרצ), שימשה בעבר כעורכת של פורטל האינטרנט של איגי, ארגון הנוער הגאה. לדבריה “יש להניף את הדגל כי מדובר בסמל מובהק ולא ברמז. הגיע הזמן שכפר סבא תנופף בדגל הגאווה – בגאווה”.